Oxidestuc voor een luxe uitstraling

Oxidestuc is een mooie oplossing om uw huis een luxe uitstraling te geven. Met zijn metallic uitstraling creëert oxide stuc een unieke en luxe uitstraling in uw huis. Bij Ecobouwen hebben we al meer dan 20 jaar ervaring met stucen van woningen, met bijvoorbeeld leemstuc, betonstuc en betoncire. Dit doen we uitsluitend met natuurlijke producten van de beste kwaliteit. Wilt u ook uw woning naar een hoger niveau tillen? We schieten te hulp bij renovaties, verbouwingen en restauraties.

Voor een duidelijk overzicht van de mogelijkheden kunt u het beste vrijblijvend contact met ons opnemen voor een offerte. Wilt u graag zien hoe oxidestuc eruitziet? Breng dan zeker een bezoek aan onze showroom in Toldijk, vlakbij Zutphen!

Waarom mensen voor Ecobouwen kiezen

Natuurlijk & duurzame (ver)bouwspecialist

Tijdens het gehele bouwproces kunnen wij u adviseren, begeleiden of het werk geheel uit handen nemen.

Met passie voor damp-open wonen

Specialist in het toepassen van damp- open materialen met vochtregulerende eigenschappen.

Hoge kwaliteit met garanties

Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen & vakspecialisten.

Oxidestuc laten aanbrengen door Ecobouwen

Ecobouwen is uw partner bij het laten aanbrengen van oxidestuc in uw woning. Met onze ruime ervaring weten we welke materialen we moeten gebruiken en hoe we het stucwerk op de beste manier kunnen aanbrengen. U kunt daarnaast rekenen op het volgende:

  • Natuurlijke en duurzame (ver)bouwspecialist: tijdens het gehele bouwproces kunnen wij u adviseren, begeleiden of het werk geheel uit handen nemen
  • Met passie voor damp-open wonen: specialist in het toepassen van damp-open materialen met vochtregulerende eigenschappen
  • Hoge kwaliteit met garanties: wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen en vakspecialisten

Waarom kiezen voor oxidestuc?

Oxidestuc is een populaire afwerking voor woningen vanwege de vele voordelen die het biedt. Enkele redenen waarom dit materiaal wordt gebruikt voor woningen zijn:

  • Duurzaamheid: zeer duurzaam en kan jarenlang meegaan zonder te worden vervangen.
  • Uniek uiterlijk: geeft een uniek uiterlijk aan een woning. De textuur en kleur van oxide stuc geven een warme en natuurlijke uitstraling aan uw woning.
  • Onderhoudsvriendelijk: relatief onderhoudsvriendelijk. Het hoeft niet vaak te worden gereinigd.
  • Milieuvriendelijk: een milieuvriendelijk product. Het bevat geen schadelijke stoffen en is recyclebaar.

Al deze voordelen maken oxidestuc een populaire keuze voor veel woningeigenaren. Het biedt niet alleen duurzaamheid en functionaliteit, maar ook een luxe uitstraling aan de woning.

Waar is het van gemaakt?

Oxidestuc is een mineraal pleisterwerk dat samengesteld is uit een combinatie van cement, natuurlijke minerale pigmenten en vulstoffen zoals kalksteen, marmerpoeder en kwartszand. Het mengsel wordt vermengd met water en vervolgens aangebracht in verschillende lagen. De bijzondere kleur en textuur ontstaan door blootstelling aan lucht en vocht. Dit zorgt voor een oxidatieproces waardoor het materiaal zijn kenmerkende kleur en textuur verkrijgt. Oxidestuc kan worden gekleurd met pigmenten om diverse kleuren en tinten te creëren, variërend van natuurlijke aardetinten tot levendige kleuren.

Benieuwd naar onze projecten?

Neem dan een kijkje op onze projecten pagina. Van badkamer tot woonkamer, er is genoeg inspiratie te vinden.

Portfolio

Een speciale werkwijze

Oxidestuc vereist tijdens het aanbrengen een speciale werkwijze, zodat u na het afronden van het project nog jarenlang van het mooiste resultaat geniet. Hierbij wordt de metaallook afwerking in twee lagen aangebracht op een egale en vlakke oppervlak.

