Koop producten van Geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Soms klinkt een ruimte “hol”. Dat komt omdat er teveel nagalm is. Die nagalm of echo wordt veroorzaakt doordat er vaak teveel harde oppervlaktes zijn. Denk daarbij aan betonnen muren, tegel vloeren, ramen, betonnen plafond enzovoort. Deze harde oppervlaktes nemen geen geluid op maar weerkaatsen juist het geluid. Daardoor is de verstaanbaarheid in deze ruimtes zeer slecht. Om de verstaanbaarheid te verbeteren moeten we dus de nagalm verminderen.

Om dat te bereiken zullen we akoestische absorptievlakken moeten creëren die de nagalm absorberen. Het aantal vierkante meters absorptievlakken dat nodig is hangt af van een aantal factoren. Welke nagalmtijd wil ik bereiken? Hoeveel absorptievlakken zijn er al aanwezig? Wat is het volume van de ruimte? Welke toepassing heeft de ruimte?

Als we al deze gegevens hebben kunnen we een berekening maken van de benodigde absorptie. Vervolgens kunnen we kijken op welke manier we deze absorptie gaan invullen. Dat kan met plafond-baffles, wand-baffles of misschien wel met room-dividers. Voor welke oplossing wordt gekozen hangt helemaal af van uw situatie en wensen. Wij kunnen u daarbij ondersteunen en adviseren, neem contact op via 0575 432 331 of info@ecobouwen.nl.