Finoven

De finoven is leverbaar in 18 uitvoeringen, klein tot groot, bepaald aan aan de hand van het aantal kubieke meters van uw woning. Voor een persoonlijk advies op maat, kunt u het beste even contact met ons opnemen via onderstaande link.

Bekijk in de webshop
Direct contact over dit product
Tadelakt Romeins Oker

Tadelakt Tierrafino Stone is een waterafstotende stuc op basis van kalk, die binnen en buiten toepasbaar is. Met zijn marmerachtige uitstraling en stootvastheid, is Tierrafino Stone Tadelakt zeer geschikt voor badkamers, open haarden en ornamenten.

Bekijk in de webshop
Direct contact over dit product
Leemfinish Ayers Rock

Tierrafino leemfinish stuc is een natuurlijke leemstuc, ontwikkeld voor het afwerken en verfraaien van binnenmuren in woon- en werkruimten. Muren behandeld met Tierrafino leemfinish ogen stijlvol en stralen rust uit.

Bekijk in de webshop
Direct contact over dit product
Koop producten van Infra rood verwarming

Infra rood verwarming

Infrarood verwarming, elektrische verwarming, warmtegolvenverwarming of massaverwarming zijn termen die gebruikt worden om nagenoeg hetzelfde aan te duiden. Infrarood verwarming baseert zich op een eeuwen oud principe van stralingswarmte. Denk hierbij aan de aangename warmte van een kampvuur, openhaard of van zonnestralen op een koude winterdag. Wie vindt dat nu niet fijn? Infrarood straling kan men het beste vergelijken met zonnestraling. De zonnestralen op onze huid geven ons een aangenaam en prettig gevoel van welbehagen. Met infrarood verwarming haalt men gevoelsmatig de zon naar binnen. Maar waar de zon ook nog ongewenste uv-straling afgeeft, zijn infrarood warmtestralen voor de mens ongevaarlijk en zelfs gezond, omdat ze ontspannend werken en de doorbloeding bevorderen.

Snelle opwarming

Watergevulde wandverwarming systemen behoren tot de ‘trage’ stralingswarmte systemen (LTV-lage temperatuur verwarming). Greenheat infrarood behoort tot de ‘snelle’ infrarood verwarming, die in no time een voelbare en aangename warmtestraling geeft. Greenheat infrarood wandverwarming kan dienen als hoofd- of bijverwarming en kan per ruimte worden geïnstalleerd. Het laat zich eenvoudig aanbrengen in leemstuc of kalkpleister, is toepasbaar bij nieuwbouw en vooral ook ideaal bij renovaties en monumenten. Omdat een goede basis-isolatie aan te bevelen is, kan het optimaal gecombineerd worden met onze natuurlijke isolatiematerialen. Samen met bijvoorbeeld zonnepanelen, kan infrarood verwarming dus ook zeer duurzaam georganiseerd worden.

Ecobouwen heeft twee verschillende opties om uw omgeving te verwarmen met infrarood stralingswarmte. Infra rood wandverwarming weggewerkt in de stuclaag of infrarood panelen. Deze infrarood-straling heeft een maximale temperatuur van 95°C, dringt niet door de huid en is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Deze producten dragen ook een zeer laag tot geen niveau in elektrosmog.

Infra rood verwarming verwerkt in de stuclaag

Greenheat infra rood wandverwarming wordt onzichtbaar in de stuclaag van de wand of plafond verwerkt. Het kan dienen als hoofd- of bijverwarming en kan per ruimte worden geïnstalleerd. Het systeem laat zich eenvoudig aanbrengen in leemstuc en kalkpleister en is toepasbaar bij nieuwbouw en vooral ook ideaal bij renovaties en monumenten. Dit systeem kan niet worden toegepast in combinatie met gipsstucwerk.

Infra rood verwarmingspanelen

De professionele elektrische infrarood panelen kunnen aan de van wand- en/of plafond worden gemonteerd en zijn voorzien van een stekker. De panelen zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, zoals metaal, keramiek, glas en als spiegel. De thermostaat is direct op het paneel te bevestigen of u kunt kiezen voor een Wi-Fi ontvanger op het paneel met een Wi-Fi thermostaat. Optimale uitstraling van het oppervlak door dunne hoogwaardige isolatie aan de achterzijde in het paneel. De panelen kunnen zonder al te veel planning in alle ruimtes worden gemonteerd, mits er een geaard stopcontact aanwezig is.

Klik hier voor meer productinformatie van elektro infrarood panelen (inclusief vloeroppervlakte vs benodigde capaciteit).

Eigenschappen infra rood verwarming

– Energiezuinig en milieuvriendelijk.
– Aangename stralingswarmte.
– Dunne opbouw; warmt snel op.
– Massaverwarming, geen luchtverwarming.
– Onderhouds- en geluidsvrij.
– Als hoofd-, bijverwarming of ter vervanging van radiatoren.
– Regelbaar met draadloze thermostaat.
– Voor één kamer of een geheel gebouw.
– Aansluitbaar op standaard elektra installaties.
– Voorzien van aardlek.
– Indien gecombineerd met zonnepanelen volledig duurzaam te ontwerpen.
– Geen luchtcirculatie, geen stof.
– Geen leidingen en radiatoren, waardoor ruimte besparend.

Wilt u meer weten over bovenstaand producten, graag deskundig advies of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via 0575 432 331,  info@ecobouwen.nl of vraag een brochure aan. U bent ook van harte welkom in onze showroom.