Binnenmuur isolatie

Uw woning optimaal en gezond isoleren met natuurlijke isolatiematerialen, de voordelen op een rij:

  • Creëer een aangenaam leefklimaat.
  • Dampopen.
  • Vochtregulerend.
  • Winterwarm en zomerkoel.
  • Geluidsisolerend.
  • Brandveilig.
  • Geen voedingsbodem voor schimmels.

Isoleren met natuurlijke materialen

Natuurlijke isolatie biedt uiteraard thermische isolatie, wij noemen dit winterwarm en zomerkoel. Omdat deze vorm van isolatie ook ademt, creëert het een zeer aangenaam leefklimaat. U maakt uw woning met natuurlijke isolatiematerialen duurzamer en energiezuiniger.

“Met natuurlijke isolatiematerialen maakt u uw woning duurzamer en energiezuiniger”

Creëer een optimaal en dampopen leefklimaat

Natuurlijke isolatie wordt gebruikt om dampopen te (ver)bouwen. Met dampopen bouwen wordt de regen en kou buiten gehouden en creëer je een luchtdichte constructie. De damp kan echter wel van binnen naar buiten en daarom wordt de constructie dampopen genoemd.

Waarom is dit zo belangrijk? In een woning wordt veel vocht geproduceerd door bijvoorbeeld koken, douchen en transpireren. Er ontstaan problemen wanneer dit vocht zich in de constructie nestelt. Te veel vocht betekent een sterk verminderde isolerende werking. Er kan zelfs schimmelvorming ontstaan en op termijn kan dit de constructie aantasten.

Leemstuc wanden kerk bantega 5

De juiste isolatie kiezen

Bij het kiezen van het juiste isolatiemateriaal wordt rekening gehouden met zaken die voor u van belang zijn. Iedere woning vraagt om een eigen benadering. Kiest u met name voor een hoge thermische isolatiewaarde of wilt u ook een goede geluidsisolatie? Wij helpen u graag om de juiste natuurlijke isolatiematerialen te gebruiken op de daarvoor bestemde plaats. Naast de mogelijkheid voor een persoonlijk adviesgesprek bieden wij ook regelmatig een workshop natuurlijk & duurzaam isoleren aan. Deze workshop wordt gegeven in onze showroom in Toldijk en deelname is gratis.

Soorten isolatiematerialen

Houtvezelisolatie van Gutex en Bestwood

Houtvezelisolatie is zeer sterk in thermische isolatie, maar heeft ook goede geluidsisolerende kenmerken. Door een breed productassortiment van Gutex en Bestwood hebben we voor ieder isolatievraagstuk de juiste oplossing.

Katoenisolatie van Métisse

Métisse isolatie is gemaakt van gerecycled katoen en is naast thermisch isolerend met name zeer sterk in akoestische isolatie (absorptie van 95%). Métisse is verkrijgbaar in rollen en platen.

Schapenwol isolatie van Doscha

Schapenwol isolatie kent vele toepassingen, zoals: dakisolalatie, plafondisolatie, vloerisolatie, tussenwandisolatie, spouwmuurisolatie en akoestische isolatie. Optimaal isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde, hoge geluidsabsorptie en vocht absorberende eigenschappen om het binnenmilieu te verbeteren.

Hennep isolatie van HempFlax

HempFlax hennep isolatie is een hoogwaardig natuurlijk isolatieproduct gemaakt van de industriële hennepvezel. Dit ecologische product combineert een thermisch en akoestisch isolerende werking met de unieke natuurlijke eigenschappen van hennepvezels. Het is buitengewoon geschikt voor toepassing in houtskeletbouw.

Cellulose isolatie van iCell

In Zweden wordt door iCell hoogwaardige isolatie gemaakt van oude kranten. Cellulose isolatie is een damp-open isolatiemateriaal dat een optimaal vochtregulerend vermogen heeft. Door de natuurlijke vezels van het materiaal krijgen schimmels en vochtplekken geen kans.

Kalkhennep van Isohemp

Kalkhennep is het ‘nieuwe beton’. Wanden, daken en vloeren kunnen worden gebouwd en/of worden (na)geïsoleerd. Ecobouwen werkt met de kwalitatieve kalkhennep van Isohemp, Het is zeer geschikt om dampopen mee te bouwen, het is makkelijk te verwerken, rot niet en is onbrandbaar.

“Een uitgebreid aanbod isolatiematerialen, voor iedere situatie een natuurlijke oplossing.”

Ecobouwen: dé specialist in dampopen bouwen

Om dampopen te bouwen heeft u niet alleen natuurlijke isolatie nodig. De juiste keuze en volgorde van plaatsing van verschillende dampopen materialen zijn belangrijk.

Wat komt er nog meer bij kijken? Denk aan dampopen folies, constructiematerialen of stucplaten. Natuurlijk stucwerk zoals leemstuc of een natuurlijke verf. Wij hebben verschillende materialen en oplossingen voor het dampopen isoleren van uw dak, gevel, wand en vloer. Wij helpen u graag verder om béter en gezonder te isoleren. Zo dampopen mogelijk!

Kom langs in onze showroom!

Wilt u natuurlijk isolatiemateriaal aanschaffen voor in uw woning en wenst u meer informatie? Kom dan langs in onze showroom om alle mogelijkheden te bekijken!

Heeft u vragen, wilt u graag advies over natuurlijke isolatie, een workshop volgen of eventueel een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via 0575 43 23 31 of info@ecobouwen.nl..