Tigchelkachels voor een natuurlijke warmte

De Tigchelkachel, ook wel een leemkachel genaamd, is een efficiënte warmte accumulerende houtkachel:

  • Lange levensduur en van hoge kwaliteit
  • Nederlands product
  • Maximaal warmterendement
  • Natuurlijke verwarming

“Door de leemkachel slechts een of twee keer per dag te stoken ervaart u een prettige langdurige warmte in uw woonruimte”

Werking Tigchelkachel

De Tigchelkachel is een schone en zuinige warmtebron. De kachel wordt gevuld met slechts een mandje hout, vervolgens laat u de kachel een uur tot 1,5 uur branden. De warmte die in kachel is opgeslagen houdt uw woonruimte daarna 12-24 uur lang verwarmd.

De kracht van de Tigchelkachel zit naast de geavanceerde stookkamer van vuurvaste stenen en het hoge verbrandingsrendement (>90%) ook in het feit dat de massief stenen ombouw zeer lang warmte uitstraalt. De kachel zelf wordt ook lekker warm, ideaal om tegenaan te staan of zitten voor uzelf, uw (klein)kinderen of huisdieren.

Door de degelijke bouw en vrijwel volledige verbranding vergt deze kachel een minimum aan onderhoud. Tigchelkachels worden net zoals de Tigchel finovens geproduceerd in Nederland door Tigchelaar Tegelkachels.

Geschikt voor in uw huis

Tigchelkachels functioneren met een maximaal warmterendement zonder gebruik te hoeven maken van elektriciteit. Een waardevolle investering voor nu en de toekomst!

Hoog rendement Tigchelkachel bevestigd door NEN-EN test. De Tigchelkachel is ‘cumlaude geslaagd’ voor test volgens NEN-EN 15250 met een rendement van méér dan 90%. Hiermee voldoet deze kachel nu al aan de strengere eisen vanuit de EcoDesign regeling die geldt vanaf 2022.

De Tigchelkachel is beschikbaar in model D en DS. Het verschil tussen deze twee modellen zit in de afwerking van de boven- en onderkant. Bij de kachel in model DS loopt dit gelijk met de gehele kachel en bij model D steekt de boven- en onderkant iets uit.

Zowel de D als DS serie zijn in diverse maatvoeringen te verkrijgen, de 4D/DS is de kleinste kachel, gevolgd door de 6D/DS, dan 8D/DS en de grootste kachel de 10D/DS. Afhankelijk van de grote van de te verwarmde ruimte (m3) en de isolatiewaarde van de ruimte wordt er een keuze gemaakt uit mogelijke maatvoeringen.

Het ontwerp van uw Tigchelkachel

De Tigchelkachels zijn in 12 verschillende kleuren te verkrijgen, van donker antraciet tot warm groen. Wij raden aan bij het kiezen van de kleur eerst langs te komen in onze showroom om deze in het echt te zien.

Er zijn naast de kleuren ook diverse opties van deuren en luiken, verkrijgbaar in gietijzer, RVS en zwart. De eerste vier deuren zijn verkrijgbaar voor de 4 en 6 kachels, de twee rechter deuren zijn de twee opties voor de 8 en de 10.

Door extra opties aan de Tigchelkachel toe te voegen heeft u de mogelijkheid uw houtkachel nog meer naar uw eigen hand te zetten. De volgende opties zijn mogelijk:

  • Warmte bank of -wand; Bij het stoken van de kachel worden de warme rookgassen ook door de bank getransporteerd waardoor u heerlijk kan genieten van een verwarmde bank.
  • Geïntegreerde bakoven; Tijdens het stoken van de kachel kunt u uw brood, pizza, taarten etc. afbakken.
  • Mechanische ventilatie; Door middel van mechanische ventilatie, via het dak of via de vloer, wordt de lucht geforceerd afgevoerd en kunt u dus genieten van uw houtkachel!
  • Klimaat- en luchtbehandelingssysteem; Heeft u een woning of kantoor met een klimaat- en/of luchtbehandelingssysteem, dan is door toepassing van een externe luchttoevoer het dus toch mogelijk om te kiezen voor een Tigchelkachel.

Prijs van en vragen over de Tigchelkachel?

Bent u geïnteresseerd in een Tigchelkachel van Ecobouwen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de prijs? We voorzien u altijd graag van persoonlijk advies. Daarnaast bent u ook altijd van harte welkom in onze showroom om al uw vragen te stellen.

U kunt uiteraard contact met ons opnemen. Ons telefoonnummer is   0575 43 23 31.  U mag ons ook een bericht sturen per mail via  info@ecobouwen.nl.

Wij zijn al 20 jaar expert in het werken met natuurlijke producten van de hoogste kwaliteit. Bij ons kunt u terecht voor hulp bij renovaties, restauraties en verbouwingen.