Koop producten van Leemstuc

Leemstuc

woonkamer-leemstuc-velpLeemstuc is een milieuvriendelijke stof met een uitstekend vochtregulerend, geluidsabsorberend en warmtevasthoudend vermogen. Leemstuc houdt de relatieve luchtvochtigheid in een ruimte op ongeveer hetzelfde niveau (rond de 50%) en in een vochtige ruimte zal het minder klam aan voelen. Hoe dit werkt? Het teveel aan vocht wordt geleidelijk aan opgenomen door de leemstuc en pas weer afgescheiden wanneer de ruimte droger is. Door de vochtregulerende kwaliteiten van leem vermindert de kans op organismen in huis die vocht nodig hebben, zoals schimmels, aanzienlijk. Daarnaast is leem 100% natuurlijk en is er geen sprake van afgifte van schadelijke stoffen naar het binnenmilieu. Leem is dan ook zeer geschikt voor interieurgebruik in de leef- en slaapkamers of voor uw kantoor. Om de eigenschappen van leem goed tot hun recht te laten komen heeft een leemlaag van minimaal 1cm dik de voorkeur. Het is wel zo dat alle kleine beetjes helpen, dus ook leemverf, maar hoe dikker de massa leem hoe groter het effect. Een bijkomend voordeel is dat de ruimte in de winter warm en in de zomer koel blijft. Leem zorgt dus voor een gezond binnenklimaat, is milieuvriendelijk én brengt een unieke sfeer in de woning.

Soorten leemstuc

Bij Ecobouwen maken wij gebruik van verschillende leemproducten van Tierrafino, zoals basis leem, leemfinish, listro glansleemstuc, duro fijnleemstuc, pigment en leem stuctoeslagproducten zoals parelmoer en stro. Daarnaast hebben wij ook uiterst kwalitatieve leemverven in ons assortiment om eventueel een basis leemlaag te voorzien van een kleur.

Basis leemstuc
De basis leem van Tierrafino is een basispleister en wordt meestal aangebracht op een stenen muur (baksteen of ongebakken leemsteen), strobalen, kalkhennepblokken, rietmatten of Pavatex houvezelisolatieplaten (behalve de waterwerende platen zoals Isolair).

Leemfinish
Tierrafino Finish is een uiterst bijzonder en praktisch product. Tierrafino Finish is kleur en stuc in één en bestaat uit verschillende soorten zand en gekleurde klei. Dit zorgt voor een prachtige finish bij het afwerken en verfraaien van binnenmuren. Het bevat geen chemische toevoegingen of kleurpigmenten, waardoor de kleurechtheid, duurzaamheid en hechtcapaciteit allen natuurlijke eigenschappen zijn.

Alle leemproducten, zoals basis leemstuc, leemfinish, listro etc. kunt u bekijken in onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland). Wilt u graag persoonlijk advies om leem toe te passen in uw huidige of nieuwe woning of kantoor, neem dan contact met ons op of bel met 0575 432 331.

Klik hier voor meer inspiratie.