Tadelakt voor mooi waterdicht stucwerk

De waterdichte tadelakt van Ecobouwen is onder andere geschikt voor:

  • Badkamers; wanden en vloeren
  • Toiletten
  • Keukens
  • Sauna’s en
  • Houtkachels

Tadelakt:

  • Heeft geen voegen en is ongevoelig voor schimmelvorming.
  • Van een mooie strakke tot levendige organische vormgeving mogelijk.
  • Een tijdloze en unieke uitstraling.

Wat is tadelakt?

Tadelakt is een pleistermateriaal van kalk, gemengd met witte marmersteen. Vrij vertaald betekent tadelakt inwrijven of inmasseren. Dit materiaal vindt zijn oorsprong bij Marokkaanse Berbers, het wordt gebruikt voor wanden in badhuizen. Het is een zeer sterke, waterdichte en duurzame afwerking voor uw wanden.

Op welke ondergrond kan tadelakt?

Op iedere stucondergrond kan tadelakt worden aangebracht. Denk hierbij aan steenachtige ondergronden of plaatmateriaal. Tadelakt kan ook direct op uw bestaande tegelwerk worden toegepast. Dit doen we door eerst een stuclaag aan te brengen op basis van kalk of cement. Een groot voordeel is dat bestaande wanden niet gesloopt hoeven te worden.

Tadelakt in verschillende kleuren

Wij werken met tadelakt van Ecowall en Tierrafino. Het is mogelijk om kleurpigmenten aan de tadelakt toe te voegen. Op die manier zijn alle denkbare kleurschakeringen mogelijk. Tadelakt laat zich erg mooi combineren met ander natuurlijk stucwerk zoals betonstucleemstuc of kalkstuc.

“Het ontbreken van voegen maakt tadelakt ideaal voor het gebruik in natte ruimtes.”

In onderstaande video ziet u een project van ons in Hemelum. De badkamer is opgenomen in de slaapkamer. Door de mooie ronde tadelakt wanden is het een afgescheiden, maar wel ruimtelijk geheel. De wanden in de slaapkamer zijn voorzien van leemstuc.

Twee soorten tadelakt

Ecobouwen werkt met twee soorten tadelakt, er is een Spaanse en een Marokkaanse variant. Beide varianten geven een sterke en duurzame afwerking.

Ecowall Spaanse tadelakt

Ecowall tadelakt komt van Spaanse bodem. Het wordt gewonnen in de buurt van Sevilla. De uitstraling komt overeen met die van Marokkaanse Tadelakt, het brandingsproces is echter nauwkeuriger. Dit maakt de Ecowall tadelakt onderhoudsarmer en sterker.

Marokkaans tadelakt

Marokkaans tadelakt wordt gewonnen in Marrakesh en daar direct ‘gebrand en geblust’. Het natuurlijke waterafstotende tadelakt bevat een craquelé effect waardoor het iets weg heeft van natuursteen.

Onderhoud van tadelakt

Ecowall tadelakt dient u een keer per jaar met een bijenwas te behandelen. De Marokaanse Tadelakt vergt frequenter onderhoud met olijfoliezeep. Beide soorten tadelakt behouden hun waterdichte eigenschappen als u schoonmaakt met een natuurlijk schoonmaakmiddel zoals groene zeep.

“ Ervaar de verschillende varianten tadelakt in onze showroom nabij Zutphen.”

Prijs van tadelakt per m2

Vanwege variabelen als de afwerking of de plek van aanbrengen, is het moeilijk om een universele prijs voor tadelakt per vierkante meter te noemen. Wij kunnen echter altijd een richtprijs voor u noemen wanneer u contact opneemt via mail of telefoon en uw persoonlijke situatie schetst.

Aanvullend advies of inspiratie

Bent u nieuwsgierig hoe het Tadelakt van Ecobouwen eruitziet? En bent u benieuwd of dit natuurlijke stucwerk iets voor u is? Kom dan zeker eens langs in onze showroom in Toldijk, nabij Zutphen. Bekijk de verschillende varianten en opties. Er zijn meerdere voorbeelden en verschillende wanden te bezichtigen.

Wanneer u geïnteresseerd bent in extra informatie of een offerte op maat, twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact op via telefoon  0575 43 23 31 of e-mail info@ecobouwen.nl.