Koop producten van Leemfinish

Leemfinish

Slaapkamer leemstuc en leemfinishTierrafino leemfinish is een bijzonder en praktisch afwerkingsproduct voor basis leemstuc: het is kleur en stuc in één. Hiermee wordt de basis leemlaag in één keer voorzien van een prachtige natuurlijke kleur naar keuze. Een prachtige finish dus voor het afwerken en verfraaien van binnenmuren in woon- en werkruimten. Tierrafino Finish is 100% natuurlijk, bestaat uit verschillende soorten zand en gekleurde klei en het bevat geen chemische toevoegingen of kleurpigmenten.

De kleurechtheid, duurzaamheid en goede hechtcapaciteit zijn allemaal natuurlijke eigenschappen. Leemfinish is net zoals basis leemstuc vochtregulerend, warmteabsorberend, verkort nagalm, koel in de zomer en warm in de winter en geeft een zachte sfeer en klank aan een ruimte.

Kleuren en verwerking leemfinish

Leemfinish is verkrijgbaar in 8 standaard kleuren, Dover wit, Delphi wit, Romeins oker, Djenné rood, Nassau oranje, Ayers Rock, Iquitos groen en Gomera grijs. Dit zijn de standaardkleuren die onderling gemengd kunnen worden of waaraan natuurlijke Tierrafino pigmenten of leemtoevoegingen (stro, parelmoer en andere zanden) kunnen worden toegevoegd. Als het om kleur gaat heeft iedereen zijn eigen smaak en met de Tierrafino pigmenten of leemtoevoegingen kunt u een nòg persoonlijker effect krijgen. Daardoor is het aantal kleurschakeringen vrijwel onbegrensd. De korrels van verschillende grootte zorgen voor een extra levendig en warm effect.

 

Ondergrond

De beste ondergrond voor leemfinish is een laag basis leemstuc van minimaal 05,-1cm, hierdoor komen alle kwaliteiten van leem het beste tot z’n recht. Daarnaast kan het ook aangebracht worden op een vlakke en behangklare ondergrond zoals kalk- en gipspleister, beton en gipsplaat. De leemfinish wordt in een laag van 2-3mm aangebracht. De hardheid van het materiaal is te vergelijken met kalkpleister en het kan eenvoudig worden bijgewerkt.

Bent u benieuwd naar leemfinish? Wij laten u dit materiaal graag zien in onze showroom en geven u graag advies over het gebruik van leemstuc in uw woning. Wilt u zelf aan de slag met leemstuc of leemfinish? Dan kunt u dit ook direct kopen via onze webshop. Wij leveren de leemfinish uit voorraad en uw bestelling wordt gratis thuisbezorgd vanaf EUR 99,-.