Kalkstuc voor een gezond woonklimaat

Een gezond én stijlvol woonklimaat realiseren doet u met kalkstuc. Ecobouwen is al ruim 20 jaar expert in het werken met natuurlijke producten van enkel de hoogste kwaliteit. Kalkstuc laten toepassen in uw woning? U kunt bij ons terecht voor hulp bij renovaties, verbouwingen en restauraties.

Vraag een brochure aan of neem contact op voor een vrijblijvende offerte. Wilt u zien hoe kalkstuc eruitziet? Bezoek onze showroom in Toldijk, nabij Zutphen!

Waarom mensen voor Ecobouwen kiezen

Natuurlijk & duurzame (ver)bouwspecialist

Tijdens het gehele bouwproces kunnen wij u adviseren, begeleiden of het werk geheel uit handen nemen.

Met passie voor damp-open wonen

Specialist in het toepassen van damp- open materialen met vochtregulerende eigenschappen.

Hoge kwaliteit met garanties

Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen & vakspecialisten.

Kalkstuc laten toepassen door Ecobouwen

Wij leggen u graag uit waarom Ecobouwen de juiste keuze is wanneer u kalkstuc in uw woning wilt toepassen:

  • Natuurlijke en duurzame (ver)bouwspecialist: tijdens het gehele bouwproces kunnen wij u adviseren, begeleiden of het werk geheel uit handen nemen
  • Met passie voor damp-open wonen: specialist in het toepassen van damp-open materialen met vochtregulerende eigenschappen
  • Hoge kwaliteit met garanties: wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen en vakspecialisten

Wat is kalkstuc?

Kalk behoort tot een van de oudste bouwmaterialen ter wereld en is zeer geschikt om toe te passen bij het bouwen van een duurzaam huis. Basiskalk bestaat uit kalksteen gewonnen in de Zwitserse Alpen. Vanwege de hoge kwaliteit is deze geschikt voor de levensmiddelenindustrie, drinkwaterzuivering én voor gezonde wandafwerkingen. Wanden die afgewerkt zijn met natuurlijke kalk kunnen blijven ademen en hebben van zichzelf een desinfecterende werking. Schimmelgroei wordt voorkomen en u bent verzekerd van een gezond woonklimaat.

Eigenschappen

Kalkstuc heeft veel eigenschappen die erg interessant kunnen zijn, wanneer u een voorstander bent van een aangenaam en gezond woonklimaat, namelijk:

  • 100% natuurlijk materiaal
  • Schimmelwerend
  • Kalk neemt vocht op bij een hoge luchtvochtigheid
  • Staat het vocht bij een drogere periode en lage luchtvochtigheid af
  • Ideaal voor het stucen van binnen- en buitenmuren
  • Uiterst geschikt voor vochtige ruimtes zoals kelders en badkamers
  • Geschikt bij onder andere: kalkhennep-, houtskelet- en strobalenbouw.

De toepassingen van kalkstuc

Kalk is in veel situaties en op veel verschillende ondergronden toe te passen. Metselwerk en beton, maar bijvoorbeeld ook in binnen- of buitenisolatiesystemen. Bij renovatie en restauratie werkt kalk als een saneerpleister om vocht uit de muren te trekken, maar toch de zouten te bufferen. Op deze manier worden historische gebouwen ook beschermd.

Kalkstuc in vele kleuren

Een kalkfinish wordt toegepast op het moment dat u de kleur van de basisstuc graag anders ziet. Een finish met kleur wordt in een dunne laag van 1 à 3mm over de basis kalkstuc aangebracht. Een andere manier om een basis kalkstuc te voorzien van een andere kleur, is het toepassen van kalkverf. Zowel de finish als verf bevatten geen chemische toevoegingen. Hierdoor zijn de kleurechtheid, duurzaamheid en hechtcapaciteit natuurlijke eigenschappen.

Badkamer

Kalkstuc is goed toe te passen in badkamers gezien de schimmelwerende werking. De vorm die door Ecobouwen met name wordt gebruikt, is tadelakt. Dit is een kalkstuc die door middel van natuurlijke bijenwas waterdicht wordt gemaakt.

In onderstaande video kunt u kennis maken met een houtskeletbouw woning in Heesch. De stukadoors van Ecobouwen hebben de buitenzijde van de woning voorzien van kalkstuc. In de badkamer is tadelakt aangebracht.

Benieuwd naar onze projecten?

Neem dan een kijkje op onze projecten pagina. Van badkamer tot woonkamer, er is genoeg inspiratie te vinden.

Portfolio

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Een kennismakingsgesprek vindt op ons kantoor in Toldijk of telefonisch plaats en is gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek bespreken wij uw plannen en situatie, daarnaast is er uiteraard ruimte om vragen aan ons te stellen. Om een afspraak in te plannen kunt u telefonisch contact opnemen met +31 (0)575-43 23 31 of een e-mail sturen naar info@ecobouwen.nl. Aan de hand van het kennismakings gesprek kan er een vrijblijvende offerte worden opgemaakt.

Maak een afspraak +31 (0)575-43 23 31