Betonstuc voor een duurzame woning

Ervaar een stoere uitstraling in uw woning met betonstuc. De trend van dit moment is een industriële look in uw woning. Een combinatie van robuuste meubels, glazen deuren en tijdloze details creëert een esthetisch, maar duurzaam resultaat. Ecobouwen is al 20 jaar expert in het werken met natuurlijke producten van de hoogste kwaliteit. Bij ons kunt u terecht voor hulp bij renovaties, restauraties en verbouwingen.

Benieuwd hoe betonstuc eruitziet? Bezoek dan onze showroom in Toldijk, vlakbij Zutphen. Als u direct een brochure of offerte wilt aanvragen, is dat ook mogelijk. We helpen u graag verder.

Wat is betonstuc?

Betonstuc is een hoogwaardig pleistermateriaal waarmee u wanden een moderne natuursteen- of betonuitstraling kunt geven, ideaal wanneer u de voorkeur heeft voor een industriële stijl. Dit pleistermateriaal is een mengsel van cement, zand, pigmentpoeder en hars dat met de hand wordt aangebracht en vervolgens gepolijst. Door de waterdichte en naadloze afwerking is de stuc erg geschikt om toegepast te worden als alternatief voor tegelwanden in natte ruimtes. Maar er zijn nog meer voordelen te noemen. Zo is het slijtvast, veelzijdig en erg gemakkelijk in onderhoud.

Er bestaan betonstuc en beton ciré. Deze termen worden vaak door elkaar gebruikt. Ze lijken ook erg veel op elkaar. De letterlijke vertaling van beton ciré is gewreven beton of gewaxt beton. Betonstuc van Basebeton is in net wat meer kleuren leverbaar en heeft een iets rustiger karakter dan beton ciré. Voor de rest zijn er qua eigenschappen van het materiaal geen verschillen. Kiest u liever voor iets anders? Tadelakt, leemstuc, oxidestuc, beton ciré en kalkstuc zijn ook mooie toepassingen voor uw woning.

“ Kies voor een unieke en stoere betonlook met betonstuc op vloeren of wanden.”

Badkamers, keukens en vloeren

Vocht en vuil tasten de waterbestendige stuc op wanden of muren niet aan. Dit maakt betonstuc perfect om toe te passen in ruimtes zoals badkamers en keukens. Dit zijn ruimtes waar er veel vocht op het oppervlak en in de lucht circuleert door het douchen of koken. Met een gestucte douchevloer of keukenwand is dit geen probleem, mits het pleistermateriaal is behandeld met een waterdichte sealer. Deze sealer voorkomt dat water doordringt in de stuclaag en schade veroorzaakt. Zo geniet u nog altijd van de industriële look van uw douche of keukeneiland.

Ook een vloer van betonstuc is ijzersterk en slijtvast. Omdat een vloer waterdicht en naadloos is, zijn de vloeren uitermate geschikt om toe te passen in badkamers, keukens en toilet. Maar ook in woonkamers is dit type vloer ideaal. U kunt uw interieur aansluiten op de natuurlijke uitstraling van uw vloer.

Andere toepassingen

De mogelijkheden zijn eindeloos, betonstuc geeft alles namelijk een moderne uitstraling. Het is een ideale toepassing voor onder andere:

  • Badkamer, toilet of vloer: de badkamer, toilet of gietvloer zijn ruimtes en oppervlakken waar betonstuc veel wordt toegepast. Ook in combinatie met vloerverwarming is het zeer geschikt.
  • Finoven: een finoven is een van oorsprong massieve kachel uit Finland die bestaat uit vuurvast steen en leem. Echter is betonstuc ook perfect toepasbaar.
  • Sauna: dit stucmateriaal geeft de vochtige en hete ruimte van een sauna een echte wellness-look, waardoor het zelfs thuis als een spa aanvoelt.
  • Tafelblad of aanrechtblad: geniet in elke woning van een vlekbestendig, hygiënisch en slijtvast tafelblad of aanrechtblad en realiseer de stijlvolle look waar u altijd al van hebt gedroomd.
  • Buitenmeubelen: ook buiten is betonstuc toe te passen. Hierbij kunt u denken aan een zitbankje, tafel en zelfs wanden.
  • Openhaard: tot slot kunt u ervoor kiezen om de openhaard te bekleden met betonstuc. Dit stucmateriaal beschikt over ideale eigenschappen die de schouw een stoere betonlook geven.

Structuur en glans

Het is mogelijk om verschillende structuren te realiseren met betonstuc, volledig afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Gaat de voorkeur uit naar een gladde look? Dan betekent dit dat de korrelgrootte van de mortel klein is. Bent u meer een liefhebber van een grove uitstraling? Dan raden we een grote korrelgrootte aan. Hierbij geldt wel dat hoe gladder het stucwerk is, hoe eenvoudiger het onderhoud is. Daarentegen geldt ook dat hoe grover, hoe beter de anti-slip werking van het betonstuc is.

Om betonstuc af te werken, wordt er gebruikgemaakt van een beschermende sealer. Deze coating maakt het pleistermateriaal waterdicht. Ook hier is het mogelijk om te kiezen voor de afwerkingslook van het stucwerk: glanzend of matte.

Op welke ondergrond kan betonstuc?

