Bekijk referenties van Tigchelkachel

Tigchelkachel

TK 4D TurquoiseDe Tigchelkachel, voor kostenbesparend, comfortabel én duurzaam opwarmen! Duurzame, betaalbare warmte wordt steeds belangrijker. Verlangt u van een houtgestookte kachel warmtekwaliteit én duurzaamheid, dan is de Tigchelkachel de aangewezen warmtebron. Mede gezien de lange levensduur en goedkopere brandstof, een waardevolle investering!

De kracht van de Tigchelkachel zit niet alleen in de verbrandingskamer met naverbranding, maar door zijn massief stenen lichaam blijf hij óók bijzonder lang warmte uitstralen. Gevuld met slechts één -klein- mandje hout laat u hem 1 tot 1,5 uur branden. U beschikt daarna een hele dag en/of nacht over een aangenaam en aanraakbare, warme kachel welke uw kamer lange tijd heerlijk warm houdt.

De Tigchelkachel is hiermee al voor velen een onmisbare huisgenoot geworden, om een comfortabele woonplek te creëren. En tijdens het stoken kunt u ook nog eens genieten van het fraai brandende houtvuur.

De Tigchelkachel is volledig opgebouwd uit prefab-elementen, de zgn. “tichels” (vandaar z’n naam). Deze tichels zijn gemaakt van hoogwaardig composietbeton (chamotte beton) en passen perfect in elkaar zoals Legoblokken. Dit los-stapelbaar opbouwsysteem maakt hem niet alleen bijzonder geschikt voor zelfbouw, maar tevens verhuisbaar! In een paar uur staat hij overeind en is dan klaar voor de eerste stookbeurt. Tevens kunt u nog koken, bakken en braden in een apart verkrijgbare, inpasbare oven.

Kleuren & afmetingen

De Tigchelkachel is, naast de basiskleur grijs, in andere fraaie kleuren, twee modellen én in vier verschillende hoogten en capaciteiten leverbaar. Uitgevoerd met een minimum aan versieringen maar wél volgestouwd met doeltreffend vernuft past hij dan ook in bijna elk interieur.

Kleuren
De Tigchelkachel is – naast de basiskleur Muisgrijs – leverbaar in andere fraaie kleuren naar keuze.

Modellen
De Tigchelkachel is beschikbaar in model D en DS. Het verschil tussen deze twee modellen zit in de afwerking van de boven- en onderkant. Bij de kachel in model DS loopt dit gelijk met de gehele kachel (linkerfoto) en bij model D steekt de boven- en onderkant iets uit (rechterfoto).

Afmeting
De Tigchelkachel is in 4 afmetingen verkrijgbaar, te weten de 4, 6, 8 en 10. Zie onderstaand een overzicht van alle technische specificaties.

technische-specificaties-tigchelkachels

 

Stookdeuren
U kunt ook kiezen uit verschillende stookdeuren, te weten gietijzerstaal, staal XL (8D en 10D), RVS en RVS XL (8D en 10D).

deuren-tigchelkachel

Kijk voor meer informatie ook op onze speciale houtkachel site: www.ecofinovens.nl

Een Tigchelkachel is niet alleen een milieuvriendelijke warmtebron, maar voegt ook een bijzondere sfeer toe aan een ruimte. Wilt u de Tigchelkachel in het echt zien, maak dan een afspraak en kom naar onze showroom in Toldijk. Wij hebben zowel een Tigchel finoven als meerdere Tigchelkachels in onze showroom staan en kunnen u hier uitgebreid over adviseren. Neem contact met ons op via 0575 432 331 , kijk in de webshop of maak direct een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek.  U kunt tevens direct een uitgebreide informatiefolder aanvragen.

Klik hier voor meer inspiratie.