Kalkvloer

Een kalkvloer is een ambachtelijk en bijzonder product. Geen kalkvloer heeft eenzelfde uitstraling, uw vloer zal werkelijk uniek zijn!

  • 100% natuurlijk materiaal
  • Perfect te combineren met vloerverwarming
  • Waterafstotend

“Geen kalkvloer heeft eenzelfde uitstraling, uw vloer zal werkelijk uniek zijn!”

Een vloer op basis van kalk

Het leggen of “smeren” van een kalkvloer is een arbeidsintensief en ambachtelijk proces. Wanneer de vloer ligt wordt deze beschermd door een olie of bijenwas toe te passen. De vloeren zijn erg makkelijk te onderhouden en zijn met name geschikt voor toepassing in ruimtes zoals de badkamer. In een vertrek als de woonkamer kan een kalkvloer ook een prachtig resultaat opleveren.

Kalkvloer in vele kleuren en afwerkingen

Om een kalkstuc vloer op kleur te krijgen wordt de kalk vermengd met natuurlijk pigment. Op deze manier kunnen we in overleg met u de gewenste kleur realiseren. Er zijn vele kleuren mogelijk, van zachte aardse- tinten tot uitgesproken kleuren zoals blauw of rood. De kleur van uw vloer wordt direct in de eerste laag toegepast.

Het uiteindelijke resultaat is een vloer met genuanceerde kleurschakeringen en afhankelijk van de gekozen afwerking; subtiel of juist wat drukker.

“ Een kalkvloer is een perfect waterdichte en onderhoudsarme vloer!”

Kalkvloer in de badkamer

In de badkamer is kalkstuc zeer goed toe te passen gezien de schimmelwerende werking. De vorm die door Ecobouwen met name wordt gebruikt is tadelakt. Tadelakt is een kalkstuc die door middel van een natuurlijke bijenwas waterdicht wordt gemaakt en zo dus prima in bijvoorbeeld de douche, het bad of het badkamermeubel kan worden toegepast.

Prijs van een kalkvloer?

Bent u geïnteresseerd in een kalkvloer van Ecobouwen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de prijs per vierkante meter? Neemt u dan contact op met ons. We voorzien u altijd graag van persoonlijk advies. Daarnaast bent u ook altijd van harte welkom in onze showroom om al uw vragen

Kom langs in onze showroom!

Wilt u de verschillende opties van een kalkvloer bespreken? Wij nodigen u van harte uit om eens langs te komen in onze showroom in Toldijk, nabij Zutphen.

U kunt uiteraard contact met ons opnemen. Ons telefoonnummer is 0575 43 23 31. U mag ons ook een bericht sturen per mail via info@ecobouwen.nl.

Wij zijn al 20 jaar expert in het werken met natuurlijke producten van de hoogste kwaliteit. Bij ons kunt u terecht voor hulp bij renovaties, restauraties en verbouwingen.