Koop producten van Soorten isolatiematerialen

Soorten isolatiematerialen

Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om uw woning zo optimaal mogelijk te isoleren met natuurlijk isolatiemateriaal. Het voordeel van natuurlijke isolatie is dat het naast thermische isolatie (winterwarm en zomerkoel) ook ademt plus vochtregulerend, vuurbestendig en geluidsisolerend werkt en op deze manier een aangenaam leefklimaat bevordert. Daarnaast maakt u uw woning met natuurlijke isolatiematerialen duurzamer èn energiezuiniger.

Bij Ecobouwen kunnen wij u helpen om de juiste natuurlijke isolatiematerialen te gebruiken op de daarvoor bestemde plaats. Wij hebben verschillende materialen en oplossingen voor het isoleren van uw dak, gevel, wand en vloer, zowel op thermisch als op akoestisch gebied.

Keuze isolatiemateriaal

Bij het kiezen van het juiste isolatiemateriaal wordt rekening gehouden met zaken die voor u persoonlijk van belang zijn, want iedere woning vraagt om een eigen benadering. Kiest u alleen voor een hoge isolatiewaarde (RC waarde) of wilt u ook door een goede isolatie geluid absorberen? Bij Ecobouwen werken wij met natuurlijk isolatiemateriaal, zoals houtvezel, katoen, schapenwol, jute, vlas, cellulose en hennep.

Houtvezelisolatie van Bestwood

Wij werken met de houtvezelisolatie van BestWood. BestWood is een Europese fabrikant van hoogwaardige duurzame houtvezelisolatie. BestWood is zeer sterk in thermische isolatie, maar heeft ook goede geluidsisolerende kenmerken. Door een breed productassortiment heeft BestWood voor ieder isolatievraagstuk de juiste oplossing. BestWood is geschikt voor isolatie binnen en buiten, voor het isoleren van daken, vloeren, spouw, wanden, bepleisterde buitengevels en aan de binnenzijde isoleren van de buitenmuur. Ook is houtvezel isolatie zeer geschikt voor nieuwbouw en houtskeletbouw (HSB).

Katoenisolatie van Métisse

Métisse isolatie is geschikt voor dak-, gevel, wand- en vloerisolatie. Métisse isolatie is gemaakt van gereclycled katoen en is naast thermisch isolerend zeer sterk in akoestische isolatie (absorptie van 95%). Door de samenstelling en de structuur van Métisse (lange katoenen vezels) wordt een uitstekende akoestische prestatie gegarandeerd. Een bijkomend voordeel van dit materiaal is dat er  in een damp-open constructie vaak geen damp-rem aangebracht hoeft te worden als Métisse isolatie wordt toegepast. Métisse is verkrijgbaar in rollen en platen.

Schapenwol isolatie van Doscha

Schapenwol isolatie kent vele toepassingen, zoals dakisolalatie, plafondisolatie, vloerisolatie, tussenwandisolatie, spouwmuurisolatie, akoestische isolatie en dit alles gecombineerd met de eigenschap dat het ook nog eens ongewenste gassen filtert. Optimaal isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde, hoge geluidsabsorptie en vochtabsorberende eigenschappen om het binnenmilieu te verbeteren.

Ecobouwen dé specialist in isolatiemateriaal

Als het gaat om isolatiemateriaal, dan bent u bij Ecobouwen op de goede plek. Met onze ruime ervaring en expertise op het gebied van duurzaam en ecologisch bouwen, weten wij als geen ander hoe wij met het gebruik van natuurproducten uw woning zo optimaal mogelijk kunnen isoleren. Bij Ecobouwen werken we alleen met natuurlijke materialen: het voordeel hiervan is dat natuurlijke isolatie, naast thermische isolatie, ook ademt en vochtregulerend, vuurbestendig en geluidsisolerend werkt. Door het gebruik van natuurlijke materialen, wordt er een aangenaam leefklimaat gecreëerd. Een ander voordeel van natuurlijk isolatiemateriaal is dat uw woning duurzamer én energiezuiniger wordt: wat u weer scheelt in de portemonnee!

Ruime keuze in natuurlijke isolatiemateriaal

Bij Ecobouwen kunt u tevens terecht voor advies om de juiste natuurlijke isolatiematerialen te gebruiken op de daarvoor bestemde plaats. In ons assortiment vindt u verschillende soorten natuurlijk isolatiemateriaal en diverse oplossingen voor het isoleren van een dak, gevel, wand en vloer. Bij de keuze voor het juiste natuurlijke isolatiemateriaal, wordt er uiteraard rekening gehouden met uw persoonlijke wensen en eisen. Bij Ecobouwen staat de relatie met de klant dan ook hoog in het vaandel en wij streven naar een intensief samenwerkingsproces waarbij uw wensen centraal staan. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat uw het beste isolatiemateriaal voor in uw woning kiest. Bij Ecobouwen werken we uitsluitend met natuurlijk isolatiemateriaal, zoals houtvezel, katoen, schapenwol, vlas en hennep. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden bij Ecobouwen? Kom dan eens een kijkje nemen in onze showroom! Hier kunt u met eigen ogen zien hoe de natuurlijke producten van Ecobouwen eruit zien.

Kom langs in onze showroom!

Wilt u natuurlijk isolatiemateriaal aanschaffen voor in uw woning? Kom dan langs in onze showroom om alle mogelijkheden te bekijken! Heeft u nog vragen en wilt u meer informatie over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen u graag!