Tigchelkachels

Tigchelkachels zijn efficiënte warmte accumulerende houtkachels. Wilt u een Tigchelkachel in huis hebben en bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een Tigchelkachel? Ecobouwen helpt u daar graag bij. We voorzien u van persoonlijk advies zodat u de geschikte Finse tegelkachel voor uw huis vindt.

Wilt u nog meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte of adviesgesprek aanvragen? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Tigchelkachels van Ecobouwen

De Tigchelkachels en service van Ecobouwen brengen een hoop voordelen met zich mee:

 • Lange levensduur en van hoge kwaliteit
 • Nederlands product
 • Maximaal warmterendement
 • Natuurlijke verwarming
 • Duurzaam en milieuvriendelijk
  stoken
 • Vrijblijvend adviesgesprek
 • Vrijblijvende offerte

“Door de leemkachel slechts een of twee keer per dag te stoken ervaart u een prettige langdurige warmte in uw woonruimte”

Werking Tigchelkachel

De Tigchelkachel is een schone en zuinige warmtebron. De kachel wordt gevuld met slechts een mandje hout, waarna de kachel een uur tot 1,5 uur blijft branden. De warmte die in de kachel is opgeslagen houdt uw woonruimte daarna 12-24 uur lang warm.

De kracht van de Tigchelkachel zit, naast de geavanceerde stookkamer van vuurvaste stenen en het hoge verbrandingsrendement (>90%), ook in het feit dat de massief stenen ombouw zeer lang warmte uitstraalt. De kachel zelf wordt ook lekker warm, waardoor het voor uzelf, uw (klein)kinderen of huisdieren heerlijk is om er tegenaan te staan of te zitten.

Door de degelijke bouw en vrijwel volledige verbranding vergt deze kachel een minimum aan onderhoud. Tigchelkachels worden net zoals de Tigchel finovens geproduceerd in Nederland door Tigchelaar Tegelkachels.

Maximaal warmterendement

Tigchelkachels functioneren met een maximaal warmterendement zonder gebruik te hoeven maken van elektriciteit. Een waardevolle investering voor nu en de toekomst!

Dat onze Tigchelkachels een hoog rendement hebben, is bevestigd door de NEN-EN test. De Tigchelkachel is ‘cumlaude geslaagd’ voor de test volgens NEN-EN 15250, met een rendement van méér dan 90%. Hiermee voldoet deze kachel nu al aan de strengere eisen vanuit de EcoDesign regeling die geldt vanaf 2022.

Modellen Tigchelkachels

De Tigchelkachel is beschikbaar in model D en DS. Het verschil tussen deze twee modellen zit in de afwerking van de boven- en onderkant. Bij de kachel in model DS loopt dit gelijk met de gehele kachel en bij model D steekt de boven- en onderkant iets uit.

Zowel de D als DS serie zijn in diverse maatvoeringen te verkrijgen. De 4D/DS is de kleinste kachel, gevolgd door de 6D/DS. Vervolgens komt de 8D/DS en de grootste kachel is de 10D/DS. Afhankelijk van de grootte van de ruimte (m3) die verwarmd dient te worden en de isolatiewaarde van de ruimte, wordt er een keuze gemaakt uit mogelijke maatvoeringen.

Het ontwerp van uw Tigchelkachel

De Tigchelkachels bij Ecobouwen zijn in 12 verschillende kleuren te verkrijgen, van prachtig donker antraciet tot warm groen. Wij raden u bij het kiezen van een kleur altijd aan om eerst even langst te komen in onze showroom. Daar kunt u de kleuren in het echt zien, wat altijd anders is dan op uw beeldscherm.

Er zijn naast de kleuren ook verschillende opties voor deuren en luiken. Deze zijn bijvoorbeeld beschikbaar in gietijzer, RVS en zwart. De eerste vier deuren die u op de afbeelding hieronder ziet zijn verkrijgbaar voor 4D en 6D kachels. De twee deuren aan de rechterkant zijn opties voor de 8D en 10D Tigchelkachels.

