Stralingswarmte met infrarood verwarming

Elektrische infrarood verwarming kan het best worden vergeleken met zonnestralen en is:

  • Energiezuinig en milieuvriendelijk
  • Onderhouds- en geluidvrij
  • Als hoofd- of bijverwarming
  • Geschikt voor wand, plafond en vloer
  • Geen luchtcirculatie, geen stof

“ “Geschikt als hoofdverwarming of alleen als bijverwarming”

Werking infrarood verwarming

Infrarood verwarming baseert zich op een eeuwen oud principe van stralingswarmte. Denk hierbij aan de aangename warmte van zonnestralen op een koude winterdag. De zonnestralen op onze huid geven ons een aangenaam en prettig gevoel van welbehagen. Met infrarood verwarming haalt men gevoelsmatig de zon naar binnen. Maar waar de zon ook nog ongewenste uv-straling afgeeft, zijn infrarood warmtestralen voor de mens ongevaarlijk en zelfs gezond. Deze warmtestralen werken ontspannend en stimuleren de doorbloeding.
Watergevulde wandverwarming behoren tot de ‘trage’ stralingswarmte systemen. Greenheat infrarood behoort tot de ‘snelle’ infrarood verwarming, die in no time een voelbare en aangename warmtestraling geeft. Greenheat infrarood wandverwarming kan dienen als hoofd- of bijverwarming en kan per ruimte worden geïnstalleerd. Het laat zich eenvoudig aanbrengen in leemstuc of kalkpleister. Omdat een goede basis-isolatie aan te bevelen is, kan het optimaal gecombineerd worden met onze natuurlijke isolatiematerialen. Samen met bijvoorbeeld zonnepanelen, kan infrarood verwarming dus ook zeer duurzaam georganiseerd worden.

Geschikt voor in uw huis

Ecobouwen heeft twee verschillende opties om uw omgeving te verwarmen met infrarood stralingswarmte. Infra rood wandverwarming weggewerkt in de stuclaag of infrarood panelen. Deze infrarood-straling heeft een maximale temperatuur van 95°C, dringt niet door de huid en is niet gevaarlijk voor de gezondheid.

Geïntegreerde infrarood verwarming

Greenheat infrarood wandverwarming kan onzichtbaar in de stuclaag van de wand of plafond worden verwerkt. Het systeem laat zich eenvoudig aanbrengen in leemstuc en kalkpleister en is toepasbaar bij nieuwbouw en vooral ook ideaal bij renovaties en monumenten. Dit systeem kan niet worden toegepast in combinatie met gips- stucwerk.

Infrarood verwarmingspanelen

De infrarood panelen kunnen aan wand- en/of plafond worden gemonteerd en zijn voorzien van een stekker. De panelen zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, zoals metaal, keramiek, glas en als spiegel. De thermostaat is direct op het paneel te bevestigen of u kunt kiezen voor een Wi-Fi ontvanger op het paneel met een Wi-Fi thermostaat. Optimale uitstraling van het oppervlak door dunne hoogwaardige isolatie aan de achterzijde in het paneel. De panelen kunnen gemakkelijk in alle ruimtes worden gemonteerd!

Infrarood vloerverwarming

Infrarood registers kunnen ook worden toegepast onder tegels en natuursteen als vloerverwarming. De vloer straalt een aangename en egale warmte uit. Hierdoor ontstaat er minder luchtcirculatie, minder stof, minder huisstofmijt én een minder droge lucht. Dit maakt het tot een gezond verwarmingssysteem dat energie-zuinig is.

Prijs van en vragen over de Infrarood verwarming?

Bent u geïnteresseerd in infrarood verwarming van Ecobouwen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de prijs? We voorzien u altijd graag van persoonlijk advies. Daarnaast bent u ook altijd van harte welkom in onze showroom om al uw vragen te stellen.

U kunt uiteraard contact met ons opnemen. Ons telefoonnummer is   0575 43 23 31.  U mag ons ook een bericht sturen per mail via  info@ecobouwen.nl.

Wij zijn al 20 jaar expert in het werken met natuurlijke producten van de hoogste kwaliteit. Bij ons kunt u terecht voor hulp bij renovaties, restauraties en verbouwingen.