Natuurverf voor een Ecologisch huis

Bij een verbouwing hoort vaak ook nieuw schilderwerk. Gewone verf is echter niet milieuvriendelijk omdat bij de productie veel giftige stoffen vrijkomen die ook aanwezig blijven in het schilderwerk in uw huis. Natuurverf is gemaakt uit herwinbare grondstoffen. Deze bestaat voornamelijk uit lijnolie en harsen en pigmenten uit delfstoffen en oxiden. Natuurverf beschermt zo de oppervlakten en maakt ze duurzaam. Zo biedt natuurverf meer kwaliteiten als reguliere verf. Wij hebben verschillende natuurverven in ons assortiment van Tierrafino, Uula, Auro en Ecotec.

Leemverf

De leemverf van Tierrafino of Ecotec is een decoratieve, 100% natuurlijke binnenverf. Het hoofdbestanddeel in deze verf is leempoeder, dat wordt gewonnen in verschillende Europese groeves. Dit geeft de verf een zacht-korrelige structuur, wat voor een uniek eindresultaat zorgt.

Bij Ecobouwen bieden wij u een uitgebreid pallet aan verschillende kleuren leemverf aan. De leemverf van Tierrafino heeft sfeervolle aardetinten die onderling gemengd kunnen worden of verdiept met natuurlijke Tierrafino pigmenten. Bovendien is leemverf geschikt voor vrijwel alle ondergronden. Wanneer u de verf wilt gebruiken op een zeer absorberende of gladde ondergrond, raden wij u aan deze eerst te behandelen met contact primer. Verder kunt u de verf met water verdunnen en zijn er geen chemische oplosmiddelen aan toegevoegd. Lees hier meer over leemverf.

Kalkverf

Kalkverf is een natuurlijke verf met een onregelmatige, authentieke uitstraling. Het is alleen geschikt voor binnen en hecht zich op minerale ondergronden als cementpleister, zuigende natuursteen en kalkpleister. Doordat kalkverf een minerale verf is, geeft het een mooi niet-egaal effect op de muur. Door invloed van temperatuur, ondergrond en luchtvochtigheid kan het verkleuren wat een stijlvolle mediterrane uitstraling geeft. Lees hier meer over kalkverf.

Auroverf

Auro is een producent van verf en beschermingsproducten die consequent 100% natuurlijke en veilige producten maakt. Kiezen voor Auroverf betekent dus een eerlijke en zuivere keuze maken. Voor het ontwikkelen van Auroverf, maakt het bedrijf gebruik van natuurlijke grondstoffen als plantaardige oliën en harsen, plantaardige oplosmiddelen zoals citrusolie en aard- en mineraalkleuren. Zo blijft de natuurlijke structuur en geur van hout bij de afwerking met olie en was intact. Tijdens en na het verven geen last van nare luchtjes. Ideaal dus voor het schilderen van uw slaapkamer, de kinderkamer, kantoor of woonkamer. Auro draagt bij aan een harmonieuze, kleurrijke woonomgeving. Met het uitgebreide aanbod natuurlijke verven van Auro, in een verscheidenheid aan kleuren, kunt u alles op een verantwoorde manier verven en behandelen.

  • Hout natuurlijk beschermen en veredelen.
  • Verven, lakken en beitsen.
  • Olie en was voor houten vloeren en meubels.
  • Wanden en plafonds decoreren, structureren, verven en kleur geven.
  • Lijmen van kurk, vloerbedekking, linoleum.
  • Oppervlakken reinigen en verzorgen … en nog véél meer.

Ecotec natuurverf

Ecotec natuurverf is een natuurlijke keuze voor een gezond leefklimaat. De natuurlijke en ecologische verven van Ecotec worden gefabriceerd in Duitsland. De verven zijn geheel damp-open en vochtregulerend (in het geval van leemverf). Mens en milieu staan centraal en dit komt ook door uiting in de diverse certificeringen die het merk bezit, waaronder het Ecolabel en de A+ rating.

