Modulewandverwarming

Naast standaard wandverwarming werken wij bij Ecobouwen ook met module (of klimaat) wandverwarmingssystemen. Een module wandverwarming is verwarming en wand in één. Modulewandverwarming bestaat uit kant en klare leem of fermacell platen waar de verwarmingsbuizen al in verwerkt zijn. Het grote voordeel hiervan is dat u uw wand en verwarmingssysteem in één handeling kunt plaatsen. Een ideale combinatie is wandverwarming met leemwanden. Leem houdt de warmte langer vast en reguleert de luchtvochtigheid nog beter. Dit versterkt het gevoel van behaaglijkheid.

De verwarmingssystemen bewijzen ook in de zomer hun functionaliteit. Wanneer koel water door het systeem wordt geleid, krijgen zelfs de heetste zomers de meest aangename temperaturen. Dit maakt conventionele airconditioning boordevol ziekte kiemen overbodig.

Welke wandverwarming u nodig heeft en hoeveel is sterk afhankelijk van de staat van uw woning of gebouw. In de regel ligt dit gemiddeld tussen de 25 en 50 procent van het ruimte oppervlak. Bij renovatie en restauratie is het vaak nodig om extra isolatie aan te brengen. Dit kan per situatie en ruimte worden bekeken. Bij Ecobouwen bekijken we samen met u per situatie en ruimte de mogelijkheden.