Beton ciré

Beton ciré geeft een natuurlijke en sfeervolle uitstraling aan elke woning. Maar dat is niet de enige reden waarom het een geliefde keuze is bij interieurliefhebbers. Beton ciré is namelijk ook waterdicht, voegloos én onderhoudsvriendelijk. Dit maakt het een geschikte toepassing in badkamers, keukens, sauna’s en zelfs trappen. Lees meer over de eindeloze mogelijkheden van beton ciré en stem het af op uw persoonlijke wensen en behoeftes.

Meer informatie opvragen of wilt u een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met het team van Ecobouwen. We staan u graag te woord.

Wat is beton ciré?

Eerst vertellen we u graag meer over beton ciré, een materiaal dat niet meer weg te denken is in de interieurbouw. De letterlijke betekenis van beton ciré is gewreven beton en kent zijn oorsprong in Frankrijk. Tegenwoordig is dit een stuc die we met een dunne laag van een paar millimeter (2 - 3 mm) dik aanbrengen. Dit maakt het mogelijk dat het toepasbaar is op wanden, vloeren en trappen. Maar beton ciré is ook uiterst geschikt voor het creëren van meubelstukken zoals tafelbladen, wastafels en aanrechtbladen. Op deze manier realiseert u een eigentijdse en stoere uitstraling aan het interieur.

Licht in gewicht en geeft elke ruimte een mooie en rustige betonlook. Dit type betonstuc bestaat uit cement, hars (resin) en een kleurpigment. Dit kleurpigment maakt het mogelijk dat u beton ciré in elke kleur kunt kiezen. Kleuren die veel voorkomen, zijn grijstinten, beige, wit, zwart en bruin. Het is aan u om de keuze te maken voor de kleur die uw voorkeur heeft.

“Beton ciré is niet meer weg te denken in de interieurbouw. Geeft ook uw woning een stoere, industriële betonlook.”

De voordelen van beton ciré

De voordelen wijzen erop dat dit stucwerk de juiste keuze is voor een duurzame en stijlvolle inrichting:

 • Toepasbaar op vloeren, wanden, meubels en in badkamers;
 • Licht in gewicht omdat de laag beton maar een paar millimeter dik is;
 • Waterdicht;
 • Verkrijgbaar in elke kleur vanwege de kleurpigmenten;
 • Te combineren met vloerverwarming;
 • Naad- en voegloze beton ciré maakt een einde aan het schrobben van tegels en voegen;
 • Onderhoudsvriendelijk én hygiënisch.

Wat zijn geschikte ondergronden?

Welke ondergrond is geschikt voor het aanbrengen van een dunne laag beton ciré? Het is noodzakelijk dat de ondergrond van een vloer of wand vormvast, glad en vlak is. Beton ciré is nagenoeg op veel soorten ondergronden toe te passen, wat komt doordat dit materiaal uit zichzelf aan tal van ondergronden hecht. Enkele voorbeelden van ondergronden die geschikt zijn: beton, tegels, cement en watervast multiplex. Vooral bij een beton ciré vloer is de correcte ondergrond belangrijk om vochtproblemen te voorkomen.

Zorg ervoor dat u de ondergrond op de juiste manier voorbereid en het geschikt is om het af te werken met beton ciré. Oneffenheden en beschadigingen zoals scheuren en krassen vult u van tevoren op. De ondergrond hoort daarnaast ook schoon, droog en glad te zijn. Om een goede hechting te garanderen, wordt aangeraden om een hechtende primer te gebruiken. Wilt u beton ciré op hout toepassen? Dan hoort dit hout vocht-, schimmel- en insectvrij te zijn. Ook hier is een geschikte primer van belang.

Hoe breng ik beton ciré aan?

Het aanbrengen doet u verspreid over meerdere dagen om van het beste resultaat te genieten. De benodigdheden voor dit project zijn: poeder, resin, kleurstof, impregneer en een sealer. We hebben een handig stappenplan voor u opgesteld.