De voorbereiding

Zorg ervoor dat de ondergrond vlak en schoon is en behandel deze in twee lagen met Ecohecht. Dit product is speciaal ontwikkeld om de hechting en dichtheid van zowel absorberende als niet-absorberende ondergronden voor te bereiden, te behouden en te optimaliseren. Breng de Ecohecht gelijkmatig aan met een roller en wacht tot de eerste laag handdroog is voordat u de tweede laag aanbrengt. Nadat de oppervlakte volledig droog is, schuurt u het 24 uur voorafgaand aan het aanbrengen van de oxidestuc.

Het aanbrengen

Dan is het tijd om de metaallook afwerking aan te brengen op het met Ecohecht voorbewerkte oppervlak. Let goed op dat de oxidestuc volledig klontvrij is. Zoals we net vertelden, wordt oxidestuc in twee lagen aangebracht. De eerste dekkende, maar dunne laag brengt u aan met een plamuur- of een spackmes. Vervolgens brengt u de tweede laag schrapend aan.

De afwerking

Na het aanbrengen van het pleisterwerk met een metaalachtige uitstraling, is het belangrijk om het oppervlak te polijsten. Tijdens het polijsten is het raadzaam om regelmatig het oppervlak af te nemen met een droge doek, zodat u het resultaat goed in de gaten kunt houden. Voor een vlekbestendige afwerking kunt u het oppervlak behandelen met een coating of wax.

In het geval u ervan verzekerd wilt zijn dat het aanbrengen van de oxidestuc op professionele wijze gebeurt, raden wij het aan om contact op te nemen met het team van Ecobouwen.

Waar kan oxidestuc worden aangebracht?

Oxidestuc is geschikt als gevelafwerking voor diverse gebouwtypes, waaronder woningen, kantoren, winkels, restaurants en openbare gebouwen. Daarnaast kan het ook gebruikt worden als afwerking voor binnenmuren en plafonds. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

  • Gevelafwerking: het kan worden gebruikt om de gevel van een gebouw af te werken en te beschermen tegen weersinvloeden. Het materiaal is duurzaam en kan goed tegen vocht en wind. Het metaallook pleisterwerk is aan te brengen kan worden aangebracht in verschillende kleuren en texturen om de gewenste uitstraling te creëren.
  • Interieurafwerking: het is geschikt als afwerking voor binnenmuren en plafonds. Het pleisterwerk kan een prachtige en natuurlijke uitstraling geven aan het interieur en kan goed gecombineerd worden met andere natuurlijke materialen zoals hout en steen. Daarnaast is het duurzaam en bestand tegen vocht, waardoor het een goede keuze is voor ruimtes zoals badkamers en keukens, zolang het niet direct in contact komt met water.
  • Renovatie: ook ideaal om oude gebouwen te renoveren en te restaureren. Het materiaal kan worden gebruikt om beschadigde gevels te herstellen en kan ook worden gebruikt om nieuwe elementen toe te voegen aan een oud gebouw om het een modernere uitstraling te geven.

Weten of oxidestuc past bij uw woning?

Bent u benieuwd of oxidestuc de juiste oplossing is voor uw woning? We adviseren u graag in onze showroom in Toldijk, nabij Zutphen. In onze showroom kunt u alle afwerkingen en kleuren in het echt bekijken, zo ook tadelakt en kalkstuc. Zo weet u zeker of u de juiste keuze maakt.

Als u nog vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt ons bereiken door te bellen naar 0575 43 23 32, of een e-mail te sturen naar info@ecobouwen.nl.

 

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Een kennismakingsgesprek vindt op ons kantoor in Toldijk of telefonisch plaats en is gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek bespreken wij uw plannen en situatie, daarnaast is er uiteraard ruimte om vragen aan ons te stellen. Om een afspraak in te plannen kunt u telefonisch contact opnemen met +31 (0)575-43 23 31 of een e-mail sturen naar info@ecobouwen.nl. Aan de hand van het kennismakings gesprek kan er een vrijblijvende offerte worden opgemaakt.

Maak een afspraak +31 (0)575-43 23 31