Buitengevel

Voor het stucwerk van de buitengevel is kalkstuc een kwalitatief hoogwaardige oplossing. 

  • Natuurlijk en duurzaam product
  • Een hoogwaardige uitstraling
  • Een damp-open woning voor een beter binnenklimaat
  • Geen kans op schimmelvorming
  • Warmer in huis tijdens de winter
  • Koeler in huis tijdens de zomer

Totaal buitengevel isolatiesysteem 

In combinatie met naturewall houtvezel isolatieplaten biedt kalkstuc op de gevel een compleet buitengevel isolatiesysteem. Het systeem kan op metselwerk, beton, hout of staal gemonteerd en aangebracht worden. Isolatielagen van 40 tot 340 mm zijn op die manier te realiseren. De isolatiewaardes (de zogenaamde RC-waardes) die met deze systemen gehaald worden, zijn zeer hoog.

Damp-open

Het gevelisolatie systeem zoals wij dat bouwen is damp-open. De relatieve luchtvochtigheid in uw huis of kantoor wordt gereguleerd en zorgt voor een natuurlijk ademend woonklimaat. Damp kan altijd uit de woning ontsnappen en de damp-open systemen vormen geen risico’s voor de vorming van condensatie, schimmels of rotvorming.

“Laat uw woning vrij ademen met een damp-open gevelisolatie systeem en creëer een optimaal binnenklimaat.”

Kleur en uitstraling

Het kalkstucwerk wordt rechtstreeks op de houtplaten aangebracht. Het kan direct in kleur worden aangebracht, het is echter ook mogelijk om het kalkstuc met een natuurverf, zoals Keim Soldalan af te werken. Hierdoor zal de levensduur toenemen, de verf heeft een sterk afparelend vermogen. 

De vorm en uitstraling van kalkstuc kan geheel naar uw wensen worden vormgegeven. Zowel glad en strak stucwerk als meer ‘organische’ vormen zijn mogelijk.

Onderhoud en levensduur: 10 jaar totaalgarantie

De combinatie van houtvezel isolatieplaten en kalkstuc staat garant voor een onderhoudsvrije periode van 10 tot 15 jaar. Ecobouwen geeft op het complete gevelisolatiesysteem een garantie van 10 jaar. 

Na deze periode zijn kleine haarscheurtjes in de gevel te herstellen met gebruik van natuurverven. Wanneer de scheurtjes iets groter zijn, zijn deze eenvoudig te herstellen met een siliconenspachtel. Na gebruik van de spachtel en de natuurverf is uw gevel weer voor 10 jaar bestand tegen weer en wind!

Zelf houtvezel isolatieplaten plaatsen

Ecobouwen kan voor u het totale systeem van isolatieplaten en kalkstuc plaatsen. Echter is het ook mogelijk dat u op uw verzoek een deel van het werk doet en de isolatieplaten aan uw gevel monteert. Ecobouwen kan dan de afwerking met kalkstuc voor zijn rekening nemen. Desgewenst kunt u zelf de gevel schilderen of dit weer door ons laten doen. 

Zelfs wanneer u besluit om een deel van het werk zelf te doen, kunnen we u de 10 jaar garantie bieden. Na een gezamenlijke kwaliteitscontrole kunnen we deze garantie alsnog afgeven.

“Met ons complete natuurlijke en damp-open gevelisolatie systeem kunt u rekenen op 10 jaar garantie.”

In onderstaande video laten wij u graag een recent project in Heesch zien. Deze prachtige houtskeletbouw woning hebben wij voorzien van kalkstuc aan de buitenzijde en leemstuc aan de binnenzijde.

Kosten stucwerk buitengevel: Offerte of prijsindicatie

Vanwege de vele types gevels en diktes van isolatie is het moeilijk om een universele prijs per vierkante meter te noemen. Wanneer u geïnteresseerd bent in extra informatie of een offerte op maat, twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact op via telefoon 0575 43 23 31  of e-mail info@ecobouwen.nl.

U bent ook altijd van harte welkom in onze showroom om al uw vragen aan onze specialisten te stellen.