Koop producten van Schapenwol isolatie

Schapenwol isolatie

Schapenwol isolatie is 100% natuurlijk en duurzaam isolatiemateriaal. De natuurlijke schapenwolisolatie van Doscha kan zowel in renovatie als nieuwbouw worden toegepast. Het is uitermate geschikt voor daken, interne wanden en houten vloeren. Schapenwolisolatie heeft een lambda-waarde van 0,041 mK/W. Doscha is voor 93% wol als basisprodukt en de rest bestaat uit bicomponentvezels.

Schapenwolisolatie is een hoogwaardige thermische en akoestische isolatie die ook een werkelijke duurzame oplossing is voor energie besparingen en klimaatverandering. Wol is niet alleen een betere isolatie, het produceert ook warmte bij het opnemen van vocht.

 

Goede redenen om voor schapenwol isolatie te kiezen:

Natuurlijk en hernieuwbare vezel:

De schapenwol isolatie is biologisch afbreekbaar en kan aan het einde van zijn levencyclus gecomposteerd worden.

Lange levensduur:

De schapenwol isolatie van Doscha zal meer dan 50 jaar optimaal werken en op basis van recente testen verwacht men dat dit zelfs tot 100 jaar kan gaan.

Vochtregulatie:

Schapenwol isolatie kan tot 35% vocht opnemen zonder enig verlies van isolatiewaarde of structuur aantasting. Deze vochtigheid wordt weer afgestoten wanneer de atmosfeer droger is. Daarnaast produceert Schapenwol een aanzienlijke hoeveelheid warmte bij het opnemen van vocht, met voordelen voor het wooncomfort en een verminderd risico van condensatie.

Luchtverzuivering:

Keratine, één van de belangrijkste componenten van schapenwol, heeft bewezen lucht te zuiveren door het opnemen van schadelijke stoffen zoals formaldehyden, radon, VOS (vluchtige organische stoffen) die zich in de lucht bevinden.

Onbrandbaar:

De schapenwolvezel is de enige natuurlijke vezel die niet brandbaar is. Wol kan worden aangemerkt als een relatief veilig materiaal bij brand. Het verbrandingspunt licht rond de 600 graden Celcius. In geval van brand zal schapenwolisolatie zich verkolen, maar het draagt niet bij aan de brand. Doscha wol ingedeeld in de brandveiligheidklasse DIN 4102 – B2, zonder gebruikmaking van brandvertragers als bijvoorbeeld boorzuur, borax of ammoniumverbindingen.

Vezel van grote sterkte en weerstand:

Vanwege de grote sterkte en weerstand van schapenwolvezels kan de isolatie geduwd, getrokken, weggehaald en teruggebruikt worden zonder of met weinig zichtbare aantasting.

Gemakkelijk en aangenaam te plaatsen:

De schapenwolsolatie wordt geleverd in zowel rollen van 3,6m2 en is eenvoudig te plaatsen door de doe-het-zelver. Het wordt gebruikt als thermische en akoestische isolatie van hellende daken, onder planken vloeren, in plafonds en binnenmuren en in gevels. Omdat het materiaal van zichzelf onvoldoende stijf is, is voor verticale toepassing een regelwerk nodig waarop het bevestigd kan worden. Schapenwol isolatie veroorzaakt geen irritaties en vraagt dus geen speciale voorzorgsmaatregelen om mee te werken. Het is licht en gemakkelijk te verwerken en kan zonder gereedschap op de gewenste lengte haaks gescheurd worden. Wilt u meer dan 10cm dik isoleren met schapenwol? Dan raden we u sterk aan om dit in twee lagen aan te brengen. Op deze manier wordt een betere aansluiting op het stijl en regelwerk verkregen en kunnen naden worden overlapt.

Uitstekende akoestische eigenschappen:

Niet alleen is schapenwolisolatie een uitstekende thermische isolatie, maar ook akoestisch heeft deze natuurlijke isolatie goede eigenschappen. De geluidabsorptie ligt op bijna 90%.

Nul koolstofbalans:

De hoeveelheid koolstof die in de schapenwolvezels is opgesloten is veel groter dan de koolstof-emissies veroorzaakt door het laag-energie productie proces en heeft dus een nul koolstofbalans.

Eén van de meest voordelige isolatieoplossingen:

De aantrekkelijke prijs in combinatie met een hoge isolatiewaarde en een uitzonderlijk lange levensduur van schapenwol maakt dit product een voordelige isolatie oplossing.

Neem direct een kijkje bij de verschillende isolatiematerialen die wij u te bieden hebben. U kunt de isolatiematerialen eenvoudig in onze webshop kopen, wij leveren de materialen dan thuis bij u af. Wilt u graag advies over de isolatie mogelijkheden? Bel dan met 0575 432 331 of stuur een e-mail naar info@ecobouwen.nl.