Pavadentro

Ook isolatie materiaal is online beschikbaar via onze webshop. Kijk nu voor alle beschikbare isolatiematerialen.

Bekijk in de webshop
Direct contact over dit product
Koop producten van Soorten isolatiematerialen

Soorten isolatiematerialen

Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om uw woning zo optimaal mogelijk te isoleren met natuurlijk isolatiemateriaal. Het voordeel van natuurlijke isolatie is dat het naast thermische isolatie (winterwarm en zomerkoel) ook ademt plus vochtregulerend, vuurbestendig en geluidsisolerend werkt en op deze manier een aangenaam leefklimaat bevordert. Daarnaast maakt u uw woning met natuurlijke isolatiematerialen duurzamer èn energiezuiniger.

Bij Ecobouwen kunnen wij u helpen om de juiste natuurlijke isolatiematerialen te gebruiken op de daarvoor bestemde plaats. Wij hebben verschillende materialen en oplossingen voor het isoleren van uw dak, gevel, wand en vloer, zowel op thermisch als op akoestisch gebied.

Keuze isolatiemateriaal

Bij het kiezen van het juiste isolatiemateriaal wordt rekening gehouden met zaken die voor u persoonlijk van belang zijn, want iedere woning vraagt om een eigen benadering. Kiest u alleen voor een hoge isolatiewaarde (RC waarde) of wilt u ook door een goede isolatie geluid absorberen? Bij Ecobouwen werken wij met natuurlijk isolatiemateriaal, zoals houtvezel, katoen, schapenwol, vlas en hennep.

Houtvezelisolatie van Pavatex

Wij werken met de houtvezelisolatie van Pavatex. Pavatex is een Europese fabrikant van hoogwaardige duurzame houtvezelisolatie en biedt zekerheid met de Pavatex-systeemgarantie. Pavatex is zeer sterk in thermische isolatie, maar heeft ook goede geluidsisolerende kenmerken. Door een breed productassortiment heeft Pavatex voor ieder isolatievraagstuk de juiste oplossing. Pavatex is geschikt voor isolatie binnen en buiten, voor het isoleren van daken, vloeren, spouw, wanden, bepleisterde buitengevels en aan de binnenzijde isoleren van de buitenmuur. Ook is houtvezel isolatie zeer geschikt voor nieuwbouw en houtskeletbouw (HSB). Veel toegepaste producten van Pavatex zijn:

Katoenisolatie van Métisse

Métisse isolatie is geschikt voor dak-, gevel, wand- en vloerisolatie. Métisse isolatie is gemaakt van gereclycled katoen en is naast thermisch isolerend zeer sterk in akoestische isolatie (absorptie van 95%). Door de samenstelling en de structuur van Métisse (lange katoenen vezels) wordt een uitstekende akoestische prestatie gegarandeerd. Een bijkomend voordeel van dit materiaal is dat er  in een damp-open constructie vaak geen damp-rem aangebracht hoeft te worden als Métisse isolatie wordt toegepast. Métisse is verkrijgbaar in rollen en platen.

Schapenwol isolatie

schapenwol-isolatie-toegepast-in-huisSchapenwol isolatie kent vele toepassingen, zoals dakisolalatie, plafondisolatie, vloerisolatie, tussenwandisolatie, spouwmuurisolatie, akoestische isolatie en dit alles gecombineerd met de eigenschap dat het ook nog eens ongewenste gassen filtert. Optimaal isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde, hoge geluidsabsorptie en vochtabsorberende eigenschappen om het binnenmilieu te verbeteren.

 

Voorbeeld isolatieproject
Slaapkamer mkk kalkpleister 1 www.ecobouwen.nlIn deze slaapkamer is de schuine wand geïsoleerd met Isovlas en Isolair platen van Pavatex afgewerkt met een klimaat kalk pleister (naturetherm MKK klimaat-kalk). De achterwand is geïsoleerd met Pavadentro en tevens afgewerkt met een klimaat kalkpleister (naturetherm MKK klimaat-kalk).

Een optimaal leefklimaat door de damp-open structuur en hoge alkaliteit ter voorkoming van schimmelvorming.

Wilt u graag persoonlijk advies over het isoleren van uw woning, neem dan contact met ons op. Wilt u graag zelf aan de slag, dan kunt u alle materialen rechtstreeks in onze webshop kopen.