Duurzaam en milieuvriendelijk stoken met Tigchelkachels

KDJ_8782

Houtkachels geven sfeer, comfort en een gevoel van behaaglijkheid. Steeds meer mensen stoken met hout enkel is wordt dit niet altijd als even duurzaam beschouwt.

Met houtstoken duurzaam en zuinig?

Houtstoken is niet geheel duurzaam. Een ‘gewone’ houtkachel moet constant branden om de ruimte te verwarmen, hierdoor ligt het verbruik van hout erg hoog. De Tigchelkachel en Finoven zijn juist uiterst zuinig in houtverbruik, ze slaan de warmte namelijk op in hun dikke stenen wanden. De wanden geven gedurende de dag geleidelijk warmte af, wij spreken dan van warmte accumulatie. Tevens zijn de Tigchelkachels en Finovens ‘schone verbranders’, dit zorgt voor een minimale uitstoot van fijnstof!

Stralingswarmte vs convectie- warmte

Radiotoren zuigen koude lucht van onder aan en warmen deze op. De warmte stijgt omhoog en zakt weer naar beneden, dit wordt convectie- warmte genoemd. Bij convectoren (stralingswarmte) worden er horizontale warmtegolven afgegeven wat zorgt voor een prettige warmte. Veel mensen zijn van mening dat stralingswarmte ook prettiger en warmer aanvoelt in verhouding met convectie- warmte. Waar je bij radiotoren ook last kan hebben van stof is dit bij convectie niet het geval, het is een totaal andere manier van verwarmen. Dit is dan ook precies wat Tigchelkachels en Finovens doen, door middel van convectie- warmte een prettig en warm binnenklimaat creëren.

Als hoofd of als bij- verwarming

Dit oerhollandse product is uniek in zijn eigenschappen. Met 2 uur stoken behaald u met de finoven en/of tigchelkachel 24 uur warmte. 92% wordt in de accumulerende kachel opgeslagen, slechts 8% verdwijnt door het rookkanaal naar buiten. De finoven is geschikt om het gehele huis te verwarming (mits goed geïsoleerd)!

Vakmanschap

De kachels van Tigchelaar worden met de hand gemaakt. Alle kachels hebben een authentiek karakter en zijn puur maatwerk. Wij geven u de vrije hand in het ontwerp, de afwerking en materiaalkeuze. Zo ontstaat er een uniek exemplaar geheel naar wens gemaakt.

Gerenoveerde loft met beton cire vloer, Tigchelkachel en OGB platen Wichmond 9

Nieuwschierig naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op om een vrijblijvend advies gesprek aan te vragen of om de brochure te ontvangen.

Deel dit bericht: