Leemverf voor een betere leefomgeving

Wilt u uw huis opfrissen of gaat u verbouwen en bent u op zoek naar natuurlijke verf? Dan is het gebruik van een ecologische leemverf in uw woonhuis of bedrijfsruimte zeker aan te raden. Verf op basis van leem biedt veel voordelen ten opzichte van andere verven, het is damp-open (ademt), vochtregulerend, geurloos tijdens en na de verwerking, bevat geen chemische stoffen, anti-statisch en is makkelijk met kwast of roller te verwerken. Niet natuurlijke verf is echter niet mens- en milieuvriendelijk omdat bij de productie veel giftige stoffen vrijkomen die ook aanwezig blijven in het schilderwerk in uw huis. Met natuurlijke leemverf zorgt u dus voor een prettiger leefklimaat in uw huis of kantoor.

Leemverf is gemaakt uit herwinbare grondstoffen. Deze bestaat voornamelijk uit leem, water, krijt, zand, zetmeel en pigmenten uit delfstoffen en oxiden. Deze verf is een perfecte interieurverf geschikt voor wanden en plafonds en verkrijgbaar in een uitgebreid kleurenpallet. Bij Ecobouwen werken wij met de kwalitatieve leemverven van Tierrafino en Ecotec.

Tierrafino I-paint

Tierrafino I-paint is een leemverf voor binnenmuren en plafonds. Deze verf bestaat voor het grootste deel uit leempoeder, afkomstig uit verschillende groeves in Europa, en vertoont een fijne zachte structuur. I-paint is in 8 verschillende kleuren verkrijgbaar. De sfeervolle aardetinten kunnen onderling gemengd worden of verdiept met natuurlijke Tierrafino pigmenten. Muren en plafonds die behandeld zijn met I-paint voegen een interessante en speelse toets toe aan uw interieur.

Tierrafino T-paint

Tierrafino T-paint is een leem-structuurverf voor het interieur, is damp-open en vochtregulerend. De T staat voor textuur, ofwel structuur. Door de leem is speciaal geselecteerd zand gemengd, waardoor een korrelige structuur ontstaat. T-paint is in 8 verschillende kleuren verkrijgbaar. De sfeervolle aardetinten kunnen onderling gemengd worden of verdiept met natuurlijke Tierrafino pigmenten. Wanden en plafonds die behandeld zijn met T-paint zien er levendig en sprankelend uit, want kleur en glans van de zandkorrels zijn duidelijk zichtbaar.

Ecotec leemverf

Ecotec leemverf is een matte natuurlijke verf, vochtregulerend, bevat 25% leem en is verkrijgbaar in een standaard kleurenpallet van meer dan 150 exclusieve kleuren, waaronder prachtige heldere kleuren maar ook mooie aardetinten. De leemverf van Ecotec is geschikt voor op de muur en het plafond, maar kunnen door de sterke dekking en hechting ook over hout (meubels, keukens, balken etc.) en MDF geschilderd worden.

Op welke ondergrond kan leemverf?

Beide verven kunnen op wanden en plafonds en zijn geschikt voor vrijwel alle ondergronden. Wilt u uw basis leemstuc zelf schilderen of wilt u uw leemfinish een andere kleur geven, dan leent leemverf zich hier uitstekend voor. Ecotec leemverf kan daarnaast ook over hout of MDF geschilderd worden. Wanneer u de verf wilt gebruiken op een zeer absorberende of gladde ondergrond, raden wij u aan deze eerst te behandelen met een hechtprimer. Gaat u leemverf aanbrengen op een met leem gestuct oppervlakte, zorg dan dat u van te voren dit even bevochtigd met water door middel van een plantenspuit. Anders trekt de leemstuc het vocht te snel uit de leemverf. Verder kunt u de verf met water verdunnen en zijn er geen chemische oplosmiddelen aan toegevoegd.

Neem direct een kijkje bij de verschillende kleuren leemverf die wij u te bieden hebben. U kunt deze verf eenvoudig in onze webshop kopen. Wij leveren de leemverf uit voorraad, dus u hebt deze snel in huis. Uw bestelling wordt gratis thuisbezorgd vanaf EUR 99,-. Heeft u nog vragen over leemverf of één van onze andere producten? Bel dan met 0575 432 331 of stuur een e-mail naar info@ecobouwen.nl.