Natuurlijk verwarmen

Er bestaan twee verschillende manieren van verwarmen, te weten conventiewarmte en stralingswarmte. Als de lucht wordt opgewarmd heet dit confectiewarmte, zoals dit bijvoorbeeld bij een centrale verwarming het geval is. Dit is een ander type warmte dan van bijvoorbeeld houtkachels, zij leveren stralingswarmte, dat vergelijkbaar is met de warmtestralen van de zon.

“Als onze verwarmingsmogelijkheden zijn gebaseerd op het principe stralingswarmte.”

Duurzaam verwarmen, wat zijn de opties?

Alle systemen van Ecobouwen zijn gebaseerd op het principe van stralingswarmte. De verwarmingsmogelijkheden van Ecobouwen bestaan uit:

Alle systemen zijn zowel geschikt als hoofdverwarming of als bijverwarming.

Tigchel finovens en Tigchelkachels

Tigchel finovens en Tigchelkachels zijn accumulerende houtkachels en natuurlijke warmtebronnen die, door de warmte van de kortstondige verbranding efficiënt op te slaan, ongeveer een dag lang warmte uitstralen. Hier wordt de omgeving heerlijk warm van. Tigchelkachels staan voor duurzaam warm stoken.

Bent u handig en wilt u graag uw eigen houtkachel bouwen? dan behoort dit ook tot de mogelijkheden.

Infrafrood verwarmingssysteem

Een andere optie is het infrafrood verwarmingssysteem van Ecobouwen. Dit behoort tot de ‘snelle’ infrarood verwarming, die in no time een voelbare en aangename warmtestraling geeft. De infrarood wandverwarming kan dienen als hoofd- of bijverwarming en kan per ruimte worden geïnstalleerd. Samen met bijvoorbeeld zonnepanelen, kan infrarood verwarming dus ook zeer duurzaam georganiseerd worden.

Watergedragen wand- of vloerverwarming

Een watergedragen wand- of vloerverwarming fungeert als één groot warmteafgifte-oppervlak. Om nog energiezuiniger te verwarmen kun je het systeem ook combineren met bijvoorbeeld een Tigchelkachel of Tigchel finoven al dan niet gekoppeld met een warmtewisselaar.

Verwarmingsmogelijkheden in het echt ervaren?

Wij nodigen u van harte uit om eens langs te komen in onze showroom in Toldijk, nabij Zutphen. Hier kunt u dit natuurlijke product ervaren en de vele kleuren in het echt zien.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze vloeren? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Ons telefoonnummer is 0575 43 23 31. U mag ons ook een bericht sturen per mail via info@ecobouwen.nl.

"Wij zijn al 20 jaar expert in het werken met natuurlijke producten van de hoogste kwaliteit. Bij ons kunt u terecht voor hulp bij renovaties, restauraties en verbouwingen.“