Warmtewisselaar finoven

Een warme Finoven geeft warmte af naar zijn omgeving op basis van stralingswarmte. Finovens zijn geschikt als hoofdverwarming, maar kunnen ook naast andere warmtebronnen gebruikt worden. Zo geven ze voortdurend stralingswarmte af aan de omgeving: de vloer, wanden en het plafond. Hoe groter het verschil in temperatuur is tussen de kachel en zijn omgeving, hoe groter deze straling en warmte-uitwisseling is. In een ongeïsoleerde woning zal een kachel of finoven dan ook sneller afkoelen.

Als u een vloerverwarmingssysteem heeft, voelt u de warmte juist intenser. De warmte die de finoven of de kachel produceert hoeft namelijk niet meer door de vloer te worden opgenomen. Zo wordt de vloer na een aantal uur warmer door de straling van de finoven. Om in grotere mate de warmte aan het vuur te kunnen onttrekken, biedt Ecobouwen warmtewisselaars aan.

Hier ziet u 2 mogelijkheden van warmtekoppeling in een gecombineerde uitvoering.

Wij helpen en adviseren u graag met het aanleggen of kiezen van het juiste warmtewisselaarsysteem. Door onze kennis en ervaring komen we zo samen tot de beste oplossing.