Natuurlijk leemstuc voor een gezonde leefuimte

Natuurlijke leemstuc is uitermate geschikt om aan te brengen in uw leef- en slaapkamers of in uw kantoor. Dit komt door alle goede eigenschappen die leemstuc met zich meebrengt en die ervoor zorgen dat uw leefklimaat gezonder wordt. Ecobouwen is een gespecialiseerd stukadoorsbedrijf en wij maken gebruik van verschillende leemproducten van Tierrafino, zoals basis leem, leemfinish, listro glansleemstuc, duro fijnleemstuc, pigment en leem stuctoeslagproducten zoals parelmoer en stro. Daarnaast hebben wij ook uiterst kwalitatieve leemverven van Tierrafino en Ecotec in ons assortiment om eventueel een basis leemlaag te voorzien van een kleur in plaats van leemfinish toe te passen.

Wat is leemstuc?

Leemstuc is een milieuvriendelijke stof met een uitstekend vochtregulerend, geluidsabsorberend en warmtevasthoudend vermogen. Leemstuc houdt de relatieve luchtvochtigheid in een ruimte op ongeveer hetzelfde niveau (rond de 50%) en in een vochtige ruimte zal het minder klam aan voelen. Hoe dit werkt? Het teveel aan vocht wordt geleidelijk aan opgenomen door de leemstuc en pas weer afgescheiden wanneer de ruimte droger is. Door de vochtregulerende kwaliteiten van leem vermindert de kans op organismen in huis die vocht nodig hebben, zoals schimmels, aanzienlijk. Daarnaast is leem 100% natuurlijk en is er geen sprake van afgifte van schadelijke stoffen naar het binnenmilieu. Een bijkomend voordeel is dat de ruimte in de winter warm en in de zomer koel blijft. Leem zorgt dus voor een gezond binnenklimaat, is milieuvriendelijk én brengt een unieke sfeer in de woning. Om de eigenschappen van leem goed tot hun recht te laten komen heeft een leemlaag van minimaal 1cm dik de voorkeur. Het is wel zo dat alle kleine beetjes helpen, dus ook leemverf, maar hoe dikker de massa leem hoe groter het effect.

Basis leemstuc

Basis leemstuc bestaat uit 3 verschillende natuurlijke materialen, zand, klei en silt. De basis leem van Tierrafino is een basispleister en wordt meestal aangebracht op een stenen muur (baksteen of ongebakken leemsteen), strobalen, kalkhennep blokken, bestaand stucwerk of (BestWood) houtvezel isolatieplaten. Deze leem wordt gewonnen in de Duitse plaats Munster, net boven het drielanden punt in België, Nederland en Duitsland. De leemproducten van Tierrafino hebben een constante kwaliteit. Zodra de leem wordt ontgonnen worden de verhoudingen zand, klei en silt precies in de juiste mix aangepast, waardoor deze leem voldoet aan de strenge Duitse norm DIN 18947. De basis leemstuc is verkrijgbaar in een aantal kleuren, zoals bruin, licht bruin, oker, grijzig wit en rood.

Leemfinish

Tierrafino Finish wordt toegepast om het moment dat u de kleur van de basis leem graag anders ziet. De finish is een uiterst bijzonder en praktisch product en wordt in een dunne laag van 2-3mm over de basis leem aangebracht. Tierrafino Finish is kleur en stuc in één en bestaat uit verschillende soorten zand en gekleurde klei. Dit zorgt voor een prachtige finish bij het afwerken en verfraaien van binnenmuren. Het bevat geen chemische toevoegingen of kleurpigmenten, waardoor de kleurechtheid, duurzaamheid en hechtcapaciteit allen natuurlijke eigenschappen zijn. Leemfinish is verkrijgbaar in 8 standaard kleuren, te weten Dover wit, Delphi wit, Romeins oker, Djenné rood, Nassau oranje, Ayers Rock, Iquitos groen en Gomera grijs. Doordat alle producten van Tierrafino allemaal hetzelfde kleurenpallet kennen, zijn de producten onderling ook goed te combineren.

Listro glansleemstuc

Tierrafino Listro is leemglansstuc voor het interieur. De natuurlijke stucco lustro is vermengd met plantaardige was, waardoor een prachtig glanzend effect ontstaat. Het aantrekkelijke van Listro is dat er bij het opbrengen subtiele kleurnuances ontstaan en derhalve wordt Listro vaak gekozen om interieurs een bijzonder accent te geven. Dat kan een woning zijn, maar ook een kantoor, een winkel of een entrée zijn. Daarnaast is Listro ook nog eens vuil- en waterafstotend te maken met bijenwas. Hierdoor wordt het oppervlak afgesloten van zuurstof en vocht. Zo is uw wand waterafstotend en dus zeker geschikt voor uw toilet, badkamer, hal, keuken, kachel etc. Waterafstotend is niet waterdicht, dus Listro is niet toepassen in gebieden met direct watercontact zoals de douche of het bad.

Listro is verkrijgbaar in dezelfde kleuren als leemfinish. De standaardkleuren van Listro zijn onderling te mengen of kunnen met de natuurlijke pigmenten van Tierrafino op kleur gemaakt worden. Een extra mogelijkheid met Listro glansleemstuc is dat meerkleurige afwerkingen gerealiseerd kunnen worden. Tijdens het aanbrengen worden meerdere kleuren op elkaar aangebracht of er worden gelijktijdig twee of meer kleuren verwerkt. Het aantal kleurschakeringen is hierdoor vrijwel onbegrensd.

De mogelijkheden bij Ecobouwen

Bent u bezig met een renovatie, restauratie of verbouwing? En zoekt u daarvoor een gespecialiseerd afbouw- en stukadoorsbedrijf in duurzaam en ecologisch bouwen? Dan bent u bij Ecobouwen aan het juiste adres! Wij werken uitsluitend met natuurlijke materialen en garanderen hoge kwaliteit door de duurzaamheid van onze producten. Wij geven garantie op ons stucwerk en daarnaast vinden wij een persoonlijke benadering waarin rekening wordt gehouden met uw wensen en verwachtingen zeer belangrijk. Bij Ecobouwen kunt u onder andere terecht voor diverse leemproducten van Tierrafino, zoals basis leem, leemfinish en listro glansleemstuc. Al onze leemproducten zijn 100% natuurlijk en zijn van de hoogste kwaliteit. Leemstuc is een milieuvriendelijke stof en is zeer geschikt als vochtregulerend, geluidsabsorberend en warmtevasthoudend materiaal.

Nog vragen over leemstuc?

Bent u geïnteresseerd in leemstuc van Ecobouwen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Heeft u nog vragen over onze producten of wilt u graag persoonlijk advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen u graag. Daarnaast bent u ook altijd van harte welkom in onze showroom om al uw vragen aan onze medewerkers te komen stellen! Alle leemproducten, zoals basis leemstuc, leemfinish, listro glansleemstuc etc. kunt u daar bekijken.