Kalkstuc voor een gezond woonklimaat

Kalkstuc zorgt voor een gezond en ademend woonklimaat.

  • 100% natuurlijk materiaal
  • Schimmelwerend
  • Kalk neemt vocht op bij hoge luchtvochtigheid
  • Staat het vocht bij een drogere periode en lage luchtvochtigheid af
  • Stucen van binnen- en buitenmuren
  • Uiterst geschikt voor vochtige ruimtes zoals: kelders en badkamers.
  • Geschikt bij onder andere: strobalenbouw, kalkhennep- en houtskeletbouw.

“ 100% natuurlijk kalkstuc zorgt voor een gezond en ademend woon klimaat.”

Wat is kalkstuc?

Kalk behoort ook tot één van de oudste bouwmaterialen ter wereld en is zeer geschikt om toe te passen bij het bouwen van een duurzaam huis. Basiskalk bestaat uit kalksteen, gewonnen in de Zwitserse Alpen. Vanwege de hoge kwaliteit is deze geschikt voor de levensmiddelenindustrie, drinkwaterzuivering én voor uitermate gezonde wandafwerkingen.

Wanden die afgewerkt zijn met natuurlijke kalk kunnen blijven ademen en hebben een natuurlijke desinfecterende werking. Zo wordt schimmelgroei in de woning voorkomen en ontstaat er een moderne en gezonde afwerking.

Toepassingen van kalkstuc

Kalk is in veel situaties en op veel verschillende ondergronden toe te passen. Metselwerk en beton, maar bijvoorbeeld ook in binnen- of buitenisolatiesystemen. Bij renovatie en restauratie werkt kalk als saneerpleister om vocht uit de muren te trekken maar toch de zouten te bufferen en zo (historische) gebouwen te beschermen.

“ Natuurlijk kalkstuc is veelzijdig toepasbaar, binnen, buiten, bij renovatie of restauratie, in de badkamer etc.”

Kalkstuc in vele kleuren

Kalkfinish wordt toegepast op het moment dat u de kleur van de basisstuc graag anders ziet. Een finish op kleur wordt in een dunne laag van 1 à 3mm over de basis kalkstuc aangebracht.

Een andere manier om een basis kalkstuc te voorzien van een andere kleur is het toepassen van kalkverf. Zowel kalkfinish als kalkverf bevatten geen chemische toevoegingen, waardoor de kleurechtheid, duurzaamheid en hechtcapaciteit allen natuurlijke eigenschappen zijn.

Kalkstuc in de badkamer

In de badkamer is kalkstuc zeer goed toe te passen gezien de schimmelwerende werking. De vorm die door Ecobouwen met name wordt gebruikt is tadelakt. Tadelakt is een kalkstuc die door middel van een natuurlijke bijenwas waterdicht wordt gemaakt en zo dus prima in bijvoorbeeld de douche, het bad of het badkamermeubel kan worden toegepast.

In onderstaande video kunt u kennis maken met een houtskeletbouw woning in Heesch. De stukadoors van Ecobouwen hebben de buitenzijde van de woning voorzien van kalkstuc. In de badkamer is tadelakt aangebracht.

Prijs van en vragen over kalkstuc?

Bent u geïnteresseerd in kalkstuc van Ecobouwen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de prijs per vierkante meter? Neemt u dan contact op met ons. We voorzien u altijd graag van persoonlijk advies. Daarnaast bent u ook altijd van harte welkom in onze showroom om al uw vragen te stellen.

Kom langs in onze showroom!

Wilt u kalkstuc laten aanbrengen in bijvoorbeeld uw keuken of badkamer? Wij nodigen u van harte uit om eens langs te komen in onze showroom in Toldijk, nabij Zutphen. Hier kunt u dit natuurlijke product ervaren en de vele kleuren in het echt zien.

U kunt uiteraard contact met ons opnemen. Ons telefoonnummer is   0575 43 23 31. U mag ons ook een bericht sturen per mail via  info@ecobouwen.nl.

Wij zijn al 20 jaar expert in het werken met natuurlijke producten van de hoogste kwaliteit. Bij ons kunt u terecht voor hulp bij renovaties, restauraties en verbouwingen.