Finoven & Leemkachels

4_S8A8609

Finovens en Tigchelkachels onderscheiden zich o.a. door een zeer efficiënte en schone verbranding. In deze tijd is dit zeer van belang, de Tigchelaar kachels voldoen aan de hoogste en schoonste normering van stoken. Wij leveren en bouwen Finovens en leemkachels van Tigchelaar, alles is maatwerk en veel kan naar uw wens worden ontworpen.

Welke kachel is geschikt voor uw woning?

Of uw oog nu is gevallen op de Tigchelkachel of de Finoven er zijn diverse modellen voor zowel grote ruimtes als kleinere ruimtes. Finovens worden geheel gebouwd naar wens, denk hierbij aan rondingen of juist een strakke moderne vormgeving. Vele modellen kunnen worden uitgebreid met een verwarmde zitbank, oven of een verwarmde muur. Wij adviseren u graag welke kachel past in uw woonsituatie, dit is altijd afhankelijk van doeleinden en m3 van de ruimte.

Finoven                                                                                                    Tigchelkachel

Afwerkingsmogelijkheden?

De Finoven kan worden afgewerkt met diverse soorten stucwerken. U kunt o.a. kiezen voor kalkstuc, leemstuc of betonstuc, lees hier meer over de mogelijkheden. De keuze is voornamelijk afhankelijk van wat voor soort uitstraling u wilt behalen. De mogelijkheden zijn zeer ruim en kunnen worden bezichtigd in onze showroom te Toldijk.

De Tigchelkachels zijn in 12 kleuren en standaard grijs leverbaar (chamottesteen) . Om de juiste kleur van uw Tigchelkachel te kiezen, is het raadzaam de kleuren “in het echt” te zien. In onze showroom te Toldijk staan alle kleurpanelen overzichtelijk opgesteld.

Het opbouwen van een kachel

De Tigchelkachels en Finovens zijn zeer efficient ontworpen. Zo worden de Tigchelkachels binnen een dag door ons opgebouwd en kunt u direct genieten van de warmte. Daarnaast kunt u de Tigchelkachel ten alle tijden afbouwen en meenemen als u bijvoorbeeld zou gaan verhuizen.

De Finoven wordt binnen ca 4 dagen door ons opgebouwd. Na de opbouw kan de kachel worden afgewerkt naar wens, denk hierbij aan leem of kalk. In geval van bijvoorbeeld leem brengen wij 2 lagen basisleem aan. Als dit is gedroogd kan de kachel op kleur worden gestuct of geverft.

Nieuwschierig naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op om een vrijblijvend advies gesprek aan te vragen of om de brochure te ontvangen.

Deel dit bericht: