Zelf leem aanbrengen op wanden en houtkachel in samenwerking met Ecobouwen

Mook

Afgelopen week hebben wij de kleur leemlaag, Tierrafino leemfinish in de kleur Dover wit, aangebracht in een woning in Mook. Dit project is een mooi voorbeeld van een samenwerking met een van onze klanten, want voordat wij deze eindlaag hebben aangebracht, heeft de klant zelf de basis leemlaag van Tierrafino aangebracht op alle muren, plafonds en de houtkachel. Dit proces is naar ieders volle tevredenheid verlopen.

De houtkachel die hier zo prominent op de benedenverdieping staat te pronken is een Tigchelfinoven 64 met doorkijkvenster. Deze kachel geeft 24 uur lang warmte aan de omgeving af en door het toepassen van leemstuc in dezelfde ruimte wordt dit effect versterkt. Leemstuc is van nature namelijk warmteabsorberend en houdt dus de warmte van de kachel vast. Naast deze eigenschap is leemstuc ook vochtregulerend, geluidsabsorberend en 100% natuurlijk. Samen met de heerlijke stralingswarmte van de kachel creëert dit dus een aangename en gezonde leefomgeving in deze ruimte.

Welke dikte leemstuc aanbrengen?

Om alle goede eigenschappen van leemstuc tot zijn recht te laten komen is het aanbrengen van 1 cm leemstuc minimaal benodigd. In de woning in Mook is er 7-8mm basis leemstuc aangebracht met daarover heen een leemfinish laag van 1-2mm. Het is ook mogelijk om meer basis leemstuc aan te brengen, hoe meer leemstuc des te beter de werking. Een dikkere laag leemstuc kan bijvoorbeeld nodig zijn als er wandverwarming wordt aangebracht in de wand of als het nodig is een muur te egaliseren. Economisch gezien is het voordeliger om de laag basis leemstuc dikker te maken in plaats van de laag leemfinish. Deze laatste afwerkingslaag is met name om de gewenste kleur aan te brengen.

Kleuren leemstuc

De kleur Dover wit is niet de enige kleur die aangebracht kan worden. Bij Ecobouwen werken wij met de kwalitatieve leemstuc van Tierrafino. Het kleurenpallet van Tierrafino bestaat uit een range mooie aardetinten, zoals Romeins oker, Djenne rood, Ayers rock, Iquitos groen, Gomera grijs etc. Ook is het mogelijk om alleen basis leemstuc aan te brengen zonder leemfinish en dan bestaat de keuze uit oker, rood of een grijze wit tint. Daarnaast heeft u ook nog de mogelijkheid om verscheidene effecten aan de basis leem of leemfinish toe te voegen, zoals meer glans met parelmoer of extra steentjes of stro voor meer structuur. Al deze kleuren, effecten en de leemstuc zelf zijn te bekijken in onze showroom in Toldijk.

Overweegt u ook om leemstuc in uw woning toe te passen en wilt u graag een deel van dit werk zelf doen? Of wilt u juist alles uitbesteden? We bespreken de mogelijkheden graag met u. Wilt u meer informatie of advies, dan kunt u contact met ons opnemen via 0575 432 331 of info@ecobouwen.nl. Graag tot ziens!

Deel dit bericht: