Natuurlijk verwarmen

Er bestaan twee verschillende manieren van verwarmen, te weten conventiewarmte en stralingswarmte. Als de lucht wordt opgewarmd heet dit confectiewarmte, zoals dit bijvoorbeeld bij een centrale verwarming het geval is. Dit is een ander type warmte dan van bijvoorbeeld houtkachels, zij leveren stralingswarmte, dat vergelijkbaar is met de warmtestralen van de zon. Meer over stralingswarmte en waarom dit zo gezond is, kunt u lezen in het interessante boek van Kris de Decker, stralingsverwarming.

Alle systemen van Ecobouwen zijn gebaseerd op het principe van stralingswarmte. Deze systemen zijn zowel geschikt als hoofdverwarming of als bijverwarming. De verwarmingsmogelijkheden van Ecobouwen bestaan uit:

Verwarmingsopties van Ecobouwen

Tigchel finoven

Tigchel finovens zijn accumulerende houtkachels en natuurlijke warmtebronnen die, door de warmte van de kortstondige verbranding efficiënt op te slaan, ongeveer een dag lang warmte uitstralen. Hier wordt de omgeving heerlijk warm van. Zo levert 2 uur stoken minimaal 24 uur warmte op, waardoor veel energie kan worden bespaard. Bij Ecobouwen kunt u de gebruiksvriendelijke Tigchel finovens op maat laten maken in de vorm en kleur van uw keuze. Zo heeft u altijd een unieke vormgeving met uw eigen geselecteerde afwerking. Lees hier meer.

Tigchelkachel

Tigchelkachels staan voor duurzaam warm stoken. Zo zit de kracht van de Tigchelkachel niet alleen in de verbrandingskamer met naverbranding, maar door zijn massief stenen lichaam blijft hij ook bijzonder lang warmte uitstralen. Met gering houtverbruik en 1,5 uur stoken, profiteert u 8 tot 12 uur van een kachel die uw kamer gelijkmatig verwarmd. Dit maakt het een energiezuinige en kostenbesparende warmtebron. Door de lange levensduur en goedkope brandstof is de Tigchelkachel zo een waardevolle investering. Daarnaast is de Tigchelkachel in een aantal uren opgebouwd en leverbaar in 2 modellen, 4 verschillende maten en 12 kleuren. Lees hier meer.

Bent u handig en wilt u graag uw eigen houtkachel bouwen? Lees hier meer over de mogelijkheden.

Elektra infrarood verwarming

Het infrarood verwarmingssysteem van Ecobouwen behoort tot de ‘snelle’ infrarood verwarming, die in no time een voelbare en aangename warmtestraling geeft. De infrarood wandverwarming kan dienen als hoofd- of bijverwarming en kan per ruimte worden geïnstalleerd. Wand- en plafondverwarming is beschikbaar als paneel of als mat eenvoudig verwerkt in de stuclaag (leemstuc of kalkpleister). Het is toepasbaar bij nieuwbouw en vooral ook ideaal bij renovaties en monumenten. Omdat een goede basis-isolatie aan te bevelen is, kan het optimaal gecombineerd worden met onze natuurlijke isolatiematerialen. Samen met bijvoorbeeld zonnepanelen, kan infrarood verwarming dus ook zeer duur
zaam georganiseerd worden. Lees hier meer.

Watergedragen wand- en vloerverwarming

Een watergedragen wand- of vloerverwarming fungeert als één groot warmteafgifte-oppervlak. Vandaar dat er vele lagere watertemperaturen nodig zijn om een ruimte te verwarmen. Bij wand- of vloerverwarming zijn temperaturen van 25-35 graden mogelijk. Bij een traditionele radiator is 60-90 graden nodig. Met lage temperatuur verwarming behaal je dan ook snel energiebesparingen van 10- 25%. Om nog energiezuiniger te verwarmen kun je het systeem ook combineren met bijvoorbeeld een Tigchelkachel of Tigchel finoven al dan niet gekoppeld met een warmtewisselaar. Lees hier meer.

Warmtewisselaar

Haal nog meer rendement uit uw houtkachel door een warmtewisselaar. De Tigchel finoven beschikt over een geavanceerd verbrandingssysteem, waardoor het stookhout zo volledig mogelijk wordt verbrand voor een optimale warmteopwekking. Door dit unieke verbrandingssysteem is de Tigchel finoven uitermate geschikt om aan de CV, vloer- of wandverwarming te koppelen met een warmtewisselaar. Bij het gebruik van een warmtewisselaar wordt 60% van de opgewerkte warmte afgegeven aan de ruimte en 40% gaat via de warmtewisselaar naar de CV, vloer- en/of wandverwarming. Zo bespaart u enorm op uw energiekosten! De warmtewisselaar van Ecobouwen is een rood koper buizensysteem en is vergelijkbaar met de warmtewisselaars van Toby Hafner.

Advies nodig? Wij staan voor u klaar!

Bent u bezig met een renovatie, restauratie of verbouwing en wilt u weten hoe u uw huis of kantoor het beste kunt verwarmen? Daar helpen de experts van Ecobouwen u graag bij! Wij hebben een uitgebreid scala aan verwarmingsmogelijkheden, zoals de Tigchel finoven, Tigchelkachel, infrarood verwarming, wandverwarming en vloerverwarming. Wij maken graag een afspraak met u in onze showroom, waar u alle mogelijkheden met eigen ogen kunt zien en ervaren. Op basis van uw plannen bekijken wij welke mogelijkheden er zijn en kunnen desgewenst na de afspraak een offerte uitbrengen. Bent u nieuwsgierig welke mogelijkheden er voor u geschikt zijn? Maak dan een afspraak via ons contactformulier.