Watergedragen wand-en vloerverwarming

registerwandverwarming_ techneut

Geïnteresseerd in het aanleggen van muurverwarming in een leem muur of muren? Ecobouwen levert watergedragen wand- en vloerverwarming voor muren met leemstuc.

Ons wandverwarming systeem zorgt voor een prettige verwarming van een ruimte, die vergelijkbaar is met warmte van de zon zelf. Normaal gesproken komt warmte uit opstijgende lucht, maar bij wandverwarming gebeurt dat door middel van horizontale straling.

Hierdoor wordt de ruimte gelijkmatiger verwarmd, wordt de stofcirculatie vermeden en is de zuurstofopname hoger.

Onze muurverwarming is zeer geschikt voor muren met leem stuc.

Muurverwarming voor een leem muur van Ecobouwen

 • Verwarming die in uw muur wordt aangelegd
 • Warmte die natuurlijk aanvoelt
 • Geschikt voor leemstuc muren
 • Een duurzame en ecologisch verantwoorde keuze
 • Vrijblijvend adviesgesprek mogelijk

Met wandverwarming haalt u het zonnetje in huis

Wanneer u ’s winters uw wandverwarming aanzet voelt het alsof u uw eigen zonnetje in huis heeft gehaald. De manier waarop de muurverwarming ruimtes warmer maakt, door middel van horizontale stralingswarmte, zorgt voor een aangename verwarming. In de zomer kan het systeem uw ruimte juist weer koeler laten aanvoelen.

De verwarming zorgt er verder voor dat de natuurlijke vochtigheid in een ruimte behouden blijft. Hierdoor krijgen schimmels en mijten geen kans.

Kiezen voor muurverwarming of vloerverwarming?

Voor muurverwarming in plaats van vloerverwarming kiezen brengt diverse voordelen met zich mee.

 • De stralingswarmte is hoger dan bij radiatoren, wat de warmte aangenamer maakt
 • De installatie zorgt voor minder stof
 • Het systeem kan ook een verkoelde werking voor een kamer hebben in warmere maanden
 • De verwarming is niet zichtbaar, omdat deze verborgen in uw leem stuc muur zit
 • Energiebesparende kosten ten opzichte van vloerverwarming

De nadelen van muurverwarming zijn dat de muren niet meer geschikt zijn voor alle soorten kasten. Kleinere, open kasten houden de warmte niet tegen en kunnen dus het beste gebruikt worden. Daarnaast is het boren of nagelen in de muur met wandverwarming onverstandig.

Vloerverwarming van Ecobouwen

Naast wandverwarming voor leem wanden biedt Ecobouwen ook vloerverwarming aan. Ons systeem zorgt voor een optimaal comfort, zonder dat daar een hoge energierekening tegenover staat.

Ons systeem kan bij een droogbouw geïnstalleerd worden, gedurende een renovatie of bij een verbouwing. Dankzij de lage opbouwhoogte (slechts 20mm) biedt onze vloerverwarming ook uitkomst bij vloeren waar geen ruimte voor een zandcementdakvloer is.

 • Doordat de buis vlak onder het oppervlak zit wordt de vloer snel opgewarmd
 • Eenvoudige installatie
 • De buizen kunnen op diverse manieren geplaatst worden

Ontvang vrijblijvend een offerte op maat

Wil je advies ontvangen over het laten aanleggen van wandverwarming in leem muren? Neem dan contact op om een vrijblijvend advies gesprek aan te vragen. Ook sturen wij je graag onze digitale informatie pakketten op. Dien daarvoor een verzoek in om onze brochure te downloaden.

Een offerte op maat aanvragen is ook mogelijk. Bespreek uw wensen door telefonisch contact op te nemen via 0575 43 23 31, of een bericht te sturen per e-mail of het online contactformulier.