Bekijk referenties van Finoven

Finoven

Finovens voorbeelden www.ecobouwen.nlEen Finoven of leemkachel is een natuurlijke warmtebron die je kunt laten maken in de vorm en kleur van uw keuze. De leemkachel is geschikt als hoofdverwarming, maar kan ook naast een andere warmtebron gebruikt worden.

De oorspronkelijk uit het hoge noorden afkomstige Finovens, zijn al vele generaties het summum van brandstofefficiëntie en warmtebeheersing in vergelijking met de ons bekendere, traditionele houtkachels. Finovens zijn warmte accumulerende houtkachels die gedurende een periode van 12-24u heerlijke stralingswarmte afgeven.

De warmte van een relatief kortstondig houtvuur wordt efficiënt (12-24u) opgeslagen in de steenmassa en geeft een gelijkmatige warmte uitstraling af. Via de glasdeur kan men tijdens de stookbeurt heerlijk genieten van het sfeervuur, terwijl de wanden nog nastralen van de houtwarmte van de dag er voor. De finoven geeft een hoog aandeel stralingswarmte, wat binnen aanvoelt als een zachte warme deken. Tocht en rookoverlast, wat bij openhaarden regelmatig optreedt, zijn daarmee tot nul gereduceerd.

Houtkachel als hoofdverwarming

Een Finoven is uitermate geschikt voor het geheel verwarmen van goed geïsoleerde woningen, Laag-Energie-Woningen (LEW) en/of de Passief huizen, al dan niet in combinatie met een warmtewisselaar of lucht-warmte systeem. De sterk getemperde warmteafgifte past excellent in dit type huizen. De kachels functioneren met een maximaal warmterendement zonder gebruik te hoeven maken van elektriciteit. Autonoom brandend op (misschien zelfs zelf “geoogst”) brandhout, beschikt u over een kachel uit de top van het warmteleverend segment.

De voordelen van een finoven:

  • Gezonde stralingswarmte.
  • Unieke vormgeving en afwerking.
  • Energiebesparend.
  • 2 uur stoken minimaal 24 uur warmte.
  • Gebruiksvriendelijk.
  • Op maat gemaakt.

Modellen en afwerkingsmogelijkheden

Een finoven kan gemaakt worden in de vorm en kleur van uw keuze. U kunt kiezen uit verschillende natuurlijke afwerkingsmogelijkheden, onder andere:
Basis leemstuc
Leemfinish
Listro glansleemstuc
Beton Ciré
Tadelakt

Modellen
Daarnaast is de Finoven in diverse afmetingen en uitvoeringen verkrijgbaar.

 

Stookdeuren
Voor de Finovens zijn diverse modellen stookdeuren, voorzien van glas, leverbaar. Inclusief bijbehorende aslakleppen en veegluikjes. Ze zijn uitgevoerd in gietijzer, gemoffeld staal of RVS. Welke deuren bij welke Finovens horen, kunt u op bovenstaande tekeningen van de stookkameruitvoeringen zien. Ook zijn er luchtdichte deuren beschikbaar voor de Laag energie woningen en de Passiefwoningen.

Finoven zelfbouwen

Het zelf bouwen van een leemkachel hoeft voor een beetje handige “doe het zelver m/v” geen probleem te zijn. U kunt zowel een Finoven als een Tigchelkachel zelf bouwen. Wij kunnen u hierover uitgebreid informeren, vraag een brochure aan of kom naar één van onze workshops leemkachel bouwen. We adviseren u graag bij de voorbereiding en het bouwen. U kunt tevens de zelfbouwpakketten direct kopen in onze webshop.

Kijk voor meer informatie ook op onze speciale houtkachel site: www.ecofinovens.nl

Een leemkachel is niet alleen een milieuvriendelijke warmtebron, maar voegt ook een bijzondere sfeer toe aan uw woning. Bent u benieuwd? Neem dan eens een kijkje in onze showroom nabij Zutphen (Gelderland). U kunt een finoven en meerdere Tigchelkachels in onze showroom bewonderen en wij kunnen u hier uitgebreid over adviseren. Neem contact met ons op via 0575 432 331 of maak direct een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek.

Klik hier voor meer inspiratie.