Verbouw met duurzaam plaatmateriaal uw woning of kantoor

vakantiewoning Texel levering gutex houtvezelisolatie

Als u uw woning op een natuurlijke wijze wilt verbouwen, dan ontkomt u niet aan het toepassen van natuurlijk, damp-open plaatmateriaal. Ecobouwen werkt met verschillende natuurlijke platen, zoals de Original Greenbuild Board (ook wel OGB, de natuurlijke vervanger van OSB) en Isolant Sono houtvezelplaten als alternatief voor underlayment of andere houtvezelplaten. Dit plaatmateriaal is geheel natuurlijk en zonder schadelijke vluchtige organische verbindingen, synthetische stoffen en/of formaldehyde. Daarnaast is dit plaatmateriaal zeer milieuvriendelijk. Aangezien het minstens FSC-gecertificeerd is en het geen illegaal gekapt hout uit tropische wouden is. Alle platen zijn toe te passen voor constructiebouw en enkele kunnen ook worden toegepast voor de interieurbouw.

OGB is de nieuwe OSB plaat

De OGB plaat is de natuurlijke vervanger voor de OSB 3 constructieplaat. Naast het feit dat de OGB-plaat damp-open is en een licht isolerende werking heeft, is de plaat op een speciaal ontwikkelde milieuvriendelijke manier verlijmd. Dus emissiearm met betrekking tot vluchtige organische stoffen, (VOS) zoals formaldehyde, aceton, aldehyde en andere gassen. Deze plaat is perfect te combineren met natuurlijk isolatiemateriaal. En door de fijne spaanstructuur en lichte houtkleur is de plaat naast constructiebouw ook perfect toepasbaar in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan een (tijdelijke) vloer, meubel, kast, plafond, muur of in de keuken. De constructieplaat is vlak geschuurd en egaal, dus eventueel direct geschikt om te schilderen met een natuurlijke verf of olie. Rechtstreeks stucwerk aanbrengen op deze plaat is niet mogelijk i.v.m. de hechting, wij adviseren dan de Isolant Sono plaat van Pavatex op de OGB plaat aan te brengen. OGB is ook nog eens een heel budgetvriendelijk materiaal, een ecologisch multitalent dus!

Natuurlijk plaatmateriaal van BestWood

BestWood heeft een uitgebreid assortiment aan houtvezel producten voor isolatie binnen en buiten, nieuwbouw, houtskeletbouw, voor het isoleren van daken, vloeren, spouw, wanden, bepleisterde buitengevels en aan de binnenzijde isoleren van de buitenmuur. BestWood is een Europese fabrikant van hoogwaardige duurzame houtvezelisolatie. Duurzaamheid en milieubescherming staan bij de productie van BestWood producten op de eerste plaats. De Sono plaat maakt onderdeel uit van het houtvezel assortiment en is een stucplaat pur sang. De platen worden gemaakt van houtvezelisolatie met een hoge dichtheid, zonder toevoegingen van chemicaliën of bindmiddelen en zijn geluidsisolerend, thermisch isolerend, dampdiffusie-open, geschikt om stucafwerking (leemstuc– of kalkstuc afwerking) op aan te brengen en tevens vrij van giftige stoffen. De Sono plaat is een natuurlijk alternatief voor gipsvezelplaten en gipskarton platen.

Heeft u verbouwingsplannen en wilt u weten wat Ecobouwen voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 0575 432 331 of info@ecobouwen.nl of kom langs in onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland).

Deel dit bericht: