Tadelakt voor mooi waterdicht stucwerk

Kies voor tadelakt voor een sterke, waterdichte én duurzame afwerking van uw wanden. Tadelakt is zeer geschikt voor badkamers, keukens, sauna’s en zelfs houtkachels. Wilt u tadelakt laten toepassen in uw woning? Met ruim 20 jaar ervaring helpt Ecobouwen u graag met verbouwingen en renovaties.

Kom langs in onze showroom om tadelakt in het echt te ervaren! Ook is het mogelijk om een brochure aan te vragen of direct over te gaan op een offerte.

Waarom tadelakt door Ecobouwen?

  • Natuurlijke en duurzame (ver)bouwspecialist: tijdens het gehele bouwproces kunnen wij u adviseren, begeleiden of het werk geheel uit handen nemen
  • Met passie voor damp-open wonen: specialist in het toepassen van damp-open materialen met vochtregulerende eigenschappen
  • Hoge kwaliteit met garanties: wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen en vakspecialisten

Wat is tadelakt?

Tadelakt is een pleistermateriaal van kalk, gemengd met witte marmersteen. Het is van oorsprong een type stucwerk uit Marokko. ‘Tadelakt’ is Berbers voor ‘inwrijven’ of ‘masseren’. In Marokko wordt tadelakt gebruikt voor de wanden in badhuizen. Wat zijn de eigenschappen van tadelakt? Ten eerste heeft het geen voegen en is tadelakt niet vatbaar voor schimmelvorming. Ten tweede geeft tadelakt u de mogelijkheid om uw woning een strakke of zelfs organische vormgeving te geven. Tot slot garandeert tadelakt u van een tijdloze en unieke uitstraling.

Bij Ecobouwen werken we met twee soorten tadelakt: de Spaanse en de Marokkaanse variant. Beide varianten geven een sterke en duurzame afwerking.

Spaanse Tadelakt

Ecowall tadelakt komt van Spaanse bodem en wordt gewonnen in de buurt van Sevilla. De uitstraling komt overeen met de Marokkaanse variant. Echter is het brandingsproces nauwkeuriger. Dit maakt de Ecowall tadelakt sterker. Ecowall tadelakt dient u een keer per jaar met bijenwas te behandelen.

Marokkaanse tadelakt

Marokkaanse tadelakt is het originele type. Dit wordt gewonnen in de omgeving van Marrakesh en direct ‘gebrand’ en ‘geblust’. Het waterafstotende tadelakt bevat een craquelé effect, waardoor het iets weg heeft van natuursteen. Marokkaanse tadelakt vergt frequente onderhoud met olijfoliezeep.

Verschillende kleuren

Bij Ecobouwen werken we met tadelakt van Ecowall en Tierrafino. Het is mogelijk om kleurpigmenten aan de tadelakt toe te voegen. Op die manier zijn alle denkbare kleurschakeringen mogelijk. Tadelakt laat zich erg mooi combineren met ander natuurlijk stucwerk zoals betonstuc, leemstuc of kalkstuc.

In onderstaande video ziet u een project van ons in Hemelum. De badkamer is opgenomen in de slaapkamer. Door de mooie ronde tadelakt wanden is het een afgescheiden, maar wel ruimtelijk geheel. De wanden in de slaapkamer zijn voorzien van leemstuc.

Op welke ondergrond kan tadelakt?

Tadelakt kan op iedere stucondergrond worden aangebracht. Denk hierbij aan steenachtige ondergronden of plaatmateriaal. Het kan ook direct op bestaande tegelwerk worden toegepast. Dit doen we door eerst een stuclaag aan te brengen op basis van kalk of cement. Een groot voordeel van het toepassen van tadelakt, is dat bestaande wanden niet gesloopt hoeven te worden.

De prijs van tadelakt per vierkante meter

Vanwege variabelen als de afwerking of de plek van aanbrengen, is het moeilijk om een universele prijs voor tadelakt te noemen. Wij kunnen echter altijd een richtprijs voor u noemen wanneer u contact opneemt en uw situatie of wensen schetst.

“ Ervaar de verschillende varianten tadelakt in onze showroom nabij Zutphen.”

Breng een bezoek aan de showroom van Ecobouwen

Bent u nieuwsgierig hoe tadelakt van Ecobouwen eruitziet? En bent u benieuwd of dit natuurlijke stucwerk iets voor u is? Kom dan zeker eens langs in onze showroom in Toldijk, nabij Zutphen. Bekijk de verschillende varianten en opties zoals betonstuc en kalkstuc. Er zijn meerdere voorbeelden en verschillende wanden te bezichtigen.

Wanneer u geïnteresseerd bent in extra informatie of een offerte op maat, twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact op. U kunt ons telefonisch bereiken via 0575 43 23 31 of een e-mail sturen naar info@ecobouwen.nl.