Dag 1: meng de benodigdheden

Meng het poeder en de kleurstof totdat er geen kleurstof meer te zien is. U kunt dit controleren door met een troffel door het poeder te strijken. Zijn er geen streepjes meer van het kleurstof? Dan is het voldoende gemengd. Vervolgens zeeft u het poeder met een fijne zeef. Het aanmaken doet u door uw gemixte poeder met resin te mengen totdat het een boterachtig geheel is dat niet van uw spaan afdruipt.

Breng de eerste laag dekkend aan en laat het ongeveer een dag drogen voordat u oneffenheden wegschuurt met een schuurmachine en schuurpapier. Vervolgens zorgt u ervoor dat het oppervlak stofvrij is.

Dag 2: breng de tweede laag aan

De tweede laag is dunner dan de eerste laag. Het mengsel hoort stroperig te zijn en mag hier wel van uw spaan afzakken. Breng een dunne vlakke laag aan en spaan het over met een schone spaan. Hierna geeft u het drie dagen de tijd om te drogen.

Dag 5: werk het oppervlak af

Dag 5 is de laatste dag. U schuurt oneffenheden opnieuw weg met een schuurmachine en schuurpapier totdat het oppervlak glad aanvoelt. Wanneer het stofvrij is, brengt u een impregneerlaag aan met een PU-roller. Let op dat dit streeploos gebeurt. Na ongeveer een uur is het oppervlak niet meer plakkerig en kunt u de eerste laag sealer aanbrengen met een andere PU-roller. Let opnieuw op strepen. Herhaal deze laatste stap meerdere keren en geef het hierna zes dagen de tijd om volledig uit te harden.

Het onderhoud van beton ciré

Na het aanbrengen van beton ciré is het uiteraard van belang dat u dit onderhoudt om de uitstraling en duurzaamheid te behouden. Het fijne aan dit type stucwerk is dat het relatief eenvoudig te onderhouden is. Gebruik een zachte microvezeldoek of een zachte borstel om het oppervlak stof- en vuilvrij te houden. Vermijd hier schurende reinigingsmiddelen en borstels met harde haren om beschadiging te voorkomen. Bij vlekken is het belangrijk dat u dit meteen schoonmaakt en geen gebruik maakt van agressieve schoonmaakmiddelen.

Ondanks dat beton ciré vochtwerend is, betekent dit niet dat het 100% bestand is tegen langdurige blootstelling aan water. Voorkom daarom plasjes water die op het oppervlak blijven en gebruik een doek om dit op te nemen. Ook kan de stuclaag na verloop van tijd zijn glans kwijtraken. Dit lost u op door een nieuwe laag beschermende coating aan te brengen.

Passend in elk interieur

Wat voor stijl ook uw voorkeur heeft, de betonlook past in elk interieur. Perfect in een modern stadsappartement, opgeknapte boerderij met een mix van landelijk en stoer, of een lekker industrieel rijtjeshuis. Creëer een interessant contrast door het te combineren met warme texturen, levendige kleuren en onafgewerkte accenten. Wat vooral een groot voordeel is van beton ciré, is dat het te combineren is met vloerverwarming. Knapt u uw huis op en wilt u uw woning voorzien van vloerverwarming? Dan is een beton ciré vloer een uitstekende toevoeging.

Een aantal voorbeelden van interieurstijlen waar beton ciré goed tot zijn recht komt, zijn:

 • Industrieel: het robuuste en stoere karakter van dit stucwerk sluit goed aan bij metalen accenten, ruwe bakstenen en onafgewerkte details. Met name cafés en restaurants zijn plekken waar de industriële betonlook steeds vaker voorkomt
 • Scandinavisch: de Scandi-stijl is tegenwoordig erg geliefd. Kenmerkend voor Scandinavisch interieur is de simpliciteit, lichte en pure kleuren, houten accenten en minimalistisch meubilair
 • Modern: een strakke en moderne inrichting realiseren? Dan past beton ciré hier goed bij door dit te combineren met minimalisme
 • Loftstijl: tot slot de loftstijl, welke net zo geliefd is als de Scandi-stijl. Typerend voor de loftstijl is de focus op een natuurlijke, open en ruimtelijke look, waarbij ruwe materialen worden gecombineerd met open indelingen

Perfect in een moderne stadsappartement, opgeknapte boerderij met een mix van landelijk en stoer, of een lekker industrieel rijtjeshuis.

