Elektra infrarood wand- en vloerverwarming

Infrarood verwarming, elektrische verwarming, warmtegolvenverwarming of massaverwarming zijn termen die gebruikt worden om nagenoeg hetzelfde aan te duiden. Infrarood verwarming baseert zich op een eeuwen oud principe van stralingswarmte. Denk hierbij aan de aangename warmte van een kampvuur, openhaard of van zonnestralen op een koude winterdag. Wie vindt dat nu niet fijn? Infrarood straling kan men het beste vergelijken met zonnestraling. De zonnestralen op onze huid geven ons een aangenaam en prettig gevoel van welbehagen. Met infrarood verwarming haalt men gevoelsmatig de zon naar binnen. Maar waar de zon ook nog ongewenste uv-straling afgeeft, zijn infrarood warmtestralen voor de mens ongevaarlijk en zelfs gezond, omdat ze ontspannend werken en de doorbloeding bevorderen. Onderstaand de voordelen van de infrarood verwarming op een rij:

 • Energiezuinig en milieuvriendelijk.
 • Aangename stralingswarmte.
 • Dunne opbouw; warmt snel op.
 • Massaverwarming, geen luchtverwarming.
 • Onderhouds- en geluidsvrij.
 • Als hoofd-, bijverwarming of ter vervanging van radiatoren.
 • Regelbaar met draadloze thermostaat.
 • Voor één kamer of een geheel gebouw.
 • Aansluitbaar op standaard elektra installaties.
 • Voorzien van aardlek.
 • Indien gecombineerd met zonnepanelen volledig duurzaam te ontwerpen.
 • Geen luchtcirculatie, geen stof.
 • Geen leidingen en radiatoren, waardoor ruimte besparend.

Snelle opwarming

Watergevulde wandverwarming systemen behoren tot de ‘trage’ stralingswarmte systemen (LTV-lage temperatuur verwarming). Greenheat infrarood behoort tot de ‘snelle’ infrarood verwarming, die in no time een voelbare en aangename warmtestraling geeft. Greenheat infrarood wandverwarming kan dienen als hoofd- of bijverwarming en kan per ruimte worden geïnstalleerd. Het laat zich eenvoudig aanbrengen in leemstuc of kalkpleister, is toepasbaar bij nieuwbouw en vooral ook ideaal bij renovaties en monumenten. Omdat een goede basis-isolatie aan te bevelen is, kan het optimaal gecombineerd worden met onze natuurlijke isolatiematerialen. Samen met bijvoorbeeld zonnepanelen, kan infrarood verwarming dus ook zeer duurzaam georganiseerd worden.

Ecobouwen heeft twee verschillende opties om uw omgeving te verwarmen met infrarood stralingswarmte. Infra rood wandverwarming weggewerkt in de stuclaag of infrarood panelen. Deze infrarood-straling heeft een maximale temperatuur van 95°C, dringt niet door de huid en is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Deze producten dragen ook een zeer laag tot geen niveau in elektrosmog.

Infra rood verwarming verwerkt in de stuclaag

Greenheat infra rood wandverwarming wordt onzichtbaar in de stuclaag van de wand of plafond verwerkt. Het kan dienen als hoofd- of bijverwarming en kan per ruimte worden geïnstalleerd. Het systeem laat zich eenvoudig aanbrengen in leemstuc en kalkpleister en is toepasbaar bij nieuwbouw en vooral ook ideaal bij renovaties en monumenten. Dit systeem kan niet worden toegepast in combinatie met gipsstucwerk.

Infra rood verwarmingspanelen voor wand en plafond

De professionele elektrische infrarood panelen kunnen aan de van wand- en/of plafond worden gemonteerd en zijn voorzien van een stekker. De panelen zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, zoals metaal, keramiek, glas en als spiegel. De thermostaat is direct op het paneel te bevestigen of u kunt kiezen voor een Wi-Fi ontvanger op het paneel met een Wi-Fi thermostaat. Optimale uitstraling van het oppervlak door dunne hoogwaardige isolatie aan de achterzijde in het paneel. De panelen kunnen zonder al te veel planning in alle ruimtes worden gemonteerd, mits er een geaard stopcontact aanwezig is.

Infra rood vloerverwarming

De infrarood verwarmingsmatten van Greenheat zijn tevens toe te passen als vloerverwarming. Ideaal in combinatie met een betonstuc vloer, tegels of natuurstenen vloer. De vloer straalt een aangename en egale warmte uit. Hierdoor ontstaat er minder luchtcirculatie, minder stof, minder huisstofmijt én een minder droge lucht. Dit maakt het tot een gezond verwarmingssysteem, dat energie-zuinig en voordelig in aanleg is. Daarbij is het slechts 3mm dun! Greenheat infrarood vloerverwarming werkt op elektriciteit. Hierdoor bespaart men op de aanleg van verwarmingsleidingen en op de aanschaf van een ketel of aardwarmtepomp.

Bekijk en ervaar infrarood verwarming in onze showroom

Ben u benieuwd naar onze infrarood verwarming en de mogelijkheden hiervan? Dan nodigen wij u van harte uit om eens langs te komen in onze showroom. Hier kunt u met eigen ogen dit product zien en de andere vele mogelijkheden in het kader van natuurlijk bouwen. Heeft u nog vragen en wilt u meer informatie over infrarood verwarming of over de andere producten van Ecobouwen? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.