Kalkverf voor het milieu

Kalkverf is een natuurlijke verf met een authentieke uitstraling en geeft een stijlvolle sfeer aan het interieur. Een originele en milieuvriendelijke manier van verven. De verf heeft een matte uitstraling en zorgt voor een aparte sfeer en resultaat. Bovendien krijgt u, door verschillende lagen aan te brengen, interessante kleurschakeringen en – nuances. De muren krijgen een verweerde , doorleefde look, die vooral in klassieke en landelijke woningen erg mooi is. Maar er is nog iets waarom u voor verf op basis van kalk zou kunnen kiezen. Het is namelijk vocht en schimmelwerend door zijn ademende werking en neutraliseert geurtjes. Vocht in de muren kan door gebruik van kalkverf gemakkelijk weg en daardoor kunnen bijvoorbeeld nieuwbouw woningen gelijk geverfd worden. Maar het is ook een goede keus bij renovatie van historische en monumentale gebouwen.

Wat is kalkverf?

Kalkverf is één van de oudst bestaande verfsoorten en zoals de naam doet vermoeden, is het verf op basis van kalk, om precies te zijn kluitkalk (gebluste kalk). Ecobouwen heeft onder andere de professionele verf van Auro in het assortiment. Auro is in een verscheidenheid aan kleuren te verkrijgen, zie Auro Kleurenkaart 350 kalfverfmengkleur. Kalkverf is zowel binnen als buiten toe te passen. De voordelen van natuurlijke kalkverf op een rij:

  • Onbrandbaar, schimmel en moswerend.
  • Voorkomt vochtproblemen, ademt en sluit de muur niet af.
  • Heeft een bijzonder mooie en unieke uitstraling.
  • 100% natuurlijk.
  • Volledig recyclebaar.
  • Hoge dekkingskracht.
  • Neutraliseert geurtjes.
  • Makkelijk aan te brengen.

Waar kan kalkverf worden toegepast?

In principe kan je deze verf in alle leefruimtes gebruiken en het heeft een uitstekende hechting op alle minerale ondergronden, maar ook op gipsplaat, Raufaserbehang en leem. Er zijn wel een aantal plaatsen waar het minder aan te raden is: boven het aanrecht van de keuken, op een spatwand in de badkamer, in de speelkamer bij kinderen of in smalle, drukbezochte gangen. De reden hiervoor is dat kalkverf damp-open is en dus wel makkelijk water of onzuiverheden opneemt. Door met een licht vochtig doekje te deppen kunnen vlekken worden verwijderd.

Heeft u vragen over kalkverf?

Bent u geïnteresseerd in onze natuurlijke verven en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Heeft u nog vragen over onze producten of wilt u graag persoonlijk advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen u graag. U bent ook altijd van harte welkom in onze showroom om al uw vragen aan onze medewerkers te komen stellen! Al onze natuurlijke producten, zoals kalkverf, leemverf, kalkstuc, leemstuc etc. kunt u daar bekijken of direct kopen in onze webshop. Voor vragen of advies kunt u contact opnemen via 0575 432 331 of info@ecobouwen.nl.