De prijs per m²

Wij kunnen het ons goed voorstellen dat u graag een indicatie wilt hebben van de prijs om beton ciré te laten aanbrengen. Echter is het voor ons niet mogelijk om een precieze prijs te geven, omdat elke ruimte en toepassing anders is. Dit is met name afhankelijk van het af te werken oppervlak, de huidige staat van de ondergrond en de complexiteit van het project. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat het nodig is om de ondergrond te egaliseren of repareren. Ook is de prijs afhankelijk van uw persoonlijke wensen, zoals een bepaald patroon of reliëf. Geef uw wensen, situatie en behoeftes door contact op te nemen en we voorzien u van meer informatie over een richtprijs.

Ecobouwen: natuurlijke en duurzame materialen

Bij Ecobouwen geloven we erin dat natuurlijke en duurzame materialen de juiste keuze zijn. Herwinbare materialen die direct uit de natuur komen, geen schadelijke stoffen bevatten en nog jarenlang meegaan. Enkele voorbeelden van andere duurzame materialen uit ons assortiment, zijn: Tadelakt, leemstuc, oxidestuc, betonstuc en kalkstuc.

Neem contact met ons op

Beton ciré is de ideale manier om een industriële en moderne betonlook te realiseren in uw woning, kantoor of winkel. Wilt u extra informatie opvragen over dit duurzame stucmateriaal of een offerte op maat aanvragen? Neem dan contact op door te bellen naar 0575 43 23 31 of een e-mail te sturen naar e-mail. Ook kunt u gebruikmaken van het contactformulier. We helpen u graag aan passend advies. Liever onze producten in het echt bekijken? U bent van harte welkom in onze showroom in Toldijk, nabij Zutphen. Ons specialistische team staat voor u klaar.

Wat is leemstuc?

Leemstuc is een natuurlijk stucmateriaal dat is samengesteld uit zand, klei en silt. Dit stucmateriaal is warmtevasthoudend, vochtregulerend, geluidsabsorberend én duurzaam. Al eeuwenlang wordt leemstuc gebruikt voor de afwerking van wanden. Leemstuc in het echt bewonderen? Kom langs in onze showroom in Toldijk, nabij Zutphen.

Hoe lang blijft beton ciré mooi?

Beton ciré is een waterdicht stucmateriaal dat jarenlang mooi blijft. De professionele werkwijze van Ecobouwen zorgt ervoor dat u jaren gaat genieten van een schitterende en duurzame afwerking van uw wanden en vloeren.

Wat kost beton ciré per m²?

Omdat elke ruimte en toepassing anders is, is het lastig om een precieze prijs te geven. Wel is het voor ons mogelijk om een richtprijs te geven. Geef uw wensen en situatie door en wij voorzien u tijdens een adviesgesprek van een prijsindicatie.

Wat is het verschil tussen betonstuc en beton ciré?

Het grote verschil is dat betonstuc wordt aangemaakt met water. In tegenstelling tot het gebruik van water, wordt er bij beton ciré gebruik gemaakt van hars (resin). Deze hars zorgt ervoor dat het waterdicht is.

Kan beton beton ciré tegen water?

Beton ciré kan tegen water. Daarnaast is het een geliefd stucmateriaal, omdat het weinig onderhoud vergt, bestand is tegen slijtage én voor een stoere en robuuste uitstraling zorgt.