Betonstuc voor een duurzame woning

Ervaar een stoere en strakke uitstraling in uw woning met betonstuc! De trend van dit moment is een industriële look in uw woning. Hoe u dit kunt bereiken? Met betonstuc. Ecobouwen is al 20 jaar expert in het werken met natuurlijke producten van de hoogste kwaliteit. Bij ons kunt u terecht voor hulp bij renovaties, restauraties en verbouwingen.

Benieuwd hoe betonstuc eruitziet? Bezoek onze showroom. Als u direct een brochure of offerte wilt aanvragen, is dat ook mogelijk. Wij helpen u graag verder.

Ecobouwen voor al uw betonstuc toepassingen

Wij vertellen u graag waarom u voor ons moet kiezen voor al uw betonstuc projecten:

  • Natuurlijke en duurzame (ver)bouwspecialist: tijdens het gehele bouwproces kunnen wij u adviseren, begeleiden of het werk geheel uit handen nemen
  • Met passie voor damp-open wonen: specialist in het toepassen van damp-open materialen met vochtregulerende eigenschappen
  • Hoge kwaliteit met garanties: wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen en vakspecialisten

Wat is betonstuc?

Betonstuc is een hoogwaardig pleistermateriaal waarmee u wanden een strakke natuursteen- of betonuitstraling kunt geven. Door de waterdichte afwerking is de stuc erg geschikt om toegepast te worden als alternatief voor tegelwanden in natte ruimtes. Zoals u net hebt gelezen, is betonstuc waterdicht. Maar er zitten meer voordelen aan betonstuc verbonden. Zo is betonstuc slijtvast en erg gemakkelijk in onderhoud.

Er bestaat betonstuc en beton ciré. De termen betonstuc en beton ciré worden echter vaak door elkaar gebruikt. Ze lijken ook erg veel op elkaar. De letterlijke vertaling van beton ciré is gewreven beton of gewaxt beton. Betonstuc van Basebeton is in net wat meer kleuren leverbaar en heeft een iets rustiger karakter dan beton ciré. Voor de rest zijn er qua eigenschappen van het materiaal geen verschillen. Kiest u liever voor iets anders dan betonstuc of beton ciré? Tadelakt en kalkstuczijn ook mooie toepassingen voor uw woning.

“ Kies voor een unieke en stoere betonlook met betonstuc op vloeren of wanden.”

Badkamers, keukens en vloeren

Vocht en vuil tasten de stuc op wanden of muren niet aan. Dit maakt betonstuc perfect om toe te passen in ruimtes zoals badkamers en keukens. Dit zijn ruimtes waar er veel vocht in de lucht circuleert door het douchen of koken. Met een gestucte wand of muur is dit enkel geen probleem, u geniet nog altijd van de industriële look van uw keuken.

Een vloer van betonstuc is ijzersterk en slijtvast. Omdat een vloer waterdicht en naadloos is, zijn de vloeren uitermate geschikt om toe te passen in badkamers, keukens en toilet. Maar ook in woonkamers is een betonstuc vloer ideaal. U kunt uw interieur aansluiten op de natuurlijke uitstraling van uw vloer.

Andere toepassingen van betonstuc

De mogelijkheden voor betonstuc zijn eindeloos. Betonstuc geeft alles namelijk een prachtige uitstraling. Betonstuc is een ideale toepassing voor onder andere:

  • Badkamer, toilet of vloer
  • Finoven
  • Sauna
  • Tafelblad of aanrechtblad
  • Buitenmeubelen
  • Openhaard

Op welke ondergrond kan betonstuc?

U vraagt u vast af op welke ondergrond het toepassen van betonstuc mogelijk is. In principe kan betonstuc worden aangebracht op iedere stucondergrond. Voor vloeren is dit bijvoorbeeld een cementdekvloer of een bestaande tegelvloer. Voor wanden is dit plaatmateriaal of tegelwanden. Op hout kan betonstuc helaas niet rechtstreeks worden aangebracht.

Eindeloos veel kleuren met betonstuc

Ecobouwen werkt uitsluitend met natuurlijke producten van de hoogste kwaliteit. Maar het is ook mogelijk om ons team praktisch elke gewenste kleur op maat te maken. De betonstuc van Basebeton is dan ook leverbaar in meer kleuren dan beton ciré. Wanneer u een specifieke kleur in gedachten hebt, kunt u contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

“Betonstuc leverbaar in alle mogelijke kleuren”

De prijs per vierkante meter

Indien u benieuwd bent naar onze prijzen, raden we u aan om te bellen of een e-mail te sturen. De prijs per vierkante meter is namelijk van veel factoren afhankelijk. Ons team adviseert u graag zo specifiek mogelijk, want zo geniet u ook altijd van de beste service.

Kom langs in onze showroom

Wilt u betonstuc of beton ciré laten aanbrengen in uw keuken of badkamer? Wij nodigen u van harte uit om eens langs te komen in onze showroom in Toldijk, nabij Zutphen. Hier kunt u dit natuurlijke product ervaren en de vele kleuren in het echt zien.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over betonstuc, beton ciré of over de andere producten van Ecobouwen? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Ons telefoonnummer is 0575 43 23 31. U mag ons ook een bericht sturen per e-mail: info@ecobouwen.nl.

Wat is het verschil tussen betonstuc en beton ciré?

Het voornaamste verschil tussen betonstuc en beton ciré, is dat betonstuc wordt aangemaakt met water. Beton ciré wordt aangemaakt met resin, wat een kunsthars is. Daarnaast bevat betonstuc veel meer kalk dan beton ciré.

Wilt u het verschil tussen betonstuc en beton ciré in het echt zien? Kom dan langs in onze showroom in Toldijk, vlakbij Zutphen.

Wat kost betonstuc per m²?

De prijs per m² is afhankelijk van veel verschillende factoren. Wij raden het aan om contact op te nemen en een adviesgesprek te plannen met onze specialisten in damp-open wonen. Ons team voorziet u graag van een zo specifiek mogelijke richtprijs.

Is betonstuc waterdicht?

Ja, betonstuc is volledig waterdicht. Dit maakt betonstuc ideaal om te gebruiken als een gietvloer in elke badkamer, keuken of toilet, mits u hier de juiste ondergrond voor hebt. Het is zelfs mogelijk om betonstuc buiten aan te brengen. Echter hoeft betonstuc niet per se op de vloer worden aangebracht. Wanden zijn namelijk ook ideaal voor de toepassing van betonstuc.

Op welke ondergrond kun je betonstuc aanbrengen?

Met de juiste voorbereiding is bijna iedere ondergrond geschikt voor betonstuc, zolang deze maar stabiel, vetvrij en stofvrij is. Ondergronden die vaak voorkomen, zijn gipsplaat, tegels, kunststof en hout. Wel zal u in sommige gevallen een primerlaag moeten aanbrengen, wat ervoor zorgt dat de betonstuc zich goed hecht aan de ondergrond.

Meer weten over de werkwijze van Ecobouwen? Wij vertellen u er graag over.