Koop producten van Wandverwarming

Wandverwarming

Het wandverwarming systeem van Ecobouwen biedt aangename warmte, zoals van de zon zelf

registerwandverwarming_22-1_800x600

Wandverwarming is een bron van warmte en gezelligheid. Waar de warmte bij gewone verwarmingssystemen uit opstijgende lucht komt, wordt de warmte bij wandverwarming overgedragen via horizontale straling. Dit zorgt ervoor dat de omgeving gelijkmatiger wordt verwarmd, maar ook dat stofcirculatie wordt vermeden en dat de zuurstofopname hoog is.

Zo zijn er verschillende temperatuurzones mogelijk. In de winter voelt het als een eigen zonnetje in huis en in de zomer zorgt de wandverwarming voor extra koelte. Bovendien behoudt de lucht haar natuurlijke vochtigheid, waardoor schimmels en mijten geen kans krijgen. Daar komt nog eens bij dat het gebruikelijk is bij wandverwarming om 1 tot 2 °C lager te stoken, wat maar liefs een energiebesparing van 12-15% oplevert.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden bij u thuis. Zo is wandverwarming ideaal bij gebruik van lage temperatuur-energiebronnen zoals Finoven of Tigchelkachel HR-verwarmingsketels, een warmtepomp en zonnecollectoren. In onze webshop bieden wij diverse producten aan om uw eigen wandverwarming te installeren.