U vraagt u vast af op welke ondergrond het toepassen van betonstuc mogelijk is. In principe kan het worden aangebracht op iedere stucondergrond. Voor vloeren is dit bijvoorbeeld een cementdekvloer of een bestaande tegelvloer. Voor wanden is dit plaatmateriaal of tegelwanden. Betonstuc kan helaas niet rechtstreeks op hout worden aangebracht. Dit komt doordat hout onder invloed van vocht en temperatuur kan uitzetten en krimpen, wat leidt tot scheurvorming en het loslaten van de stuclaag. Daarnaast is het hechtingsvermogen van hout niet optimaal.

Bij het aanbrengen van betonstuc is het van belang om de ondergrond goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, stabiel en vrij van stof is. Eventuele scheuren of oneffenheden egaliseert u met een geschikte primer of egalisatiemiddel. Voor het beste resultaat is het aan te raden om een professionele vakman in te schakelen voor het aanbrengen van betonstuc, aangezien het een nauwkeurig proces is dat vakmanschap vereist.

Het onderhoud

Over het algemeen vereist betonstuc weinig onderhoud. Om de duurzaamheid van de stuclaag te behouden, is het van belang dat het oppervlak periodiek wordt gereinigd met een milde zeep, wat u aanbrengt met een zachte doek of spons. Vermijd ook agressieve schoonmaak- en schuurmiddelen die het oppervlak of de coating aan kunnen tasten. Indien deze middelen toch wel nodig zijn, zorgt u ervoor dat

Heeft u iets geknoeid of zit er een vlek op de betonstuc? Dan wordt het aangeraden om dit zo snel mogelijk schoon te maken om te voorkomen dat het in het materiaal trekt. Ook bij eventuele krassen of scheuren is het belangrijk dat u dit herstelt.

Eindeloos veel kleuren

Betonstuc is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren die elk interieur voorzien van een stoere uitstraling. Populaire betonstuckleuren zijn verschillende grijstinten, wit, beige, bruin en zwart. Bij Ecobouwen werken we uitsluitend met natuurlijke producten van de hoogste kwaliteit. Maar het is ook mogelijk om ons team praktisch elke gewenste kleur op maat te laten maken. De betonstuc van Basebeton is dan ook leverbaar in meer kleuren dan beton ciré. Wanneer u een specifieke kleur in gedachten heeft, kunt u contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

De prijs per vierkante meter

Indien u benieuwd bent naar de prijs van betonstuc per vierkante meter, dan raden we u aan om contact op te nemen met ons. De prijs per vierkante meter is namelijk afhankelijk van veel factoren. Hierbij kunt u denken aan het te stucen oppervlak, de staat van de ondergrond en de algemene complexiteit van het project. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om de ondergrond eerst te repareren of egaliseren. Daarnaast kan het ook voorkomen dat u een bepaald reliëf of patroon wenst in de afwerkingslaag. Ons team adviseert u graag zo specifiek mogelijk, want zo geniet u ook altijd van de beste service.

Ecobouwen voor al uw betonstuc toepassingen

We vertellen u graag waarom Ecobouwen de juiste keuze is voor al uw betonstuc projecten:

  • Natuurlijke en duurzame (ver)bouwspecialist: tijdens het gehele bouwproces kunnen wij u adviseren, begeleiden of het werk geheel uit handen nemen.
  • Met passie voor damp-open wonen: specialist in het toepassen van damp-open materialen met vochtregulerende eigenschappen.
  • Hoge kwaliteit met garanties: we werken uitsluitend met hoogwaardige materialen en vakspecialisten.

Kom langs in onze showroom

Wilt u betonstuc laten aanbrengen in uw keuken of badkamer en een stoer en esthetisch aantrekkelijk interieur verwezenlijken? Wij nodigen u van harte uit om eens langs te komen in onze showroom in Toldijk, nabij Zutphen. Hier kunt u dit natuurlijke product ervaren en de vele kleuren in het echt zien.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over betonstuc of onze andere producten? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Ons telefoonnummer is 0575 43 23 31. U kunt ons ook een bericht sturen per e-mail of gebruik maken van het contactformulier. We helpen u graag verder.

Wat is het verschil tussen betonstuc en beton ciré?

Het voornaamste verschil is dat betonstuc wordt aangemaakt met water, terwijl beton ciré wordt aangemaakt met resin, wat een soort kunsthars is. Daarnaast bevat betonstuc veel meer kalk dan beton ciré.

Wilt u het verschil tussen deze producten in het echt zien? Kom dan langs in onze showroom in Toldijk, vlakbij Zutphen.

Wat kost betonstuc per m²?

De prijs per m² is afhankelijk van veel verschillende factoren. Wij raden het aan om contact op te nemen en een adviesgesprek te plannen met onze specialisten in damp-open wonen. Ons team voorziet u graag van een zo specifiek mogelijke richtprijs.

Is betonstuc waterdicht?

Betonstuc is volledig waterdicht. Dit maakt het ideaal te gebruiken als een gietvloer in elke badkamer, keuken of toilet, mits u hier de juiste ondergrond voor heeft. Het is zelfs mogelijk om betonstuc buiten aan te brengen. Echter hoeft de stuc niet per se op de vloer worden aangebracht. Wanden zijn namelijk ook ideaal voor de toepassing van betonstuc.

Op welke ondergrond kun je betonstuc aanbrengen?

Met de juiste voorbereiding is bijna iedere ondergrond geschikt voor betonstuc, zolang deze maar stabiel, vetvrij en stofvrij is. Ondergronden die vaak voorkomen, zijn gipsplaat, tegels, kunststof en hout. Wel zult u in sommige gevallen een primerlaag moeten aanbrengen, wat ervoor zorgt dat de stuc zich goed hecht aan de ondergrond.

Meer weten over onze werkwijze? We vertellen u er graag over.