Natuurlijk isoleren

Als u kiest om uw huis natuurlijk te isoleren dan brengt dit veel voordelen met zich mee. Natuurlijke isolatiematerialen zijn damp-open en toch luchtdicht en bevatten geen giftige of schadelijke stoffen.

Natuurlijke isolatiematerialen beschermen tegen koude, hitte, lawaai en brandgevaar. De materialen reguleren de vochthuishouding en zijn sterk thermisch en geluids- isolerend. Door het gebruik van damp- open materialen ontstaat er een beter leefklimaat in uw woning en maakt het tegelijkertijd duurzamer en energiezuiniger.

“Laat uw woning vrij ademen met een damp-open isolatiematerialen en creëer een optimaal binnenklimaat.”

Natuurlijke materialen als alternatief voor conventionele materialen

Natuurlijk isolatiemateriaal is een zeer goed alternatief voor producten zoals steenwol, glaswol, pir en pur. Wij bieden u een ruime keuze aan natuurlijk isolatiemateriaal, u kunt kiezen voor houtvezel, hennep, vlas, schapenwol en/of katoen. De keuze van het soort duurzame isolatiemateriaal is afhankelijk van de toepassing (dak, wand, vloer) plus uw voorkeur voor een hoge RC waarde (isolatiewaarde) en/of een goede geluidsabsorptie (geluidsisolatie/ akoestische isolatie). Voor iedere toepassing gecombineerd met uw voorkeuren hebben wij geschikte isolatie-oplossingen.

Welk soort natuurlijke isolatiematerialen zijn er ?

Er bestaan diverse soorten isolatiematerialen. Hierbij kunt u denken aan de volgende materialen:

Wij leveren o.a. materialen van de merken Gutex, Bestwood, Naturetherm, Doscha, Metisse, Hempflax, Isovlas, Isohemp, Y-tong en Icell.

Om dampopen te bouwen heeft u niet alleen natuurlijke isolatie nodig, denk ook aan damp-open folie, constructiematerialen of stucplaten. De juiste keuze en volgorde van plaatsing van verschillende dampopen materialen zijn belangrijk. Wij helpen u graag verder om béter en gezonder te isoleren.

Isolatiematerialen in het echt bewonderen?

Wij nodigen u van harte uit om eens langs te komen in onze showroom in Toldijk, nabij Zutphen. Hier kunt u dit natuurlijke product ervaren en de vele kleuren in het echt zien.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze vloeren? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Ons telefoonnummer is 0575 43 23 31. U mag ons ook een bericht sturen per mail via info@ecobouwen.nl.

"Wij zijn al 20 jaar expert in het werken met natuurlijke producten van de hoogste kwaliteit. Bij ons kunt u terecht voor hulp bij renovaties, restauraties en verbouwingen.“