Wat maakt deze verf zo bijzonder? De Ecotec verven zijn gekenmerkt door een bijzondere zorgvuldige keuze van kwalitatieve grondstoffen, geheel transparant op de verpakking van ieder product te lezen, sterke technische kenmerken en door het toepassen van minimale chemische veranderingsprocessen tijdens de productie. Dit resulteert bijvoorbeeld in het feit dat de muurverven van Ecotec geen primer nodig hebben, gezien de sterke hechting vulling en dekking. De schilder (zowel professioneel als de doe-het-zelver) kan zijn werktijd inkorten en met een laag minder een mooi resultaat verkrijgen. De leemverven van Ecotec kunnen door de sterke dekking en hechting ook over hout (meubels, keukens, balken etc.) en MDF geschilderd worden.

Het assortiment van de Ecotec natuurverven bestaat uit verf voor muren en plafonds, houtwerk en vloeren. De Ecotec leemverf, Di-Mat en Eco-Satin zijn in het standaard kleurenpallet van Ecotec meer dan 125 exclusieve kleuren verkrijgbaar. Daarnaast zijn de Di-Mat en Eco-Satin ook in alle NCS of RAL kleuren verkrijgbaar. Onderstaand een impressie van het kleurenpallet van Ecotec.

Naast het breed assortiment van natuurlijke verven biedt Ecotec ook een assortiment onderhoudsproducten of voorbehandelingsproducten aan afgestemd zijn op onze verven, lakken of vloerafwerkingssystemen.

Uula lijnolieverf

Uula is een uiterst efficiënt duurzame lijnolieverf van hoogwaardige kwaliteit gemaakt met een karakteristieke uitstraling. Uula is een Fins familiebedrijf dat opgericht is in 1975. Rond die tijd groeide de vraag naar de traditionele verf, waarmee Finse huizen eeuwenlang waren beschilderd, maar was de kennis om die te maken grotendeels verloren gegaan. Uula zocht contact met experts en specialisten op verfgebied en slaagde erin om de oude kennis waarmee eeuwenlang verf werd gemaakt, weer op te diepen en die te verbinden aan de nieuwste inzichten van verfproductie. Het resultaat: een assortiment van verfproducten op basis van uit vlas geperste lijnolie, die wordt gekleurd met natuurlijke aardepigmenten.

UULA Lijnolieverven bevatten uitsluitend aard – en minerale pigmenten . Dit zijn natuurlijke pigmenten die niet chemisch zijn bewerkt. De technische kwaliteit van Uula verf is uitstekend. Duurzaamheid is afhankelijk van ondergrond, verwerkingsmethode en laagdikte. Als het om buitenschilderwerk gaat volstaat het in de regel om kale of verweerde plekken na een aantal jaren bij te werken. Helemaal overschilderen is in de regel niet vaker nodig dan een keer in de 10-15 jaar. Voor binnen en in beschutte situaties wellicht langer. De ecologische duurzaamheid is vele malen beter dan van kunstharsverfsoorten. Het speciale productieproces op basis van lijnolie zorgt ervoor dat de verf enigszins elastisch is en een damp open beschermlaag op het hout vormt. Eenmaal aangebracht volgt de verf de werking van het hout. Vocht in het hout wordt ook weer afgegeven aan de buitenlucht. Er kan dus nooit vocht in het hout achterblijven dat het hout van binnenuit aantast. De kleuren vervagen uiteindelijk op een natuurlijke manier, zonder dat dat de beschermende werking aantast.

Uula heeft een uitgebreid assortiment binnen- en buitenverven, zoals kookverf, olielazuur, lineco, roslagin, farfoil en ook speciale meubelverf. In onze webshop of showroom kunt u de verschillende kleurkaarten bekijken.

Advies op maat

Bent u benieuwd naar de voordelen van natuurverven? Neem dan contact met ons op! Onze collega’s vertellen u graag meer over onze producten en geven u advies op maat. Bel met 0575 432 331, kijk op de webshop, of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.