Natuurlijk leemstuc

De belangrijkste kenmerken van deze natuurlijke afwerking voor uw wanden zijn:

  • Natuurlijk en duurzaam materiaal
  • Vochtregulerend
  • Geluidsabsorberend
  • Vermogen om warmte vast te houden in de winter
  • Vermogen om uw kamers in de zomer koel te houden
  • Een hoogwaardige en stijlvolle uitstraling

Wat is leemstuc?

Leemstuc bestaat uit 3 verschillende natuurlijke materialen: zand, klei en silt. Het wordt sinds mensenheugenis over de gehele wereld gebruikt voor het bouwen en afwerken van huizen. De goede eigenschappen van natuurlijke leemstuc zorgen voor een gezond en prettig leefklimaat en een stijlvolle uitstraling. Het vochtregulerende en geluidsabsorberende vermogen van leemstuc maken het een ideale afwerking voor uw wanden.

“Creëer een gezonde leefomgeving met leemstuc. Voel, adem en hoor het comfort van natuurlijke materialen in huis.”

Basis leemstuc en het aanbrengen van leemstuc

De basisleem van Tierrafino is een basispleister en wordt aangebracht op een stenen muur (baksteen of ongebakken leemsteen), op strobalen, kalkhennep blokken, bestaand stucwerk of houtvezel isolatieplaten. Om optimaal van de prettige eigenschappen van leem te kunnen genieten, brengen wij altijd minimaal 1 cm leemstuc aan, in overleg kan deze laag ook dikker worden. Hoe meer massa we creëren, hoe beter de eigenschappen tot zijn recht komen.

De leem wordt gewonnen in de Duitse plaats Munster, net boven het drielandenpunt. Zodra de leem ontgonnen is, worden het zand, de klei en het silt in de juiste verhoudingen gemengd. De leemproducten van Tierrafino hebben een constante kwaliteit, die aan de strenge Duitse norm DIN 18947 voldoen. Deze basisleem is ideaal voor muren, plafonds, houtkachels en finovens en is verkrijgbaar in de volgende kleuren:

  • Bruin en lichtbruin
  • Oker
  • Grijzig wit en
  • Rood.

Verschillende kleuren en finishes van leemstuc 

Tierrafino Finish wordt toegepast wanneer u een andere kleur wenst dan één van de kleuren van de basisleem. De ‘finish’ is een uiterst bijzonder en praktisch product en wordt in een dunne laag van 2-3mm over de basis leem aangebracht. Deze afwerkende laag is kleur en stuc in één en bestaat uit verschillende soorten zand en gekleurde klei. Dit zorgt voor een prachtige finish bij het afwerken en verfraaien van binnenmuren. Het bevat geen chemische toevoegingen of kleurpigmenten. De kleurechtheid, duurzaamheid en hechtcapaciteit zijn natuurlijke eigenschappen. Leemfinish is verkrijgbaar in vele kleurschakeringen.

“Geen chemische toevoegingen of kleurpigmenten. Bekijk en ervaar natuurlijk leemstuc in onze showroom.”

Leemverf

Naast het werken met een leemfinish is het ook mogelijk om de leemstuc te verven met één van de natuurlijke verfsoorten van bijvoorbeeld Tierrafino of Ecotec. Deze leemverven zijn ook direct te koop in onze webshop.

In onderstaande video kunt u een kijkje nemen bij een recent project van ons in Schalkhaar. Alle wanden zijn voorzien van natuurlijk leemstuc. Bij dit project is gekozen voor verschillende kleuren leem, zoals dover wit en een taupe (menging ayers rock en iquitos groen).

Uitsluitend natuurlijke materialen en garantie op kwaliteit

Wij werken uitsluitend met natuurlijke materialen en garanderen hoge kwaliteit door de duurzaamheid van onze producten. Wij geven garantie op ons stucwerk en vinden het erg belangrijk om in een persoonlijk gesprek eerst uw wensen en verwachtingen goed in beeld te brengen. 

Prijs van leemstuc of extra informatie?

Vanwege de verschillende soorten afwerkingen, de plek van aanbrengen en de dikte van de leemstuc is het moeilijk om een universele prijs per vierkante meter te noemen. Wanneer u geïnteresseerd bent in extra informatie of een offerte op maat, twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact op via telefoon 0575 43 23 31 of e-mail info@ecobouwen.nl

U bent ook altijd van harte welkom in onze showroom om al uw vragen aan onze specialisten te stellen. Alle leemproducten kunt u daar bekijken en ervaren.