Pavadentro

Ook isolatie materiaal is online beschikbaar via onze webshop. Kijk nu voor alle beschikbare isolatiematerialen.

Bekijk in de webshop
Direct contact over dit product
Koop producten van Damprem

Damprem

Dampremmende materialen aanbrengen dient zorgvuldig en met aandacht te gebeuren. Weersinvloeden, zoals regen en sneeuw, zijn in staat om door de buitenste schil van het gebouw in de constructie binnen te dringen. Maar we hebben ook te maken met vocht van binnenuit, o.a. condensatie van de douche en keuken. Door het toepassen van een dampopen isolatiematerialen verhinder je dat er op een ongecontroleerde manier vochtigheid in de constructie kan dringen.

In de dampopen bouwwijze die het ecologisch bouwen voorstaat, is elke materiaallaag steeds meer dampopen richting de buitenzijde. In de reguliere bouw wordt nog weinig met damp-open materialen gewerkt, maar meer met dampremmende materialen. Dit kan echter schadelijk zijn voor de constructie omdat vochtregulatie dan slechts via de ventilatie lucht kan plaatsvinden. Bij renovatie en/of in monumentale panden kan bij teveel dampremming zelfs bouwschade ontstaan aan de houten balken constructies omdat hierin het vocht opgesloten raakt, waarbij ook schimmel kan ontstaan.

Er zijn twee opties om met vocht om te gaan, of je probeert het de verhinderen of je kiest voor dampopen materialen die goed om kunnen gaan met de vochtigheid. Natuurlijke isolatiematerialen zijn uitermate geschikt om te gebruiken in een dampopen constructie. Houtvezel, hennep, vlas , schapenwol & katoen een groot deel van hun gewicht in vochtigheid opnemen zonder isolatiewaarde te verliezen. Uiteraard blijft ventileren in een woning wel aan te raden voor verse lucht toevoer. Als gebruik wordt gemaakt van het isolatiemateriaal van Metisse en de schapenwol isolatie van Doscha is in veel gevallen een damprem overbodig.

Om een totale dampopen constructie te realiseren dient de dampopenheid ook te worden doorgetrokken naar de binnenafwerking, zoals natuurlijk stucwerk of natuurlijke verf.  Ecobouwen heeft een groot assortiment dampopen materialen, van isolatie, stuc tot aan natuurlijke verven.

U kunt het totale assortiment van onze natuurlijke isolatiematerialen in onze webshop bestellen. Heeft u vragen, wilt u graag advies over natuurlijke isolatie of eventueel een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via 0575 432 331 of info@ecobouwen.nl. In onze showroom in Toldijk (nabij Zupthen, Gelderland) kunt u alle verschillende isolatiematerialen bekijken, u bent van harte welkom!