Beton ciré voor een stoere en natuurlijke betonlook

Beton ciré geeft een natuurlijke en sfeervolle uitstraling aan elke woning. Maar dat is niet de enige reden waarom beton ciré een geliefde keuze is bij interieurliefhebbers. Beton ciré is namelijk ook waterdicht, voegloos én onderhoudsvriendelijk. Dit maakt beton ciré een geschikte toepassing in badkamers, keukens, sauna’s en zelfs trappen. Lees meer over de eindeloze mogelijkheden van beton ciré.

Wat is beton ciré?

Eerst vertellen we u graag meer over beton ciré, een materiaal dat niet meer weg te denken is in de interieurbouw. De letterlijke betekenis van beton ciré is gewreven beton en kent zijn oorsprong in Frankrijk. Tegenwoordig is dit een stuc die we met een dunne laag van een paar millimeter dik aanbrengen. Dit maakt het mogelijk dat het toepasbaar op wanden, vloeren en trappen.

Licht in gewicht en geeft elke ruimte een mooie en rustige betonlook. Dit type betonstuc bestaat uit cement, hars (resin) en een kleurpigment. Dit kleurpigment maakt het mogelijk dat u uw beton ciré in elke kleur kunt kiezen.

“Beton ciré is niet meer weg te denken in de interieurbouw. Geef ook uw woning een stoere, industriële betonlook met beton ciré.”

De voordelen van beton ciré

De voordelen wijzen erop dat dit stucwerk de juiste keuze is voor een duurzame en stijlvolle inrichting:

  • Toepasbaar op vloeren, wanden, meubels en in badkamers
  • Licht in gewicht omdat de laag beton maar een paar millimeter dik is
  • Waterdicht
  • Verkrijgbaar in elke kleur vanwege de kleurpigmenten
  • Te combineren met vloerverwarming
  • Naad- en voegloze beton ciré maakt een einde aan het schrobben van tegels en voegen
  • Onderhoudsvriendelijk én hygiënisch

Wat zijn geschikte ondergronden?

Welke ondergrond is geschikt voor het aanbrengen van een dunne laag beton ciré? Het is essentieel dat de ondergrond van een beton ciré vloer of wand vormvast, glad en vlak is. Beton ciré is nagenoeg op veel soorten ondergronden toe te passen, wat komt doordat dit materiaal uit zichzelf aan tal van ondergronden hecht. Enkele voorbeelden van ondergronden die geschikt zijn, zijn: beton, tegels, cement en watervast multiplex. Vooral bij een beton ciré vloer is de correcte ondergrond belangrijk om vochtproblemen te voorkomen.

Passend in elk interieur

Wat voor stijl ook uw voorkeur heeft, de betonlook van beton ciré past in elk interieur. Perfect in een moderne stadsappartement, opgeknapte boerderij met een mix van landelijk en stoer, of een lekker industrieel rijtjeshuis. Wat met name een groot voordeel is van beton ciré, is dat het te combineren is met vloerverwarming. Knapt u uw huis op en wilt u uw woning voorzien van vloerverwarming? Dan is een beton ciré vloer een uitstekende toevoeging.

Perfect in een moderne stadsappartement, opgeknapte boerderij met een mix van landelijk en stoer, of een lekker industrieel rijtjeshuis.

De prijs per m²

Wij kunnen het ons goed voorstellen dat u graag een indicatie wilt hebben van de prijs om beton ciré te laten aanbrengen. Echter is het voor ons niet mogelijk om een precieze prijs te geven, omdat elke ruimte en toepassing anders is. Wel kunt u bij ons terecht voor een richtprijs. Geef uw wensen, situatie en behoeftes door door contact op te nemen en wij voorzien u van meer informatie over de prijs.

Ecobouwen: natuurlijke en duurzame materialen

Bij Ecobouwen geloven we erin dat natuurlijke en duurzame materialen de juiste keuze zijn. Herwinbare materialen die direct uit de natuur komen, geen schadelijke stoffen bevatten en nog jarenlang meegaan. Enkele voorbeelden van andere duurzame materialen uit ons assortiment, zijn: betonstuc, kalkstuc, leemstuc en tadelakt.

Neem contact op met Ecobouwen

Wilt u extra informatie opvragen of een offerte op maat aanvragen? Neem dan contact op door te bellen naar 0575 - 43 23 31 of een e-mail te sturen naar info@ecobouwen.nl. Wij helpen u graag aan passend advies. Liever onze producten in het echt bekijken? U bent van harte welkom in onze showroom in Toldijk, nabij Zutphen. Ons specialistische team staat voor u klaar.

Wat is leemstuc?

Leemstuc is een natuurlijk stucmateriaal dat is samengesteld uit zand, klei en silt. Dit stucmateriaal is warmtevasthoudend, vochtregulerend, geluidsabsorberend én duurzaam. Al eeuwenlang wordt leemstuc gebruikt voor de afwerking van wanden. Leemstuc in het echt bewonderen? Kom langs in onze showroom in Toldijk, nabij Zutphen.

Hoe lang blijft beton ciré mooi?

Beton ciré is een waterdicht stucmateriaal dat jarenlang mooi blijft. De professionele werkwijze van Ecobouwen zorgt ervoor dat u jaren gaat genieten van een schitterende en duurzame afwerking van uw wanden en vloeren.

Wat kost beton ciré per m²?

Omdat elke ruimte en toepassing anders is, is het lastig om een precieze prijs te geven. Wel is het voor ons mogelijk om een richtprijs te geven. Geef uw wensen en situatie door en wij voorzien u tijdens een adviesgesprek van een prijsindicatie.

Wat is het verschil tussen betonstuc en beton ciré?

Het grote verschil is dat betonstuc wordt aangemaakt met water. In tegenstelling tot het gebruik van water, wordt er bij beton ciré gebruik gemaakt van hars (resin). Deze hars zorgt ervoor dat uw beton ciré waterdicht is.

Kan beton beton ciré tegen water?

Ja, beton ciré kan tegen water. Daarnaast is het een geliefde stucmateriaal omdat het weinig onderhoud vergt, bestand is tegen slijtage én voor een stoere en robuuste uitstraling zorgt.