Koop producten van Natuurverf

Natuurverf

Bij een verbouwing of een nieuwbouwwoning hoort vaak ook nieuw schilderwerk. Gewone verf is echter niet milieuvriendelijk omdat bij de productie veel giftige stoffen vrijkomen die ook aanwezig blijven in het schilderwerk in uw huis.

Natuurverf is gemaakt uit herwinbare grondstoffen. Deze bestaat voornamelijk uit lijnolie en harsen en pigmenten uit delfstoffen en oxiden. Natuurverf beschermt zo de oppervlakten en maakt ze duurzaam. Zo biedt natuurverf meer kwaliteiten als reguliere verf. Wij hebben verschillende natuurverven in ons assortiment van Tierrafino, Uula en Auro.

Auroverf
Auro is een producent van verf en beschermingsproducten die consequent 100% natuurlijke en veilige producten maakt. Kiezen voor Auroverf betekent dus een eerlijke en zuivere keuze maken.

Voor het ontwikkelen van Auroverf, maakt het bedrijf gebruik van natuurlijke grondstoffen als plantaardige oliën en harsen, plantaardige oplosmiddelen zoals citrusolie en aard- en mineraalkleuren. Zo blijft de natuurlijke structuur en geur van hout bij de afwerking met olie en was intact. Dit draagt bij aan een harmonieuze, kleurrijke woonomgeving.

Leemverf
De leemverf van Tierrafino is een decoratieve, 100% natuurlijke binnenverf. Het hoofdbestanddeel in deze verf is leempoeder, dat wordt gewonnen in verschillende Europese groeves. Dit geeft de verf een zacht-korrelige structuur, wat voor een uniek eindresultaat zorgt.

Bij Ecobouwen bieden wij 8 verschillende kleuren leemverf aan, maar de sfeervolle aardetinten kunnen onderling gemengd of verdiept worden met natuurlijke Tierrafino pigmenten. Bovendien is onze leemverf geschikt voor vrijwel alle ondergronden. Wanneer u de verf wilt gebruiken op een zeer absorberende of gladde ondergrond, raden wij u aan deze eerst te behandelen met contact primer. Verder kunt u de verf met water verdunnen en zijn er geen chemische oplosmiddelen aan toegevoegd.

Kalkverf
Kalkverf is een natuurlijke verf met een onregelmatige, authentieke uitstraling. Het is alleen geschikt voor binnen en hecht zich op minerale ondergronden als cementpleister, zuigende natuursteen en kalkpleister. Doordat kalkverf een minerale verf is, geeft het een
mooi niet-egaal effect op de muur. Door invloed van temperatuur, ondergrond en luchtvochtigheid kan het verkleuren wat een stijlvolle mediterrane uitstraling geeft.

Advies op maat
Bent u benieuwd naar de voordelen van natuurverven? Neem dan contact met ons op! Onze collega’s vertellen u graag meer over onze producten en geven u advies op maat. Bel met 0575 432 331, kijk op de webshop, of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.