(infrarood) wand- en vloerverwarming

Laat u verwarmen door de heerlijke stralingswarmte van onze houtkachels, (elektra infrarood) wand- en/ of vloerverwarming. Bij wand– en vloerverwarming wordt de omgeving gelijkmatig verwarmd door middel van stralingswarmte. Dit zorgt ervoor dat stofcirculatie wordt vermeden en dat de zuurstofopname hoog is. Zo is wand- en of vloerverwarming ideaal bij gebruik van lage temperatuur-energiebronnen zoals een Finoven of Tigchelkachel, HR-verwarmingsketels, een warmtepomp en/of zonnecollectoren.

Finovens zijn natuurlijke warmtebronnen die de verbranding van hout en de afgifte van warmte goed scheiden. Door de warmte van de kortstondige verbranding efficiënt op te slaan, geven de wanden van de finoven dagenlang stralingswarmte af. Hier wordt de omgeving heerlijk warm van. Zo levert 2 uur stoken minimaal 24 uur warmte op, waardoor veel energie wordt bespaard. Bij Ecobouwen kunt u de gebruiksvriendelijke Finovens op maat laten maken in de vorm en kleur van uw keuze. Zo heeft u altijd een unieke vormgeving met een nette afwerking.

Tigchelkachels staan voor duurzaam warm stoken. Zo zit de kracht van de Tigchelkachel niet alleen in de verbrandingskamer met naverbranding, maar door zijn massief stenen lichaam geeft hij ook bijzonder lang stralingswarmte af. Met gering houtverbruik en 1,5 uur stoken, profiteert u 8 tot 12 uur van een kachel die uw kamer gelijkmatig verwarmd. Dit maakt het een energiezuinige en kostenbesparende warmtebron. Door de lange levensduur en goedkope brandstof is de Tigchelkachel zo een waardevolle investering. Daarnaast is de Tigchelkachel in een aantal uren opgebouwd en leverbaar in 4 modellen en 14 kleuren.

Bent u benieuwd wat Ecobouwen voor u kan betekenen op het gebied van uw warmtevraagstuk? Neem dan meteen contact met ons op! Bel met 0575 432 331, neem een kijkje in de webshop of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.