Een Tigchelkachel zoals u die wilt

Tigchelkachels bieden veel mogelijkheden. Door extra opties aan de Tigchelkachel toe te voegen heeft u de mogelijkheid uw houtkachel nog meer naar uw eigen hand te zetten. De volgende opties zijn mogelijk:

 • Warmte bank of -wand; Bij het stoken van de kachel worden de warme rookgassen ook door de bank getransporteerd, waardoor u heerlijk kan genieten van een verwarmde bank.
 • Geïntegreerde bakoven; Tijdens het stoken van de kachel kunt u uw brood, pizza, taarten etc. afbakken.
 • Mechanische ventilatie; Door middel van mechanische ventilatie, via het dak of via de vloer, wordt de lucht geforceerd afgevoerd en kunt u dus genieten van uw houtkachel!
 • Klimaat- en luchtbehandelingssysteem; Heeft u een woning of kantoor met een klimaat- en/of luchtbehandelingssysteem, dan is het door toepassing van een externe luchttoevoer mogelijk om te kiezen voor een Tigchelkachel.

Tigchelkachel projecten

Ecobouwen heeft al 20 jaar ervaring met het gebruik van natuurproducten, we hebben dus al heel wat mooie projecten mogen uitvoeren. Zo hebben we onlangs een 6D kachel geïnstalleerd bij een woning in Steenderen. We zien bij al onze projecten dat een Tigchelkachel een prachtige toevoeging aan elk interieur is. U kunt de Tigchelkachels dan ook volledig aanpassen, zodat deze altijd bij uw interieur past. Als adviseur staan we u graag bij op het gebied van ontwerp, indeling en kleur. De kachel draagt niet alleen bij aan de sfeer in uw woning, maar zorgt er ook voor dat u een duurzaam interieur heeft.

Een goede isolatie

Als u een tigchelkachel aanschaft, is het mogelijk dat u uw huis hiermee wilt verwarmen. Als u de isolatie van uw woning goed op orde hebt, blijft de woning langer warm in de winter. U hoeft dan nog minder te stoken, wat weer ten goede komt aan de gasrekening en aan de stookkosten van de tigchelkachel.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bent u geïnteresseerd in een Tigchelkachel van Ecobouwen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de prijs? We voorzien u altijd graag van persoonlijk advies. Wilt u alvast een kijkje nemen en meer informatie hebben over onze producten? Bestel dan een brochure naar keuze. Daarnaast bent u ook altijd van harte welkom in onze showroom om al uw vragen te stellen.

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen of een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 0575 43 23 31. U kunt ons ook een mail sturen via info@ecobouwen.nl. Elk huis en dus elk project is weer anders, wij kijken altijd naar nieuwe samenwerkingen uit. Wie weet zien we u binnenkort in onze showroom of bij u thuis!

Wij zijn al 20 jaar expert in het werken met natuurlijke producten van de hoogste kwaliteit. Bij ons kunt u terecht voor hulp bij renovaties, restauraties en verbouwingen.

 

Wat is een Tigchelkachel?

Een Tigchelkachel is een efficiënte warmte accumulerende houtkachel die zeer schoon en zuinig is. Doordat hij gevuld wordt met slechts een mandje hout en slecht 1,5 uur hoeft te branden voor maximaal 24 uur warmte, is het een zeer populaire finoven.

Wat kost een Tigchelkachel?

Wat een Tigchelkachel precies kost, is geheel afhankelijk van uw wensen. Een finoven is duurder dan een ijzeren houtkachel of een open haard, maar deze kosten verdienen zich op termijn terug doordat u op de energiekosten bespaart. U schaft al een Tigchelkachel bij ons aan vanaf een bedrag van € 6875-,. Echter is dit altijd een vanaf prijs, doordat u extra opties aan de finoven kunt toevoegen.

Hoe werkt een Tigchelkachel?

U vult de kachel met een mandje hout en laat hem slechts maximaal 1,5 uur branden. Vervolgens geeft de finoven maximaal 24 uur aangename warmte af. Dit is mogelijk dankzij de geavanceerde stookkamer die gevuld is met vuurvaste stenen, maar ook door het hoge verbrandingsrendement van maar liefst 90%. Doordat de ombouw van massief steen gemaakt is, straalt hij voor langere tijd warmte uit.