Tadelakt voor mooi waterdicht stucwerk

Kies voor tadelakt voor een sterke, waterdichte én duurzame afwerking van uw wanden. Het kalkpleister is zeer geschikt voor badkamers, keukens, sauna’s en zelfs houtkachels. Wilt u dit pleistermateriaal laten toepassen in uw woning? Met ruim 20 jaar ervaring helpt Ecobouwen u graag met verbouwingen en renovaties.

Kom langs in onze showroom om onze producten in het echt te ervaren! Ook is het mogelijk om een brochure aan te vragen, of direct over te gaan op een offerte.

Waarom Ecobouwen?

  • Natuurlijke en duurzame (ver)bouwspecialist: tijdens het gehele bouwproces kunnen wij u adviseren, begeleiden of het werk geheel uit handen nemen.
  • Met passie voor damp-open wonen: specialist in het toepassen van damp-open materialen met vochtregulerende eigenschappen.
  • Hoge kwaliteit met garanties: we werken uitsluitend met hoogwaardige materialen en vakspecialisten.

Wat is tadelakt?

Tadelakt is een pleistermateriaal van kalk, gemengd met witte marmersteen. Het is van oorsprong een type stucwerk uit Marokko. ‘Tadelakt’ is Berbers voor ‘inwrijven’ of ‘masseren’. In Marokko wordt het materiaal gebruikt voor de wanden in badhuizen. Wat zijn de eigenschappen? Ten eerste heeft het geen voegen en is het niet vatbaar voor schimmelvorming. Ten tweede geeft het u de mogelijkheid om uw woning een strakke of zelfs organische vormgeving te geven. Tot slot garandeert het u van een tijdloze en unieke uitstraling.

We werken zelf met twee soorten tadelakt: de Spaanse en de Marokkaanse variant. Beide varianten geven een sterke en duurzame afwerking.

Spaanse tadelakt

Ecowall tadelakt komt van Spaanse bodem en wordt gewonnen in de buurt van Sevilla. De uitstraling komt overeen met de Marokkaanse variant. Echter is het brandingsproces veel nauwkeuriger. Dit maakt de Ecowall sterker. U dient Ecowall een keer per jaar met bijenwas te behandelen.

Marokkaanse tadelakt

Marokkaanse tadelakt is het originele type. Dit wordt gewonnen in de omgeving van Marrakesh en direct ‘gebrand’ en ‘geblust’. Het waterafstotende pleistermateriaal bevat een craquelé effect, waardoor het iets weg heeft van natuursteen. De Marokkaanse variant vergt frequent onderhoud met olijfoliezeep.

Verschillende kleuren

We werken zelf met de producten van Ecowall en Tierrafino. Het is mogelijk om kleurpigmenten toe te voegen. Op die manier zijn alle denkbare kleurschakeringen mogelijk. Tadelakt laat zich erg mooi combineren met ander natuurlijk stucwerk, zoals betonstuc, leemstuc of kalkstuc.

In onderstaande video ziet u een project van ons in Hemelum. De badkamer is opgenomen in de slaapkamer. Door de mooie ronde wanden is het een afgescheiden, maar wel ruimtelijk geheel. De wanden in de slaapkamer zijn voorzien van leemstuc.

Op welke ondergrond kan tadelakt?

Tadelakt kan op iedere stucondergrond worden aangebracht. Denk hierbij aan steenachtige ondergronden of plaatmateriaal. Het kan ook direct op bestaande tegelwerk worden toegepast. Dit doen we door eerst een stuclaag aan te brengen op basis van kalk of cement. Een groot voordeel van het toepassen van tadelakt, is dat bestaande wanden niet gesloopt hoeven te worden.

De prijs per vierkante meter

Vanwege variabelen als de afwerking of de plek van aanbrengen, is het moeilijk om een universele prijs voor tadelakt te noemen. Wij kunnen echter altijd een richtprijs voor u noemen wanneer u contact met ons opneemt en uw situatie of wensen schetst.

“ Ervaar de verschillende varianten in onze showroom nabij Zutphen.”

Breng een bezoek aan onze showroom

Bent u nieuwsgierig hoe onze tadelakt eruitziet? En bent u benieuwd of dit natuurlijke stucwerk iets voor u is? Kom dan zeker eens langs in onze showroom in Toldijk, nabij Zutphen. Bekijk ook de verschillende varianten en opties zoals oxidestuc en beton ciré. Er zijn meerdere voorbeelden en verschillende wanden te bezichtigen.

Wanneer u geïnteresseerd bent in extra informatie of een offerte op maat, twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken via 0575 43 23 31 of een e-mail sturen naar info@ecobouwen.nl.

Wat is het verschil tussen tadelakt en beton ciré?

Het grote verschil tussen tadelakt en beton ciré is dat ze om andere redenen waterdicht zijn. Bij tadelakt wordt er gebruik gemaakt van een speciale kalk om het materiaal waterdicht te maken. Het pleistermateriaal eist ook periodieke onderhoud, waar u het inwrijft met olijfzeep. Beton ciré is waterdicht doordat het hars (resin) bevat. Ook vergt beton ciré geen onderhoud.

Wat kost tadelakt per vierkante meter?

Een universele prijs geven voor het pleistermateriaal tadelakt is lastig. Dit komt doordat factoren zoals de afwerking en de plek van aanbrengen sterk verschillen. Wel kunnen wij u voorzien van een richtprijs wanneer u uw situatie en wensen schetst tijdens een adviesgesprek.

Is tadelakt waterdicht?

Tadelakt is een waterdichte afwerking voor uw wanden die u in de prachtigste kleuren kunt laten aanbrengen. Bezoek onze showroom in Toldijk, vlakbij Zutphen. We laten u graag zien hoe het pleistermateriaal uw woning een strakke, tijdloze en unieke uitstraling kan geven en wat onze werkwijze is.

Hoe onderhoud je tadelakt?

Tadelakt is te onderhouden door het periodiek in te wrijven met olijfzeep. Dit voedt en reinigt het pleistermateriaal en onderhoudt de waterafstotende functie. Het fijne aan dit kalkpleister is dat het volledig voegloos en schimmels geen schijn van kans maken.