Tadelakt voor mooi stucwerk

Het tadelakt van Ecobouwen is perfect geschikt voor o.a. badkamers, toiletten en keukens. Met deze speciale waterdichte stuc, op basis van kalk, kunt u vrijwel elke denkbare vorm maken. Tadelakt is zowel geschikt voor binnen als buiten gebruik en geeft een unieke uitstraling aan elke ruimte. Naast het feit dat tadelakt een waterdicht stucwerk is, is het tevens voegloos, ideaal dus voor natte ruimtes!

Tadelakt is geschikt voor:

  • Badkamers
  • Badkamerwanden
  • Badkamervloeren
  • Wasmeubels
  • Baden
  • Toiletten
  • Sauna’s
  • Houtkachels
  • Als wandafwerking in de keuken of toilet

Bij Ecobouwen heeft u de keuze uit twee soorten Tadelakt: de origineel Marokkaanse Tadelakt en de Tadelakt afkomstig uit Spanje. Zowel de Marokkaanse als de Spaanse Tadelakt geven als natuurlijk stucwerk een zeer mooie en unieke uitstraling. Beide soorten Tadelakt, de Marokkaanse variant en de Spaanse variant, zijn te verkrijgen in veel verschillende kleuren. Tadelakt laat zich ook mooi combineren met ons andere natuurlijke stucwerk, zoals o.a. listro glansleemstuc, beton ciré, leemstuc of kalkstuc.

Marokkaans tadelakt

Origineel Marokkaans tadelakt wordt gewonnen in Marokko en daar gebrand. Het originele natuurlijke waterafstotende tadelakt bevat een crackele effect waardoor tadelakt iets weg heeft van natuursteen. Tadelakt betekent (vrij vertaald) inwrijven of inmasseren. Het speciale effect van het materiaal wordt verkregen door tadelakt te polijsten met een (edel)steen. Bovendien kunt u Tadelakt ook nog op een speciale manier behandelen, waardoor het product er steeds levendiger uit gaat zien. Wij werken met de Tadelakt van Tierrafino en deze is verkrijgbaar in acht standaard kleuren. Daarnaast is het ook nog mogelijk om kleurpigmenten aan de Tadelakt toe te voegen. De originele Tadelakt is dan ook verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

Ecowall tadelakt

Naast de Marokkaanse tadelakt werken wij ook met een onderhoudsarme Ecowall tadelakt van Spaanse bodem. De uitstraling komt overeen met die van origineel Marokkaanse Tadelakt, maar wordt op eenzelfde wijze als Beton Ciré en Beal Mortex verwerkt. Een keer per jaar dient u deze tadelakt met een bijenwas te behandelen en verder schoonmaken met een natuurlijk schoonmaakmiddel zoals groene zeep. De Spaanse tadelakt is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en in onze showroom kunt u alle kleurstalen bekijken.

Het Tadelakt van Ecobouwen

Bij Ecobouwen bent u aan het juiste adres voor duurzaam en ecologisch bouwen. Wij maken enkel en alleen gebruik van natuurlijke materialen en Tadelakt is hier een mooi voorbeeld van. Omdat wij werken met de hoogste kwaliteit aan natuurlijke materialen, kunnen wij zowel stijlvolle en unieke als duurzame producten leveren, waar u een lange tijd profijt van zult hebben. Tadelakt is een natuurlijke materiaal gebaseerd op kalk. Het is van oorsprong een natuurlijk pleistermateriaal dat door de Marokkaanse Berbers werd gebruikt voor de wanden van de badhuizen. Tadelakt is een erg sterk en duurzaam natuurlijke materiaal. Daarom kan Tadelakt zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Bent u nieuwsgierig hoe het Tadelakt van Ecobouwen eruit ziet? En bent u benieuwd of dit natuurlijke stucwerk iets voor u is? Wilt u bijvoorbeeld uw badkamer renoveren? Of wilt u mooie stijlvolle wanden voor uw patio? Dan is het Tadelakt van Ecobouwen een erg mooi product om mee te werken! Kom dan eens langs in onze showroom en bekijk met eigen ogen het duurzame en ecologische werk van Ecobouwen.

Advies op maat

Bent u benieuwd naar de voordelen van Tadelakt als stucwerk? Neem dan contact met ons op! Wij vertellen u graag meer over onze producten en geven u advies op maat. Wilt u inspiratie op doen en tadelakt en alle mogelijke kleuren graag een keer in het echt bekijken, bezoek dan onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland). Bel met 0575 432 331 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.