Wat een fantastisch resultaat is het geworden, de complete renovatie van een woonboerderij van voor 1900 in Schalkhaar volledig uitgevoerd door Ecobouwen. Bij dit project is zo veel mogelijk gewerkt met natuurlijke materialen.

De wanden zijn geïsoleerd met de jute isolatie van Natureflex, waarbij een isolatiewaarde van 4,0 is behaald. Daarnaast zijn de wanden voorzien van een natuurlijke leemstuc waarbij is gekozen voor verschillende kleuren, zoals dover wit en een taupe (menging ayers rock en iquitos groen). De leemstuc is aangebracht op stucbare houtvezelplaten (sono natur). Deze sono platen hebben ook een isolatiewaarde van 0,5 en tellen mee in de totale isolatiewaarde van het huis (dus een RC van 4,5).

Het huis wordt verwarmd door middel van een grote finoven 64 met een doorkijkvenster (LTF) en een warmtebank en deze wordt bijgestaan door een draadloos bestuurbare vloerwarming. Vloerverwarming kan perfect in combinatie met de nieuw gelegde cement dekvloer en de betonstuc vloer. Beide zorgen voor een aangename warmte in de woning.

De badkamer is gestuct met de Ecowall tadelakt, zowel op de wanden als de vloer.