Koop producten van UULA Lijnolieverf

UULA Lijnolieverf

Uula verf foto project buitenkansUula is een uiterst efficiënt duurzame lijnolieverf van hoogwaardige kwaliteit gemaakt met een karakteristieke uitstraling. Uula is een Fins familiebedrijf dat opgericht is in 1975. Rond die tijd groeide de vraag naar de traditionele verf, waarmee Finse huizen eeuwenlang waren beschilderd, maar was de kennis om die te maken grotendeels verloren gegaan. Uula zocht contact met experts en specialisten op verfgebied en slaagde erin om de oude kennis waarmee eeuwenlang verf werd gemaakt, weer op te diepen en die te verbinden aan de nieuwste inzichten van verfproductie. Het resultaat: een assortiment van verfproducten op basis van uit vlas geperste lijnolie, die wordt gekleurd met natuurlijke aardepigmenten.

UULA Lijnolieverven bevatten uitsluitend aard – en minerale pigmenten . Dit zijn natuurlijke pigmenten die niet chemisch zijn bewerkt. Echte gedolven aardkleuren zijn bijv. oker en omber . Reeds in de oudheid maakten kunstenaars al gebruik van deze verfstoffen. Ze komen als klei en zandsoorten in verschillende kleurnuances voor. De aanwezigheid van metaalverbindingen (zoals bijv. ijzer en mangaan) zijn bepalend voor de kleur.

De technische kwaliteit van Uula verf is uitstekend. Duurzaamheid is afhankelijk van ondergrond, verwerkingsmethode en laagdikte. Als het om buitenschilderwerk gaat volstaat het in de regel om kale of verweerde plekken na een aantal jaren bij te werken. Helemaal overschilderen is in de regel niet vaker nodig dan een keer in de 10-15 jaar. Voor binnen en in beschutte situaties wellicht langer. De ecologische duurzaamheid is vele malen beter dan van kunstharsverfsoorten. Het speciale productieproces op basis van lijnolie zorgt ervoor dat de verf enigszins elastisch is en een damp open beschermlaag op het hout vormt. Eenmaal aangebracht volgt de verf de werking van het hout. Vocht in het hout wordt ook weer afgegeven aan de buitenlucht. Er kan dus nooit vocht in het hout achterblijven dat het hout van binnenuit aantast. De kleuren vervagen uiteindelijk op een natuurlijke manier, zonder dat dat de beschermende werking aantast.

Voor binnen en buiten:

 • Uula kookverf
  Kookverf is een natuurvriendelijke verf, waterverdunbaar, voor binnen en buiten. Kookverf voorziet muren en houtwerk van een ademende, beschermende laag.
 • Uula olielazuur
  Buitenbeits, houtstructuur blijft zichtbaar, halfglans. Olielazuur kan binnen en buiten toegepast worden. Het beschermt het hout tegen vocht en vuil, maar laat de houtstructuur zichtbaar blijven.
 • Uula lineco
  Binnen- en buitenverf voor ramen, deuren en kozijnen, halfglans en dekkend, oplosmiddelvrij. Lineco is een traditionele zachtglanzende natuurverf gemaakt van gekookte lijnolie en aardpigmenten.

Voor buiten:

 • Uula roslagin
  Impregnerende buitenbeits, bevat stockholmer teer, houtstructuur blijft zichtbaar, halfglans. Roslagin is een transparante impregnerende beits voor buiten.
 • Uula farfoil
  Buitenverf, in 1 laag dekkend, geheel mat. Farfoil is een natuurvriendelijke matte verf voor buiten. Met één laag Farfoil verkrijgt u een mooi mat oppervlak die uw houtwerk vijf jaar lang beschermt. Ook eventueel als vervanger voor Uula kookverf te gebruiken.
 • Uula grondverf
  Grondverf voor buiten.

Voor binnen:

 • iNTO Meubelverf
  Into Meubelverf waterverdunbaar (op basis van lijnolie, sojaolie en zonnebloemolie). Mooie sterke zijdeglanzende meubelverf.

Kleurkaarten Uula lijnolieverf

Roslagin en Olielazuur

 

Lineco en Farfoil

 

Kookverf

 

Wij geven u graag advies over het gebruik van UULA lijnolieverf in en om uw woning. Bezoek onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland), bel met 0575 432 331 of mail naar info@ecobouwen.nl.