Workshops

Bij Ecobouwen delen we graag onze passie voor het werken met natuurlijke producten. Via workshops en informatie-ochtenden proberen we deelnemers voldoende kennis mee te geven om thuis of in het eigen atelier de aangeleerde technieken verder uit te werken.

Wilt u zich opgeven voor een workshop, stuur dan een mailtje naar info@ecobouwen.nl. Als u een workshop (leemstuc of tadelakt) bij ons volgt ontvangt u tevens 15% korting op veel van onze producten. Al onze workshops worden gehouden in onze showroom en werkplaats te Toldijk nabij Zutphen (Gelderland).

U kunt u nu inschrijven voor onderstaande workshops.

Schrijf u nu in:

 

Houtstookochtend: zaterdag 24 november 2018.

Deze informatieochtend gaat over verantwoord en hoogrendement houtstoken met de Tigchelkachel en Tigchel finoven. Verantwoord houtstoken is zowel gunstig voor het klimaat/milieu als uw portemonnee! Een boeiende en informatieve ochtend waarbij wij tevens een houtkachel stoken. U kunt dan zelf ervaren hoe simpel, met weinig stookhout en moeite, een houtkachel wordt aangestoken en vervolgens genieten van de heerlijke langdurige stralingswarmte van één stookbeurt. Deze informatieochtend is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn om meer te weten over het stoken van een accumulerende houtkachel. Aansluitend kunt u nog blijven voor een uitleg over de (op)bouw van onze accumulerende houtkachels (zie workshop introductie leemkachel bouwen).

 • De ochtend duurt van 10.00u tot 11.00u.
 • incl. koffie/thee.
 • Deelname is gratis.

Wilt u zich opgeven voor deze ochtend, stuur dan een mailtje naar info@ecobouwen.nl.

 

Workshop introductie leemkachel bouwen: zaterdag 24 november 2018.

In een ochtend geven we de deelnemers kennis mee over de werking (zie houtstookochtend hierboven) en de opbouw van een leemkachel.  Aan de hand van de bouwtekeningen en een praktijkvoorbeeld nemen we de opbouw van de stookkamer en de afwerkingsmogelijkheden door. Deze introductie is bedoeld voor mensen die graag een eigen leemkachel bouwen en zodoende goed geïnformeerd van start kunnen gaan met het bouwen.

 • De ochtend duurt van 10.00u tot 12.00u.
 • incl. koffie/thee.
 • Deelname is gratis.

Wilt u zich opgeven voor deze workshop, stuur dan een mailtje naar info@ecobouwen.nl.

 

Workshop natuurlijk & duurzaam isoleren: zaterdag 1 december 2018.

In een ochtend geven we de deelnemers kennis mee over de soorten, de mogelijkheden en de juiste toepassing van natuurlijke isolatiematerialen. Wij behandelen dakisolatie, vloerisolatie, wand- & gevelisolatie en geluidsisolatie afgestemd op de informatiebehoeften van de deelnemers. Hoe creëer je een zo optimaal mogelijk damp-open systeem? Dient er wel of geen damprem te worden toegepast? Aan de hand van praktijkvoorbeelden nemen we verschillende casussen en tevens de afwerkingsmogelijkheden door. Deze introductie is bedoeld voor mensen die graag zelf hun woonhuis of kantoor willen isoleren en zodoende goed geïnformeerd van start kunnen gaan.

 • De ochtend duurt van 10.00u tot 12.00u.
 • incl koffie/thee.
 • Deelname is gratis.

Wilt u zich opgeven voor deze workshop, stuur dan een mailtje naar info@ecobouwen.nl. Staat er (nog) geen datum gepland, dan kunt u zich opgeven en dan plannen wij bij voldoende deelnemers een extra workshop in.

 

Workshop Tadelakt: nieuwe data volgen

In een dag proberen we u zo veel mogelijk kennis mee te geven over het werken met Tadelakt. Voor het werken met Tadelakt is ervaring namelijk zeer belangrijk. De aangeleerde technieken die u in de workshop opdoet, kunt u vervolgens zelf thuis verder uitwerken.

 • Leren werken met tadelakt voor professionals en particulieren.
 • De dag duurt van 9.30 tot 15.00.
 • Inclusief biologische lunch, koffie/thee.
 • Kosten bedragen EUR 150,- excl BTW.

We gaan het hele Tadelakt proces doorlopen, ondergronden voorbereiden en verschillende kleuren en materialen verwerken. Ook gaan we zelf monsterplaten maken, die u mee naar huis kan nemen. De workshop is bedoeld voor zowel professionals als particulieren. In deze workshop werken wij met een onderhoudsarme Tadelakt van Spaanse bodem. De verwerking komt overeen met Beton Ciré en Mortex, maar met de uitstraling van origineel Marokkaanse Tadelakt.

Wilt u zich opgeven voor deze workshop, stuur dan een mailtje naar info@ecobouwen.nl.

 

Workshop Leemstuc: nieuwe data volgen

De workshop leemstuc geven wij in groepsverband bij ons in de showroom of een workshop op maat op locatie.

Workshop bij Ecobouwen: nieuwe data volgen
 • Leren werken met leem, leemfinish en stucco-listro, voor professionals en particulieren.
 • De dag duurt van 9.30 tot 15.00.
 • Kosten €150,00 ex btw, incl koffie/thee en biologische lunch.

In een dag proberen we de deelnemers voldoende kennis mee te geven om vervolgens in het eigen atelier of thuis de aangeleerde technieken verder uit te werken.

Ervaring is belangrijk met leem, deze ervaring heeft u niet in een dag opgedaan. In onze workshops wijzen we u vooral op de cruciale momenten tijdens de verwerking waar op gelet dient te worden. We doorlopen het hele proces van begin tot eind.

Workshop op maat
Je wilt graag zelf aan de slag om (een deel van) je woning te stucen met leem, maar de kennis en ervaring ontbreekt je nog. Wij helpen je graag op weg met basis leemstuc eventueel in combinatie met leemfinish, leemverf, leemplaat of wandverwarming. Wij geven advies en technische ondersteuning afgestemd op jouw situatie, zodat je goed voorbereid verder kan gaan.
De kosten voor een workshop zijn gebaseerd op ons dagdeeltarief en reiskosten. Als je meer mensen uitnodigt, betaal je per persoon dus minder. Neem contact met ons op voor meer informatie en een prijsopgave.