Gevelisolatie

Natuurlijke gevelisolatie draagt bij aan een duurzame en prettige woning. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Een damp-open woning voor een beter binnenklimaat
  • Geen kans op schimmelvorming
  • Warmer in huis tijdens de winter
  • Koeler in huis tijdens de zomer

Totaal buitengevel isolatiesysteem 

Gevelisolatie begint met het plaatsen van naturewall houtvezel isolatieplaten. In combinatie met een pleisterlaag van kalkstuc is het buitengevel isolatiesysteem compleet. Het systeem kan op metselwerk, beton, hout of staal gemonteerd en aangebracht worden. Isolatielagen van 40 tot 340 mm zijn op die manier te realiseren. De isolatiewaardes (de zogenaamde RC-waardes) die met deze systemen gehaald worden, zijn zeer hoog.

“ Laat uw woning vrij ademen met een damp-open gevelisolatie systeem en creëer een optimaal binnenklimaat.”

Kalkstuc buitenwanden en leemstuc binnenwanden houtskeletwoning Heesch 2

Kleur en uitstraling

Het kalkstucwerk wordt rechtstreeks op de houtplaten aangebracht. Het kan direct in kleur worden aangebracht, het is echter ook mogelijk om het kalkstuc met een natuurverf, zoals Keim Soldalan af te werken. Hierdoor zal de levensduur toenemen, de verf heeft een sterk afparelend vermogen. 

De vorm en uitstraling van kalkstuc kan geheel naar uw wensen worden vormgegeven. Zowel glad en strak stucwerk als meer ‘organische’ vormen zijn mogelijk.

Onderhoud en levensduur: 10 jaar totaalgarantie

De combinatie van houtvezel isolatieplaten en kalkstuc staat garant voor een onderhoudsvrije periode van 10 tot 15 jaar. Ecobouwen geeft op het complete gevelisolatiesysteem een garantie van 10 jaar. 

Na deze periode zijn kleine haarscheurtjes in de gevel te herstellen met gebruik van natuurverven. Wanneer de scheurtjes iets groter zijn, zijn deze eenvoudig te herstellen met een siliconenspachtel. Na gebruik van de spachtel en de natuurverf is uw gevel weer voor 10 jaar bestand tegen weer en wind!

“ Met ons complete natuurlijke en damp-open gevelisolatie systeem kunt u rekenen op 10 jaar garantie.”

Zelf houtvezel isolatieplaten plaatsen

Ecobouwen kan voor u het totale systeem van isolatieplaten en kalkstuc plaatsen. Echter is het ook mogelijk dat u op uw verzoek een deel van het werk doet en de isolatieplaten aan uw gevel monteert. Ecobouwen kan dan de afwerking met kalkstuc voor zijn rekening nemen. Desgewenst kunt u zelf de gevel schilderen of dit weer door ons laten doen. 

Zelfs wanneer u besluit om een deel van het werk zelf te doen, kunnen we u de 10 jaar garantie bieden. Na een gezamenlijke kwaliteitscontrole kunnen we deze garantie alsnog afgeven.

In onderstaande video laten wij u graag een recent project in Heesch zien. Deze prachtige houtskeletbouw woning hebben wij voorzien van kalkstuc aan de buitenzijde en leemstuc aan de binnenzijde.

Ruime keuze in natuurlijke isolatiemateriaal

Bij Ecobouwen kunt u tevens terecht voor advies om de juiste natuurlijke isolatiematerialen te gebruiken op de daarvoor bestemde plaats. In ons assortiment vindt u verschillende soorten natuurlijk isolatiemateriaal en diverse oplossingen voor het isoleren van een dak, gevel, wand en vloer. Bij de keuze voor het juiste natuurlijke isolatiemateriaal, wordt er uiteraard rekening gehouden met uw persoonlijke wensen en eisen.

Bij Ecobouwen staat de relatie met de klant dan ook hoog in het vaandel en wij streven naar een intensief samenwerkingsproces waarbij uw wensen centraal staan. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat uw het beste isolatiemateriaal voor in uw woning kiest.

Bij Ecobouwen werken we uitsluitend met natuurlijk isolatiemateriaal, zoals houtvezel, katoen, schapenwol, vlas en hennep. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden bij Ecobouwen? Kom dan eens een kijkje nemen in onze showroom! Hier kunt u met eigen ogen zien hoe de natuurlijke producten van Ecobouwen eruit zien.

Kosten stucwerk buitengevel: Offerte of prijsindicatie

Vanwege de vele types gevels en diktes van isolatie is het moeilijk om een universele prijs per vierkante meter te noemen. Wanneer u geïnteresseerd bent in extra informatie of een offerte op maat, twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact op via telefoon   0575 43 23 31  of e-mail   info@ecobouwen.nl.

U bent ook altijd van harte welkom in onze showroom om al uw vragen aan onze specialisten te stellen.