Hoog rendement Tigchelkachel bevestigd door NEN-EN test!

Gerenoveerde loft met beton cire vloer, Tigchelkachel en OGB platen Wichmond 12

Tigchelkachel ‘cumlaude geslaagd’ voor test volgens NEN-EN 15250, een rendement van méér dan 90%!
Houtstook staat in een kwaad daglicht en dat is terecht. Eén op de tien mensen zegt last te hebben van iemand in zijn of haar omgeving die hout stookt. Er is veel aandacht voor in de media en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft zelfs een Toolkit laten ontwikkelen om deze overlast tegen te gaan. Tigchelaar Tegelkachels (fabrikant) gelooft al meer dan 30 jaar dat comfortabel en verantwoord stoken mogelijk is en dat het meerdere voordelen heeft.

Sinds kort bestaat er een CE-keur voor houtkachels. Dit CE-keur is echter geen kwaliteitskeurmerk, maar geeft slechts aan dat het product voldoet aan bepaalde minimumeisen op het gebied van rendement en uitstoot. Zodra een kachel voldoet aan deze normen mag hij binnen de landen van de Europese Unie worden verkocht Helaas zijn deze normen niet erg streng en is aan een toestel ook niet in één oogopslag te zien wat het rendement of de uitstoot precies is. En dat kan per kachel sterk uiteenlopen.

NEN-EN 15250 is een overkoepelende Europese Norm. Eisen en beproevingsmethoden voor lokale verwarmingstoestellen (massakachels) gestookt met vaste brandstoffen. Deze wordt nu al gehanteerd in alle landen aangesloten bij de EU. In Nederland is de norm nog niet verplicht. De norm stelt eisen aan de veiligheid, aan het rendement en aan de emissie.

Door de ontwikkelingen op het gebied van regelgeving en de steeds vaker terugkerende berichten in de media met betrekking tot overlast door houtstook, heeft de fabrikant een Tigchelkachel laten testen bij meetinstituut SGS in Arnhem.

Zoals u kunt zien, mogen we trots zijn op het fraaie resultaat. De Tigchelkachel heeft een rendement van méér dan 90% en een uitstoot die voldoet aan de strengste eisen die in Europa gehanteerd worden! Voor vragen over dit onderwerp, of uitleg over de testresultaten, kunt u altijd contact met ons opnemen via 0575 432 331 of info@ecobouwen.nl.

Deel dit bericht: